Görüş Bildir
Haberler
Bu Şantiye Bir Başka

Bu Şantiye Bir Başka

Emlak Global
22.01.2015 - 04:18 Son Güncelleme: 22.01.2015 - 10:20

Bu Şantiye Bir Başka

Üç boyutlu yazıcı ile üretilen binalarda inşaat atıkları ile çimento karışımı malzeme kullanılıyor. Çevreye son derece duyarlı konutların 3 boyutlu baskısı 24 saatte gerçekleşebiliyor.Üç boyutlu yazıcılar günümüzde birçok alanda kullanılıyor. Ancak Çinli Winsun şirketi geliştirdiği yeni inşaat sistemi ile bu yazıcıların uygulama alanına bir yenisini kattı. Şirket, konut ve müstakil ev üretiminden sonra ilgisini daha iddialı yapılara kaydırdı.

Rekonstrüktif cerrahiden yeni ürün üretimine kadar üç boyutlu yazıcılar onlarca projede kullanıldı. Durum böyle olsa da konut üretimi ya da herhangi bir binanın tasarımında kullanılmaları şimdiye kadar pek mümkün olmadı. Tabii ki bu durum Winsun tarafından kullanılan devasa 3 boyutlu yazıcı sistemiyle değişti. Söz konusu üç boyutlu yazıcı dev, çünkü 6,6 m yüksekliğe, 10 m genişliği ve inanılması zor ama 40 m uzunluğa sahip. Ve bu makine, inşaat malzemelerinin üretimi açısından bakıldığında şapkadan tavşan çıkartıyor . Winsun bir yıldan beri bu üç boyutlu yazıcıyı kullanarak küçük konutlar üretiyor.

Yazıcıyı geliştiren Yingchuang New Materials firmasının Başkanı Ma Yihe 10 bin metrekarelik alana sahip şirket merkezinin inşasında da bu üç boyutlu yazıcıyı kullanmış.

İlk etapta 4 katlı binalar ve bir de müstakil ev üreten Winsun gözlerini gökdelen, köprü ve diğer altyapı projelerinin yapımına çevirdi. Şirket, faaliyetlerini uluslararası düzeye taşımaya da kararlı ve bu bağlamda Mısır’dan teklif almış durumda. Winsun tarafından geliştirilen metodoloji sayesinde 20 bin parçadan oluşan bir konutun malzeme üretimi için gerekli baskı işlemi bir günde bitirilebiliyor. Firma aynı gün içerisinde 10 konut üretebilecek kapasiteye sahip. Çevre dostu bir yana, şirket yetkilileri iş işgücü açısından elde edilen tasarrufun yüzde 50 ila 80 aralığında olduğunun altını çiziyorlar.

Winsun tarafından üç boyutlu yazıcı kullanılarak geliştirilen konut üretim sistemi düşünüleceği üzere çok farklı. Öyle farklı ki bu şantiye bir başka demek doğru olur. Konut üretiminde kullanılan parçalar ve malzemeler şirketin sahip olduğu fabrikada üretildikten sonra Jiangsu Sanayi Bölgesi’ne taşınıyor. Burada, önceden üretilmiş parçalar gerekli yalıtım malzemelerine yer bırakılarak metal bir iskelet üzerine monte ediliyor. Tüm üretim ülkedeki mevcut inşaat standartları gözetilerek gerçekleştiriliyor.

Şirket, konut parçalarının üretiminde kullanılan bir bölüm malzemenin inşaat atığı olduğunu belirtiyor. Parçaların üretiminde kullanılan malzeme kum, cam, öğütülmüş beton gibi inşaat atıkları ile çimento karışımı. Fabrikadaki CNC makineleri bir pastayı krema ile kaplar gibi konut parçalarını bu malzemeler ile kat kat üretiyor. İnşaat atıklarının kullanılması sayesinde yüzde 30 ila 60 geri dönüşüm sağlamak mümkün. Yani bir başka deyişle, kullanılan üretim metodu çevre dostu.

Çin Dünyadan Haberler Teoman Tuğsuz Yeşil Binalar

Kaynak: http://www.emlakglobal.com/bu-santiye...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın