Görüş Bildir
Haberler
Bu İçeriğe Tıklayıp Tıklamama Kararınızın Yaratacağı "Kelebek Etkisi"ni Konu Alan 18 Enfes Film

Bu İçeriğe Tıklayıp Tıklamama Kararınızın Yaratacağı "Kelebek Etkisi"ni Konu Alan 18 Enfes Film

Melissa
20.06.2020 - 18:42

Şimdi bu içeriğe tıklama kararınız belki sizin hayatınızı kurtaracak. Evet, böyle deyince komik geliyor, ancak ilk bakışta öyle olsa da en küçük şeylerin bile insan hayatındaki etkisini hayal dahi edemezsiniz. Birazdan dışarı çıktığınızda caddeden geçerken sarhoş bir adam size arabasıyla çarpıp öldürecektir belki de. Fakat bu içeriğe tıkladığınız için biraz daha gecikeceksiniz ve o sarhoş adam kazayı yapacak, ama siz ölmeyeceksiniz. Veya tam tersi bir etki yaratacak ve bu içeriğe tıkladığınız için kaza anında orada olacaksınız. İşte bu küçücük karar aşaması aslında tüm hayatınızı etkileyebilecek güçte.

Bu kararınız ile birlikte geleceğiniz bambaşka bir şekil almış durumda. Bu durumu konu edinen filmler ilginizi çekiyorsa(kimin çekmez ki) buyrunuz önerilere:

Film bilgileri beyazperde.com'dan alıntılanmıştır. İyi seyirler.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Kelebek Etkisi / The Butterfly Effect (2004)

IMDb: 7.7

Yıl 2002... Evan Treborn, özellikle yoğun strese yaşadığı anlarda baygınlık geçirmektedir. Bunun nedeni ise karanlık geçmişidir... Treborn çocukluğunda cinsel tacizlere maruz kalmış ve kuvvetli psikolojik travmalar yaşamıştır. Treborn tesadüf eseri zamanda yolculuk yapıp geçmişe dönebildiğini fark eder ve geçmişinin bu bölümlerini silmek için uğraşmaya başlar. Çocukluğuna geri dönmeyi başaran genç adam geçmişini yeniden kurgulamaya başlar.

2. Rastlantının Böylesi / Sliding Doors (1998)

IMDb: 6.8

Zamanlama, kader ve aşk üçgeni üzerine kurulu olan 'Silding Doors', rastlantılar, zor verilen kararlar ve tekdüze yaşamların süregeldiği modern dünyada, sadece birkaç saniyelik gecikmenin insan hayatını nasıl değiştirebileceğini sergileyen bir film.

3. Zaman Yolcusunun Karısı / The Time Traveler's Wife (2009)

IMDb: 6.9

Henry DeTamble, Chicago’daki bir kütüphanede Clare Abshire ile tanıştığında aslında Henry’nin bir zaman yolcusu olduğunu anlarlar. Clare, bu konu hakkında daha fazla bilgi sahibidir. Henry henüz yeterince zamanı dolaşmadığı için durumun farkında değildir. Henry, genç kadına aşık olur. Farklı zamanlarına yaptığı yolculuklarından birinde gelecekteki eşi Clare’in 6 yaşındaki hali ile tanışmıştır. Ressam Clare, yılların ardından yeniden karşılaştıklarında onunla evlenir. İlk zamanlarda kocasının ansızın ortadan kaybolmaları ile baş edebileceğini sanırken yalnızlık hissi ile sınanacaktır aşka dair. Film Audrey Niffenegger’ın romanından uyarlanmıştır.

4. Bir Kelebeğin Kanat Çırpışı / Le battement d'ailes du papillon (2000)

4. Bir Kelebeğin Kanat Çırpışı / Le battement d'ailes du papillon (2000)

IMDb: 6.9

Çok ilgisizmiş gibi görünen ufak rastlantıların, alınan kararların, aslında diğer insanların yaşantılarını nasıl da etkilediğini gösteren, kaos teorisinden çokça nasiplenmiş izlenesi, hoş, tatlı bir Fransız filmi.

5. Zaman Yolculuğu Hakkında Sıkça Sorulan Sorular / Frequently Asked Questions About Time Travel (2009)

IMDb: 7.1

Senaryosu Jamie Mathieson'a ait olan film, ikisi hafif şapşal biri de silik üç erkeğin komik öyküsünü anlatıyor. Üçlü, İngiliz barında yer alan bir zaman yolculuğu makinesini kullanmaya kalkınca başları olmadık belalara giriyor. Geleceğe gittiklerinde ise onları sürprizler bekliyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Karanlık Yolculuk / Donnie Darko (2001)

IMDb: 8.1

Yıl 1988… Donnie Darko isimli genç, bir gece insan-tavşan karışımı olan bir yaratık tarafından odasından çıkarılıp bir sırra doğru sürüklenir. Yaratık, genç çocuğa 28 gün, 6 saat, 42 dakika, ve 12 saniye sonra dünyanın sonunun geleceğini söylemiştir. Olayın şokunu üzerinden atamayan Donnie, bu büyük sırrın ağırlığı altında, tüm sosyal yaşantısını sonlandırarak bu gizemli tavşanın peşinden gidecektir.

