Görüş Bildir
Haberler
'Bu Üçüncü Su Baskını, Neden Daha Önce Gelmediniz?'

'Bu Üçüncü Su Baskını, Neden Daha Önce Gelmediniz?'

adem kara
29.10.2014 - 11:25 Son Güncelleme: 29.10.2014 - 15:39
İçeriğin Devamı Aşağıda

Karaman’ın Ermenek ilçesinde 18 işçinin su baskını nedeniyle mahsur kaldığı kömür ocağında arama-kurtarma çalışmaları gece boyunca devam ederken, bölgeyi ziyaret eden bakanlar ailelerin sert tepkisiyle karşılaştı. Sağ kurtulan bir işçiyse, ” Bu üçüncü su baskını. Önlem alınsaydı, böyle olmazdı ” dedi.

Su baskınının duyulmasının ardından Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik bölgeye gitmişti.

Bakanlar ocak önünde yakınlarının kurtarılmasını bekleyen ailelerin yanına gittiğindeyse öfkeyle karşılaştı. Eşi Ali Haznedar için gözyaşı döken üç çocuk annesi ve hamile Fadime Haznedar isyan etti. Haznedar, önünde eğilerek “ Acımız hepimizin, şu anda pompalarla su çekiliyor ” diyen Bakan Elvan’a ” Canlarımız gitti, bize zehir ettiniz ” dedi. Elvan’ın, “ Saat 18.00’den beri buradayız, yanınızdayız ” sözlerine de ” Canımız yandıktan sonra ne olur? ” karşılığını verdi.

Ocaktan sağ kurtulan ve çevre maden ocaklarında çalışan işçilerinse Bakan Yıldız’a ‘üçüncü su baskını’ndan söz etmesi dikkat çekti: “ Bu üçüncü su baskını. Önlem alınsaydı, böyle olmazdı. Ayrıca Torba Yasası’nda çıkan kanununun ardından işçiler öğle yemeklerini madende yiyorlar. Öğle yemeğini madende yemeselerdi, Bu yaşanmazdı. Ayrıca hemen müfettişler denetim yapsın. Yoksa işveren eksiklikleri giderir ve denetimde birşey çıkmaz .”

18 işçinin mahsur kaldığı Has Şekerler Madencilik Şirketi’ne ait linyit kömürü ocağı, 19- 20 Haziran 2014’te yapılan denetimde ’ madenin kapatılmasını gerektirmeyen eksikliklerden ’ dolayı 9 bin TL idari para cezasına çarptırılmıştı.

Diken

Kaynak: http://www.diken.com.tr/madenci-ailel...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0