Görüş Bildir
Haberler
BOTAŞ'tan Yeni Açıklama: Evlerde Kullanım Arttı Yapılan Kesinti Değil Kısıntı!

BOTAŞ'tan Yeni Açıklama: Evlerde Kullanım Arttı Yapılan Kesinti Değil Kısıntı!

BOTAŞ son dönemde enerji ile ilgili kesintilerle yaşanan kriz dolayısıyla yeni bir açıklama yaptı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Evlerde kullanım arttı

Evlerde kullanım arttı

Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ(BOTAŞ), ülkemizin tamamında etkisini devam ettiren olağanüstü soğuk hava koşullarına bağlı olarak 73 ilimizde rekor doğal gaz tüketimleri yaşandığını belirterek, 'Buna bağlı olarak ısınma amaçlı evsel tüketimler %60 oranında artmış ve ayrıca İran arz kaynağında da kesinti yaşanması ile birlikte doğal gazda bu dönemde kısıntı yapılması ihtiyacı ortaya çıkmıştır.' açıklaması yaptı.

Doğal gaz tüketimi 19 Ocak 2022 günü 287 milyon 620 bin 566 metreküp ile rekor kırmıştı. Sonraki 5 günde de 240-278 milyon metreküp arasında tüketim gerçekleşti.

BOTAŞ'ın Twitter hesabından yapılan açıklamada, 'Üç gün süreyle doğal gazın kesilmesi, üretimin aksaması Cumhuriyet tarihinde karşılaştığımız ilk olaydır' iddiasına yanıt verildi.

Kesinti önceden bildirilmiş!

Kesinti önceden bildirilmiş!

BOTAŞ'ın açıklamasında şöyle denildi:

'Öncelikle üç gün süreyle doğal gaz kesintisi ifadesi gerçeği yansıtmamaktadır. NIGC tarafından 10 gün süre ile ülkemize gaz arzı sağlanamayacağının bildirilmesi üzerine ortaya çıkan olağan dışı gelişme neticesinde, günlük %40 kısıntı uygulanacağı ilgili müşterilerimize 36 saat öncesinden bildirilmiştir.

İran ve bazı diğer kaynaklardan ülkemize yapılan doğal gaz arzında daha önceki senelerde de benzer kısıntı/kesintiler yaşanmış ayrıca mevsimsel koşullara bağlı olarak doğal gaz tüketiminin artması ile birlikte doğal gaz arz-talep dengesinin sağlanmasını teminen doğal gaz kısıntıları yapılmıştır.

Son yıllarda LNG ve depolama kapasitelerimiz artırılmasına dair yapılan yatırımlar sonucunda son 5 yılda doğal gazda herhangi bir kesinti/kısıntı uygulaması yapılmamıştır. Ancak ülkemizin tamamında etkisini devam ettiren olağanüstü soğuk hava koşullarına bağlı olarak 73 ilimizde rekor doğal gaz tüketimleri yaşanmakta olup, buna bağlı olarak ısınma amaçlı evsel tüketimler %60 oranında artmış ve ayrıca İran arz kaynağında da kesinti yaşanması ile birlikte doğal gazda bu dönemde kısıntı yapılması ihtiyacı ortaya çıkmıştır.'

Bu içerikler de ilginizi çekebilir...

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
24
12
5
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?