Görüş Bildir
Haberler
Bundan Tam 45 Yıl Önce 1975'te Çekilen Aşk-ı Memnu'da Kimler Hangi Karakterleri Canlandırmıştı?

Bundan Tam 45 Yıl Önce 1975'te Çekilen Aşk-ı Memnu'da Kimler Hangi Karakterleri Canlandırmıştı?

EQÜRİK
20.05.2020 - 13:49

Aşk-ı Memnu dendiğinde hiçbirimizin aklına 45 yıl önce çekilmiş versiyonu gelmiyordur herhalde. Efsanevi Türk dizilerinden olmasına rağmen birçoğumuz bu versiyonundan haberdar bile değiliz. Bu kadar duyulmamış olmasının sebebi belki de, entrikaların bitmediği bu harika senaryoyu otuz üçer dakikalık 6 bölüme sığdırmaya çalışmasıdır. 

Hadi gelin sizinle bu 45 yıllık versiyonunda kimler hangi karakterleri canlandırmış inceleyelim.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1- Şakire/Şayeste

1- Şakire/Şayeste

İşte bizim mutfak takımının Şayeste'sini 1975'te Şakire ismiyle Diler Saraç canlandırmış.

2- Nesrin

2- Nesrin

Mutfak takımındaki bir diğer kişide Nesrin. Karşımıza yine Nesrin ismiyle çıkıyor ve mutfakdaki hararetli dedikoduların baş rolünde yer alıyor.

3- İnci Ziyagil

3- İnci Ziyagil

Nihal ve Bülent'in yıllar önce vefat eden annesi İnci Ziyagil. 1975'te ölüm döşeğindeki halini görmesek de çocukları yine Matmazel'e emanet etti ve bu dünyadan uçup gitti.

4- Arsen Ziyagil

4- Arsen Ziyagil

Herkesin Arsen Ziyagil gibi çiftlikte yaşayan, can sıkıntısında kafa dinlemeye çiftliğe gidebilecekleri bir halası olmalı. Hele ki bu çiftlik eski Aşk-ı Memnu'daki gibi adada yer alıyorsa... At arabasıyla çiftliğe gitmek de çok zor olsa gerek.

5- Nihat Önal

5- Nihat Önal

Dizinin sempatik ve masum karakteri, Nihat Önal. 1975'te de fazlasıyla masum. Ah Nihat ah, başına ne geldiyse saflıktan geldi... Karakteri eski versiyonunda Ersin Pertan canlandırmıştı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6- Peyker Yöreoğlu

6- Peyker Yöreoğlu

Babasının kızı mı annesinin kızı mı karar veremiyorum ama kesinlikle yaşayan en iyi Yöreoğlu kendisi. Eski Aşk-ı Memnu'da Peyker'i Suna Keskin canlandırmıştı.

7- Beşir Elçi

7- Beşir Elçi

Evde dönen en büyük entrikayı gören Beşir içine ata ata en sonunda yataklara düşmüştü. Bu eski Aşk-ı Memnu'da da aynen böyle gerçekleşmiş. Kitabı okuyanlar bilirler, Beşir Habeş asıllı siyahi bir hizmetlidir. 1975'te Beşir rolünü canlandıran kişi iste Afrika kökenli İhsan Küçüktepe'dir.

8- Bülent Ziyagil

8- Bülent Ziyagil

Evin afacan ve bir o kadar hiçbir şeyden haberi olmayan karakteri. Yerli yersiz sorduğu sorular ve söylediği sözlerle evin neşe kaynağı olmuş kişi. Hepimiz de severiz Bülent'i herhalde. Bu karakteri eski Aşk-ı Memnu'da Murat Erton canlandırmış.

9- Deniz DeCourton (Matmazel)

9- Deniz DeCourton (Matmazel)

Fransız asıllı Matmazel, İnci Ziyagil'den sonra evin bir diğer annesi. Fakat Bihter'in gelişiyle hayalleri suya düşmüş bir karakter. Tabii Matmazel anneleri tarafından ona emanet edilen çocuklara, her bakımdan yetersiz gördüğü bir kadının annelik etmesine 1975'te de şiddetle karşıymış. Matmazel karakterini Çolpan İlhan canlandırmış.

10- Firdevs Yöreoğlu

10- Firdevs Yöreoğlu

Efsaneler efsanesi Firdevs Yöreoğlu. Fitne ve fesatta özel yetenekleri olan bir karakter. Nebahat Çehre'nin olağan üstü oyunculuğuyla da kendini bize bir şekilde sevdirmişti.Eski Aşk-ı Memnu'da da bu karakteri Neriman Köksal canlandırmış ve Firdevs Yöreoğlu asaletini sonuna kadar hissettirmiş.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11- Adnan Ziyagil

11- Adnan Ziyagil

Evin bir diğer hiçbir şeyden haberi olmayan karakteri. Her defasında odalara dehşet dolu surat ifadesiyle giren, “işte şimdi yakaladı” dediğimiz ama son ana kadar gerçeği göremeyen saflık ve paranın simgesi Adnan Bey. 1975 yılında iste karakteri Şükran Güngör canlandırmış.

12- Nihal Ziyagil

12- Nihal Ziyagil

Triplerin sultanı. Dizinin her bölümünde istisnasız en az bir kere trip atıp, isteklerini bayılarak dile getiren babasının ‘taklım’sı Nihal Ziyagil’i. 1975 versiyonunda da Nihal karakterini Itır Esen aynen bu çizgide canlandırmış.

13- Behlül Haznedar

13- Behlül Haznedar

Günümüz Aşk-ı Memnu’sun da aşkı ilk defa yengesinde tatmış olan, Nihal dahil tüm genç kızların hayallerini süsleyen yağız delikanlı. Eski Aşk-ı Memnu’da ise ultra çapkın, uçan kuşa bile yazan ve kırmadığı ceviz kalmayan bir Behlül Haznedar görüyoruz. Bize bu iki karakter biraz farklı yansıtılmış geldi. Döneminde Behlül karakterini ise Salih Güney canlandırmış.

14- Bihter Yöreoğlu

14- Bihter Yöreoğlu

Her ne kadar babasının kızı olduğunu iddia etse de tam olarak annesinin kızı olan Bihter Yöreoğlu. Gözlerinin önünde birbirlerini seven Nihal ve Behlül’e dayanamayıp canına kıymış melankolik aşık. Adnan’a yaptığı yamuğu hiç birimiz unutmasak da, bir çoğumuzun dizideki en sevdiği karakterdi. 1975 Aşk-ı Memnu’sun da ise Müjde Ar’ın canlandırdığı Bihter Yöreoğlu’u daha pasif bir karakter olarak görüyoruz.

Bonus:

Bonus:

Kalplerimize dokunan veda sahnesi. Yüzlerce insan, tek bir his... Akıllarda kalan o son sözler ve bir devrin kapanışı. Eski veya yeni Aşk-ı Memnu fark etmeksizin, bu sahnenin yarattığı hisler hep aynı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
198
69
26
23
11
8
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın