Görüş Bildir
Haberler
Bu Güzellikler Aç Karnına Bile Yenir: Dünyanın Dört Bir Yanındaki Leziz 10 Tatlı Çeşidi

Bu Güzellikler Aç Karnına Bile Yenir: Dünyanın Dört Bir Yanındaki Leziz 10 Tatlı Çeşidi

Tatlı yemeyi çok sevenlere özel bu içerikte dünyanın çeşitli ülkelerinin meşhur tatlıları var. Çeşit çeşit bu tatlıları görünce canınız çekebilir, önceden uyaralım... Tatlısız yaşayamam diyorsanız hemen içeriğe buyurun!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Baklava

Türkiye'nin en sevilen tatlılarından olan baklava ister fıstıklı ister cevizli olsun hiç fark etmez. İstisnasız herkesin sevdiği baklava özellikle bayramlarda evlerden eksik olmuyor. Çıtır çıtır hamuru ve dolgun iç harcı ile bir tanesiyle doymak imkansız.

2. Makaron

Tadından önce renklerine bayılacağınız makaron çeşitli dolgu malzemeleriyle dolduruluyor. Her çeşidi ayrı güzel bu tatlı Fransız kökenli. Hafif tatlılar tercih edenlerin beğenebileceği bu lezzet tek lokmada mideye iniyor.

3. Tiramisu

İtalyan mutfağının en bilinen ve sevilen tatlısı tiramisu kahve ağırlıklı bir kek. İçinde labne bulunan bu tatlı, hafif bir pasta. Kahve ve peynirin o muhteşem uyumunu her çatalda hissedeceğiniz tiramisu, tek dilimle doyamayacağınız bir pasta.

4. Mochi

images.squarespace-cdn.com

Japon mutfağına ait bu şirin tatlı, pirinç hamuru ve dolgunun bir araya gelmesiyle yapılıyor. Pirinç keki olarak tarif edilebilen bu tatlının önce sevimli görüntüsü sonra tadı sizi kendine hayran bırakacak.

5. Gulab Jamun

Hint mutfağının sevilen lezzetlerinden biri olan Gulab Jamun top şeklinde bir tatlı. Sütten yapılan bu toplar daha sonra şeker şurubuna atılıyor. Hindistan ve Pakistan'da popüler bu tatlı, tek lokmada ağza atmalık!

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Churro

İspanya'nın en meşhur lezzetlerinde churro aslında bir hamur çubuğu. Yanında enfes lezzetli soslarıyla gelen churroyu bu soslara batır batır ye! Kızartılan bu hamur çubuklarının çıtır çıtır lezzeti sizi başka diyarlara götürüyor.

7. Strudel

Avusturya mutfağına özgü bu tatlı ince bir yufkanın meyve veya cevizle doldurulmasıyla yapılıyor. Dolgusu genelde tatlı olsa da tuzlu dolguluları da var. Lezzetli iç harcının ince yufkayla birleşimi bir harika olan strudel dillere destan bir tatlı.

8. Brigadeiro

Brezilya mutfağına ait bu tatlı, çikolata sevenlerin bayılacağı cinsten. Kakao, süt ve şekerle yapılan bu tatlı, daha sonra top haline getiriliyor. Üst çikolata kaplamasıyla dayanılmaz bir lezzete ulaşan Brigadeiro, Brezilya'nın en sevilen tatlılarından.

9. Sacher Torte

Avusturya mutfağına ait bu lezzete çikolatalı kek demek haksızlık olur. Çikolatayla yapılan bir kekin kayısı reçeliyle kaplanmasıyla elde edilen bu müthiş lezzette dikkat etmeniz gereken şey, tadına hayran kalıp fazla kaçırmamak!

10. Mille-Feuille

Fransız mutfağından gelen Mille-Feuille, ince hamurların aralarına krema kaplanmasıyla yapılıyor. Kat kat bu tatlı hafif olduğu kadar lezzetli. Pastacı kremasıyla puf dilimlerin birleşimi ağzınızda lezzet bombası etkisi yaratacak.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
14
7
4
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Turgut Güler

Şu baklavayı şişire şişire Antep'lilerin götünü kaldırıp kilosunu bin liraya çıkardınız tebrikler