7. Zamanda Aşk / About Time (2013)

IMDb: 7.8

21 yaşına basan Tim Lake, ailesindeki tüm erkeklerin sahip olduğu gizli bir yeteneğinin olduğunu öğrenir. Lake ailesinin tüm erkekleri zamanda seyahat etme yeteneğine sahiptir ve Tim de artık bunu kullanabilecektir. Bunu fırsat bilen Tim geçmişindeki utanç verici anlara gidip olayları değiştirmeye başlar. Kısa bir süre Londra'ya taşınır ve son derece çekici bir kadın olan Mary'ye aşık olur. Tim herkesten gizlediği yeteneğini ilişkilerine de yeni bir 'boyut' getirmesi için kullanmaya başlar ve bu sayede her adımı hatasız atlatmayı planlar. Ancak bir süre sonra her sorunu bu şekilde çözemeyeceğini ve hataların da hayatın gerekli birer parçası olduğunu fark eder.

8. Deja Vu (2006)

IMDb: 7.0

Deja Vu, son derece gelişmiş sıra dışı bir teknoloji aracılığı insanların geçmişleri de dahil olmak üzere, tüm yaşamlarını mercek altına alabilen bir sistem üzerine kurulu. Ajan Carlin, bu sistemde bir görev almıştır. New Orleans’ta oluşan bir patlamanın ardından hayatının en çarpıcı soruşturmasına dahil olmak durumunda kalır. Zamanda geriye doğru gitmek koşulu ile yaşanan olayların akışına müdahale etmek. Carlin, patlama olayının takibinde kısa bir zaman diliminin öncesine gittiğinde oldukça riskli bir işe girişmiş olur. Dar bir zaman aralığında olayların akışını değiştirebilmek için elinde bir tek fırsatı mevcuttur.

9. Çıldırış / The Jacket (2005)

IMDb: 7.1

Film, yaralı bir Körfez Savaşı gazisinin evine dönüşü ve hafıza kaybı sıkıntısı ile mücadelesi etrafında dönüyor. Jack, savaş sırasında başından ciddi yara almıştır. Kimsesiz olduğu için hafıza kaybının keskin anlarında ne yapacağı konusunda çok zorlanır. Bu sebeple de doğduğu yer olan Vermont’a gider. Oraya giderken otostop yöntemini kullanır. Yol üzerinde bir kadına rastlar. Arabası arıza yapmıştır ve yanında sekiz yaşındaki kızı vardır. Onlara yardım eder. Başka bir araç sahibi onları arabasına alır ve çok geçmeden bir polis kontrolü çıkar karşılarına. Jack bir gün gözlerini açar ve kendini hastanede bulur. Kayıp hafızasından kalanlar sadece bu kopuk görüntülerdir. Hayal ile gerçek arasında sürekli hareket halindeki hafızasında bir an Jackie adında bir kadının evinde geçirdiği anlar belirir. Jack’i hayata döndürecek olan cevaplar nerededir, kimdedir?

10. 12 Maymun / Twelve Monkeys (1995)

IMDb: 8.0

Dünyada insanlığın yok olmasına yetecek derecede tehlikeli olan bir virüs yaklaşık beş milyar kişinin ölümüne yol açmıştır. Geriye kalan az sayıdaki insan yer altlarına kurdukları barınaklarda yaşamlarını sürdürebilmektedirler. Bu esnada virüsün yok olması için bir çözüm yolu bulan insanlar, zamanda geriye gidebilecekleri bir zaman makinesi yaparlar. İlk test sürüşü içinse eski bir mahkum olan James Cole gönüllü olur. James kendisini yedi yıl geride, bir akıl hastanesinde bulur. Akıl hastanesi gibi bir ortamda gelecekten geldiğini ve misyonunu anlattığında ise gerçek anlamda akıl hastası etiketi yemesine neden olur.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Zamanın Ötesinde / Predestination (2014)

IMDb: 7.4

Predestination, zamanda seyahat edip olmuş ya da olası olayların önüne geçmeye veya suçluları yakalamaya çalışan bir zamansal ajanın hikayesini konu eder. Gizli bir servise bağlı çalışan ajanın son görevi ise; 1975 yılında New York'ta yaptığı bir patlamada 11.000 insanın ölümünden sorumlu olan Fiyasko Bombacısı adlı kişiyi bulup bu patlamanın hiç yaşanmamış olmasını sağlamaktır... Görevi için 1970 yılına New York'ta bir barda, barmen olarak çalışmaya başlayan ajan orada “Evlenmemiş Anne” rumuzlu John isimli bir köşe yazarıyla tanışır. Küçük bir bar sohbetiyle başlayan ikilinin sohbeti, gecenin ilerleyen saatlerinde daha da derinleşir...

