Görüş Bildir
Haberler
Borsada Dikkat Edilmesi Gerekenler

Borsada Dikkat Edilmesi Gerekenler

Ahmet Özülkü
26.08.2014 - 16:40 Son Güncelleme: 26.08.2014 - 16:44

Borsada Dikkat Edilmesi Gerekenler

Birikimlerinizi değerlendirerek para kazanmayı hedeflediğiniz borsa piyasasında, kazanmak için dikkat etmeniz gereken bazı incelikler bulunmaktadır. Borsa piyasasının birçok değişken üzerine kurulu olduğu düşünülecek olursa ve bu iki ana faktörün arz – talep olduğu düşünülecek olursa, dikkat etmeniz gereken birçok noktanın olduğunu göreceksiniz.

Borsada işlem yaparken ve birikimlerinizi değerlendirerek kazanç elde etmek isterken dikkat etmeniz gereken noktaların başında bilgi ve deneyim sahibi olmanız gelmektedir. Borsa nedir, nasıl oynanır, yatırım araçları nelerdir, nasıl işlem görürler, analizler nasıl yapılmalı gibi birçok soruya yanıt bulmak gerekir. Bunun için de borsa eğitimlerinden faydalanabilirsiniz. Bu eğitimlere internet üzerinden kayıt olabilir ve internet üzerinden alabilirsiniz. Ücretli oldukları gibi bazı aracı kurumlar tarafından ücretsiz eğitimler de verilmektedir.

Portföyünüzü doğru bir şekilde oluşturmanız da dikkat etmeniz gereken önemli bir noktadır. Paranızı tek bir yatırım aracına yatırmak yerine, birçok yatırım aracından oluşan bir portföy oluşturmanız daha güvenli yatırımlar yaparak para kazanmanıza yardımcı olacaktır. Portföyünüzü oluştururken de dikkat etmeniz gereken bazı konular vardır. Bu konuların başında risk yönetimi gelmektedir. Riskleri nasıl minimum düzeyde tutacağınızı bilmeli ve yatırım beklentilerinizi belirlemelisiniz.

KAYNAK: http://www.borsanasiloynanir.org/borsa-piyasasi/borsada-dikkat-edilmesi-gerekenler/

İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0