Görüş Bildir
Haberler
Bugün Başlıyor! Ortalığı Velveleye Veren Merkür Retrosu'nu Masaya Yatırıyorum

Bugün Başlıyor! Ortalığı Velveleye Veren Merkür Retrosu'nu Masaya Yatırıyorum

Sizlere aylık yorumlarda da belirttiğim gibi; bugün Merkür retrosunun ilk günü. Bu sürecin getireceği etkilerden bahsederken panik yapmamanızı, abartıldığı kadar da korkunç olmadığını özellikle vurgulamıştım. Fakat bu sabah sabah bir uyandım ki... Adeta gazete manşetlerinde doğal afet haberi verircesine, 'FLAŞ FLAŞ FLAŞ' başlıklarıyla bu retro döneminin ne kadar kötü geçeceğinden bahsedilmiş! Duyan da sanar ki, bir yanardağ patlaması koca koca şehirleri yok edecek de üstüne tsunamiler gerçekleşecek! 

Felaket tellallarının kalplerinize böyle evhamlar, endişeler, anksiyeteler salmasına seyirci kalamazdım. O yüzden bu ayın neredeyse tamamında yaşanacak olan şu 'Merkür retrosu'nun ne olup olmadığını sizlere kısaca açıklayayım dedim.

İçeriğin Devamı Aşağıda

"İnanılmaz derecede korkunç bir Merkür retrosu bu!!! Hepimiz mahvolacağız! Eyvahlar olsun!!!"

Bu retro haberi sizlere bu tarz çarpıcı başlıklarla servis ediliyor çünkü panik, korku SATAR. Önce bu konuda anlaşalım. Yani korkunuzdan, endişenizden beslenenler var. Oyuna gelme Türkiye! :)

Evham, endişe, korku, panik... İsmi ne olursa olsun- bu karanlık duyguyu beslersek, olacağı olmayan felaketleri kendimiz yaratabiliriz.

Yaşadığımız ülke şartlarında ne kadar çok anksiyete hastası insan olduğunu düşündüğümüzde, gerçekten bu duyguyu beslemenin bir anlamı yok. 

Kötü şeylerin olacağı yoksa bile, 'Ah mahvolduk, bir ay boyunca her şey kötü olacak, hiçbir şey yapmamalıyız, sığınaklarımızda saklanıp cenin pozisyonunda dua etmeliyiz' mantığı ile motivasyonumuzu düşürüp, karamsarlaşıp kötü şeyleri hayatlarımıza çekeceğiz.

Ne gerek var!

Öncelikle bir konuda anlaşalım: Astroloji bir bilim değildir; bir gelenektir. Kadim inançların günümüze ulaşmış bir uzantısıdır.

Dolayısıyla astrolojinin size sunduğu (dolunay, tutulma, retro vesaire vesaire aracılığıyla...) tahminlere sanki bilimsel bir gerçekmiş gibi yüzde yüz hakikat gözüyle yaklaşmanız son derece yersiz olur. 

Astrolojiyi bizden önceki nesillerin bilgeliğiyle şekillenmiş bir kişisel gelişim yöntemi, belki de bir anlamlandırma çabası olarak kullanabiliriz. Bazen kendimizi, insanları daha iyi anlamamıza sebep olur. Bazı şeylerin kader, yazgı olduğunu hatırlatır ve dolayısıyla da kötü olayları, değiştiremeyeceğimiz şeyleri kabullenmemizi kolaylaştırır. Bazen de 'fırsatlar, kısmetler' gibi haberlerle motivasyonumuzu arttırır. 

Yani bu astroloji denen eğlenceli öğretiyi, kendi faydamız için atalarımızdan bir miras gibi kullanabiliriz. Ama 'bilimsel' bir dal olduğunu iddia etmek mantık dışı olduğu gibi, kötü noktalara da sürükleyebilir bizi...

