Görüş Bildir
Haberler
Borsaya Giriş Yapmak İsteyen Yatırımcılar İçin Rehber: Hisse Senedi Hesap Açılışı ve Avantajları

Borsaya Giriş Yapmak İsteyen Yatırımcılar İçin Rehber: Hisse Senedi Hesap Açılışı ve Avantajları

Bir şirketin ortağı olmak, reel borsaya girmek, bireysel yatırımlarınızla kazanç sağlamak; tüm bunlar uzak bir hayal veya hiç bilginiz olmayan karmaşık bir konu gibi görünebilir. O halde hisse senedi konusuna dalmanın tam zamanı diyebiliriz. Şirketlerin yıllık kazancı üzerinden pay alma hakkı veren hisse senedi hesabı tüm bu kazanç fırsatlarını sunmakla kalmıyor, hem kısa hem uzun vadede yatırımlarınızı değerlendiriyor! Vergi ve sermaye gibi konulardaki avantajıyla öne çıkan yatırım seçeneklerinin başında gelen hisse senedi hakkında tüm merak ettiklerinizi sizin için derledik. Daha önce piyasalarda yatırım yapmadıysanız merak etmeyin, çünkü bu rehberimiz kazanmak isteyen herkes için düzenlendi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Nedir Bu Hisse Senedi Hesabı?

Nedir Bu Hisse Senedi Hesabı?

Bir şirketin net gelirine ortak olmak, hisse senetlerine yatırım yapanlar için hayal değil. ‘’Peki nedir, ne değildir bu senet?’’ diyecek olursanız hemen açıklayalım; Pek çok yatırımcının ilk tercihlerinden olan bu hesap türü alternatif kazanç yollarından biridir. Sermayeyi kazanca dönüştürmek ve bireysel olarak borsada yer almak isteyebilirsiniz, tam bu noktada hisse senedi hesabı devreye girer ve bireysel işlemlerle borsa sektörüne dahil olmanıza yardımcı olur. Bu değerli evraklar aslında şirketlerin ortakları arasında kimin, hangi paya sahip olduğunu gösteren evraklardır. Ancak bizlerin de kolayca alabileceği bu evraklar ile şirketin yıllık net gelirden pay alınabilir ve şirketin kazancı ile birlikte yatırımcısı da kazanmaya başlayabilir.

Siz de hem kısa hem uzun vadede değişen fiyatları değerlendirebilir, elinizdeki senetlerin alım ve satımını dinamik bir şekilde sürdürebilirsiniz. Olur da ‘Ben bu işlemlerle uğraşamam, takip de edemem.’’ diyecek olursanız, internet bankacılığı sayesinde hesabınızı kolayca yönetebilirsiniz. Eğer hala kafanız karışıksa bu işlemlerin önemli bir artısı olarak hisse senedi alışverişlerinde elde edilen kazanç için stopaj vergisi alınmadığına da dikkatleri çekelim.

Hisse Senedi Hesabını Nasıl Açarım, Nasıl Kullanırım?

Hisse Senedi Hesabını Nasıl Açarım, Nasıl Kullanırım?

Şirketin ortakları gibi kar payı hakkı kazanabilir, bireysel bir yatırımcı olarak siz de gelecek gördüğünüz şirketin yıllık net karından kazanç sağlayabilirsiniz. Buraya kadar tamam, diyelim senetlere yatırım yapmaya karar verdiniz, e şimdi ne olacak?

Tüm hisse senedi bilgilerine erişmek, bu hesaba dair işlemlerinizi anında yapmak için Akbank uygulamasını ve dijital bankacılığına tercih edebilir, hesap açılışınızla birlikte otomatik olarak aylık kademeli komisyon oranının tanımlanmasından da faydalanabilirsiniz. Avantajları ile öne çıkan yatırım hesabınızı, Akbank farkıyla indirimli komisyon oranlarından da yararlanarak, güvenle yatırımlarınız için kullanabilirsiniz.

Siz de vergi gibi genel avantajlarının yanı sıra indirimli komisyon gibi ilave özellikleriyle de hisse senedi hesap açılışını şimdi gerçekleştirmek için size ​en yakındaki Akbank veya Ak Yatırım Şubesine gidebilirsiniz. Kredili hesap açılışı, varant gibi piyasa işlem alternatiflerini gerçekleştirmek için yalnızca form doldurmanız yeterlidir. Böylece şirketin yıllık karından gelir elde etmeye başlarken Akbank dünyasının avantajlarını da keşfedebilirsiniz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın