Görüş Bildir
Haberler
Borsa ile İlgilenenlere 9 Pratik Tavsiye

Borsa ile İlgilenenlere 9 Pratik Tavsiye

sabir yeşil
15.10.2014 - 12:36 Son Güncelleme: 15.10.2014 - 13:01

Borsa oyun yeri mi yatırım yeri mi?

Uzun vadede ne yapalım?

Borsada nasıl para kazanılır?

Bu ve benzeri sorulara cevaplar veren altın öğütlerimiz var.

1-) Uzun vadede borsa oynamaya geldim diyorsanız hemen kağıtlarınızı satıp kurtulun. Çünkü uzun vadede borsa oynanmaz, uzun vadede sadece borsa yatırımı yapılır.

2-) Uzun vade yatırımcısı olduğunuza karar verdiyseniz asla borç para, kredi veya orta vadede ödemeniz gereken para ile yatırım yapmayın. Sebebi sizin ödeme tarihleriniz geldiğinde her seferinde borsa düşmüş olacaktır. Uzun vade yatırımı bana göre tasarruf yaptığınız paralar ile olmalıdır.

3-) Uzun vade yatırımı yapacaksanız en azından temel analizi az da olsa bilmeniz gereklidir, öyle ki şirketler çeyrek bilançoları açıkladığında faaliyet karları, yönetim giderleri, yurtiçi-yurtdışı satışları yorumlayabilmelisiniz.

4-) Uzun vade yatırımcısı borsadaki herkesten daha az akıllı olduğunu kabul etmelidir. Böylelikle hareket kabiliyeti artar ve daha mantıklı düşünebilir. Kibir kavramını söküp attığımız için daha sağlıklı düşünür ve uygulama yapabiliriz.

5-) Paraya değer veren biri asla uzun vade yatırımcısı olamaz, öyle ki düşüşlerde para kaybettikçe maliyet düşüremez ve mutsuz olursunuz. O mutsuzlukla sürekli en dipten almak istersiniz. Ve büyük yatırımcılar sizden daha zeki oldukları için sizin kafanızda belirlediğiniz dip fiyatları asla göremezsiniz. Mutsuz olan biri para kazanayım derken sağlığından olabilir, hiçbir yatırım sağlığımızdan önemli değildir. En büyük yatırım unutmamalıyız ki sağlığımızdır.

6-) Para kazanırken size tavsiye verenlere ödeme yapmadığınıza göre, kaybederken de sitemde bulunamazsınız bunu asla unutmayın! Öyle ki kazananda sizsiniz, kaybedende bu yüzden kimseden tavsiye istemeyin, böylelikle kimseyi de zor duruma düşürmemiş olursunuz.

7-) Unutmamanız gereken ön önemli husus borsa her zaman yükselmeyeceği gibi her zaman düşmeyecektir de. Doğru hisse senedindeyseniz her fiyattan alım yaparak para kazanabilirsiniz. 

8-) Uzun vadede kademeli alım candır. 28 liradan ucuz bulup aldığınız bir hisse, 18 liraya düştüğünde daha ucuzdur. Bunu asla unutmayın. Bu yüzden ağlayıp, başkalarını suçlayacağınıza maliyetinizi düşürmeye çalışın.

9-) Kademeli alım yapanlar için bir hisse senedinin fiyatı yoktur. Her kademeden alım yapabilir. Ama toplu para ile alım yapanlar daha uygun fiyatları kollamalıdır, bu psikolojik açıdan avantaj sağlar. Vadenizi iyi belirlemeli ve kendinize ait bir sistem geliştirmelisiniz.

Kaynak: http://www.gunlukekonomi.com
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
8
0
0
0
0
0
0