Geçmişten gelen her öğreti gibi, astroloji de fazlaca çarpıtılmış... Bunu da unutmamak gerek.

Hemen aklımıza Antik Yunan ve Roma gelse de, aslında astrolojinin temeli Mısır'a dayanıyor. Üstelik o dönemlerde 'Astroloji' tek başına bir inanış değil; paganizmin / çok tanrılı dinler inancının sadece bir parçası. Bu noktada, astroloji adeta okyanustaki su damlası gibi... Zaman içerisinde tek tanrılı dinlere geçiş ile beraber Paganizmin tanrıları reddedilirken; 'geleceği görme aracı' olarak bilindiği için astroloji nesilden nesile aktarılmış. 

Elbette ki bu süreçte bolca çarpıtılmış. Sonradan eklenen bilgiler olduğu gibi, kaybedilen bilgilerin sayısı da oldukça fazlaymış.

Örneğin Romalılar, ele geçirdikleri Yunan rehinelerden öğrendikleri astrolojiyi, bahis ve kumarda kazanmak için kullanmaya başlamışlar. İlk yozlaşma burada başlamış diyebiliriz.

"Bu nehir ne zaman taşar? Ne zaman savaşa girmek gerek? Bu yeni doğan çocuk ülkeyi yönetmeye uygun mudur?"

Astroloji orijinalinde aslında böyle soruları cevaplamak için kullanılıyordu. Sonuçta o dönemde insanların en büyük derdi 'eski sevgilim geri dönecek mi?' değildi. :) Ayın hareketleri ile suların çekilmesi, güneşin hareketleri ile bitkiler arasındaki ahenk gözlemlendikçe; astroloji sembolik Tanrılarıyla beraber günlük hayatın en kullanışlı yöntemlerinden biri haline gelmişti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bu Tanrılardan biri de Merkür'dü. Nam-ı diğer Hermes...

Bu Tanrılardan biri de Merkür'dü. Nam-ı diğer Hermes...

Bu topraklardaki insanların binlerce yıl önce taptıkları Tanrılardan sadece biri o. Tanrıların habercisi, yol gösterici, hızlı, haylaz, kurnaz bir Tanrı! 

Hermes öyle bir resmedilir ki; işte bu dersiniz İkizler burcu :)

İletişimi, kısa yolculukları, dilimizi ve zekamızı simgeliyor. Dolayısıyla da; örneğin Merkür Terazi burcunda iken doğmuş bir çocuğun, Merkür (iletişim) + Terazi (güzellik) semboliği ile müzikal anlamda yetenekli / güzel sesli / edebiyatçı olabileceği rivayet ediliyor. Çünkü yeni doğan çocuğa Tanrı Hermes, Terazi'nin yuvasından bir hediye veriyor :) Ne şirin değil mi?

"Peki retro ne? Koskoca Tanrı retroya mı giriyormuş yani???" diye soracak olursanız:

Merkür en hızlı gezegenlerden biri; Güneş'in dibinden ayrılmayı pek sevmeyen, sık sık retroya giren, dolayısıyla da bir sürü gezegenle etkileşen bir haşarı çocuk gibi... 

Zaman zaman gökyüzünde önce hızı düşüyor, ardından 'retro' dediğimiz harekete geçene kadar yavaşlıyor. Her ne kadar kelime anlamı 'geri hareket' olsa da; Merkür gerçekten de geri istikamete doğru dönmüyor. Sadece hızı düştüğü için dünyadan gözlemlenince öyle görünüyor. Aslında şu an Merkür yine aynı yolunda ilerlemekte ama sadece biraz daha yavaş...

Yavaş olduğu gibi, pek de rahat etmediği bir alanda Merkür... Yani Balık burcunda!

Merkür, en iyi İkizler ve Başak'ta çalışır. Yay ve Balık burcunda ise rahatsızdır. Ne Yay'ın o uzak mesafelerinde ve derin düşüncelerinde; ne de Balık'ın o rengarenk hayallerinde ve dipsiz okyanuslarında kendini pek güvende hissedemez.