12. Tetikçiler / Looper (2012)

IMDb: 7.4

2072 yılındayız. Zamanlar arasında yolculuk gerçek olmuş, ama yasa dışı olarak karaborsacıların eline düşmüştür. Teknolojiyi elinde tutanlar ne zaman birinden kurtulmak isterlerse onu 30 yıl geriye, 2042'ye göndererek 'Looper' adı verilen bir grup suikastçıya öldürmesi için 'paketler'. Bu grupta yer alan suikastçılardan biri olan Joe için 2042'de zengin hayatı gayet yolunda gitmektedir; ta ki karşısına öldürmesi için 2072'den gelen yaşlı Joe çıkıncaya kadar...

13. Frekans / Frequency (2000)

IMDb: 7.4

Zor bulunur bir doğa olayı sonucunda, New York'ta sıradan bir itfaiyeci bir frekans yakalar. Bu frekans sayesinde içinde bulundukları tarihin tam otuz yıl sonrasında yaşayan oğluyla iletişim kurabilmektedir. Oğlu babasını uyaracaktır. Bu uyarı, babasının bir yangın kazasında öleceği yönündedir. Bu uyarıyı dikkate alan baba, bu sayede hayatta kalmayı başarır. Ancak kaderi değiştirmek, hayatın yepyeni sürprizleriyle yüzleşmelerine yol açacaktır.

14. Geleceğe Dönüş / Back to the Future serisi (1985-1989-1990)

IMDb: 8.5

Defalarca izlediniz ama konusunu yine de yazalım:

Zamana yaptığı bu histerik ve sürprizlerle dolu yolculuğu sırasında Marty'nin geleceğe dönebilmek için garantilemek zorunda olduğu çok önemli bir şey vardır. O da gelecekte bıraktığı anne ve babasını tanıştırıp, bir şekilde birbirlerine aşık olmalarını sağlamaktır.

15. Geleceğin Adamı / O Homem do Futuro (2011)

IMDb: 7.1

Zero parlak bir bilim adamıdır. Fakat 20 sene önce okul partisinde alenen aşağılanmış ve hayatının aşkı Helana'yı kaybetmiştir.Bir gün buluşlarından biriyle kazayla zamanda yolculuk yapar, daha doğrusu geçmişine geri döner. Artık kendi hayatını değiştirmek için bir şans yakalamıştır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Steins;Gate (2011)

IMDb: 8.8

Steins Gate, özelleştirilmiş bir mikrodalga cihazıyla kendi geçmişlerine mesaj gönderebilen bir grup arkadaş hakkındadır. Pek çok farklı deney yapmaktadırlar. SERN isimli organizasyon ise kendi zaman yolculuğu araştırmalarını yapmaktadırlar. Bir yolunu bulup yakalanmamak zorundadırlar.

17. Kör Talih / Przypadek (1987)

IMDb: 8.0

Witek, Varşova'ya giden trenin arkasından koşmaktadır. Film, bu koşunun 3 farklı olasılıkla sonuçlanmasının ardından Witek'in hayatının geri kalan kısmının nasıl gelişeceği üzerine varsayımları anlatır. İlki; trene yetişir ve orada dürüst bir komünist ile tanışır. Bundan sonra Parti'nin aktif bir üyesi haline gelir. İkincisi; trene yetişmek için koşarken istasyon görevlilerinden birine çarpar ve çıkan arbede sonucunda tutuklanır. Cezasını çekmek üzere çalışmak üzere gönderildiği parkta, kendisi gibi cezalandırılmış olan karşı görüşlü biriyle tanışır. Böylece karşı tarafın bir üyesi haline gelir. Üçüncüsü; treni kaçırır ve kimse ile tartışmadan yoluna gidecek iken okuldan bir kız ile tanışır. İleride bu kız ile evlenip, okulunu bitirip, bir doktor olarak huzurlu ve apolitik bir hayat sürmeye başlar.

18. Bay Hiçkimse / Mr. Nobody (2009)

IMDb: 7.9

Bay Hiçkimse, 2092 yılında dünyada kalmış son ölümlü olan 117 yaşındaki Némo adlı bir adam. Ölüm döşeğindeki Némo genç bir çocukken bir peronda durduğunu hatırlar. Tren kalkmak üzeredir. Annesiyle birlikte mi gitmeli, yoksa babasıyla mı kalmalıdır? Bu karar, sonsuz sayıda olasılığı doğuracaktır... Ve pek çok gezegen, iki ölüm ve sevilecek kadınlar...

Onedio IQ'yu Facebook'tan takip etmeyi unutmayın!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
46
15
5
4
3
3
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Ayşe Kaynak

Bay Hiçkimse / Mr. Nobody çok kötü bir filmdi.

Uğur Şentürk

vallahi filmden anlamiyosunuz konusunu anladiniz mi gercekten merak ettim

Helianthus

Steins;Gate'in birinci sezonu efsaneydi.

Rickorick

"Zamanda sıçrayan kız" filmi geldi aklıma. Sevimli filmdi.