Dolayısıyla Merkür şu an hem yavaş, hem de yuvasından çok uzakta. Peki bu gerçekten çok mu korkunç? Hayır... Zira Merkür en son retro yaptığında yine rahat etmediği bir alanda yani Yay burcundaydı. Ama bakın, dünyanın sonu gelmedi, değil mi? :)

Merkür haberci Tanrı olarak yavaşlayınca, insan ilişkilerinde biraz iletişim sıkıntıları yaşanabilir.

Bu herkes için geçerli. O yüzden biraz açık, net konuşmak lazım.

Balık semboliğinden ötürü biraz hayallere daldırabilir... Aklınız beş karış havada dolaşabilirsiniz yani!

Yani iletişimden sonra zihin açıklığı, netlik gerektiren işlerde biraz sıkıntı olabilir. Ama artı tarafları var tabi: Bu dönemde bir bankacı, bir muhasebeci zorlanabilirken, bir ressam, bir yazar çok verimli şekilde çalışabilir!

İçeriğin Devamı Aşağıda

Biraz uyku sorunları yaşayabilirsiniz. Özellikle rüyalarınıza geçmişten insanlar girebilir.

Bunlar klasik astroloji öğretilerine göre önermelerdir. Ben mesela şu an sizin Merkür'ünüz (haberciniz) olarak size eski (retro) ve inanca (balık) dayalı bir bilgiyi taşıyarak Merkür retrosunun gereğini yapıyorum. :)

"Aman asla hiçbir yere imza atmayın!!! Her şeyden saklanın!!!" böyle bir dünya yok, biliyoruz.

Bir iş anlaşmasını, örneğin, 'özür dilerim, Merkür retrosundan sonra imzalayabilir miyim?' diyemeyeceğinize göre... :) 

Sadece zihninizin biraz fazla hayalci, iletişiminizin biraz fazla buğulu olabileceğini göz önünde bulundurup, kontratları evrakları dikkatli okunmanız ve gerekirse de üçüncü bir kişiden teyit almanız yeterli olacaktır.

Yavaşlamalar ve geri dönüşler her zaman kötü değildir ki! Hele hele döndüğünüz yer yuvanızsa!

Retro dönemi bence en iyi böyle geçirilir. Ailenizin evine, çocukluk arkadaşlarınızın yanına, nostaljinin ta dibine!

Ama trafiğe dikkat etmek şartıyla tabi! Çünkü ufak yolculukları yöneten Tanrımız şu aralar çok yavaş!

Merkür retrosu, şu çılgın dünyada biraz nefeslenmek için birebir.

Burcunuza göre alacağınız etkileri size zaten tane tane yazmıştım.

Kısacası; korkmayın! Merkür yavaş olsa bile alemlerin en güzeli, en büyüğü Jüpiter hala Yay'daki yuvasında ve çok güçlü!

Zaten gerçekten kötü bir şey olursa ben size haber veririm, merak etmeyin :)

Bu içerikten sonra her hatanızın suçunu bu güzele yüklemezsiniz umuyorum!

Bu içerikten sonra her hatanızın suçunu bu güzele yüklemezsiniz umuyorum!

İyi dinlenmeler, Merkür!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
129
46
22
7
7
4
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Büşra Nur

Ya sen cok mu harikasın gökçe ❤❤❤

Ay ça

Naçizane küçük bir ek, astroloji Çin'de, Tibet'te ve Mayalar'da da vardı. Bence yöneticilerin paranoyaları da zarar verdi bilgilere. Yok güneş tutulcak, yok... Devamını Gör

Jey

varya azıcık anlamak isterdim bu konulardan. Ben de okuyorum bazen yorumlari ama tum burclari okuyorum hepsi tam bana göre ve asagi yukari ayni yorumlar oluy... Devamını Gör