Görüş Bildir
Haberler
Bodrum'da Son Yılların En Büyük Sel Felaketi

Bodrum'da Son Yılların En Büyük Sel Felaketi

Onedio Medya
23.09.2015 - 02:07 Son Güncelleme: 23.09.2015 - 11:46

Fotoğraf: Twitter / @alpkirsan

İçeriğin Devamı Aşağıda

Muğla'nın Bodrum ilçesinde akşam saatlerinde başlayan ve yaklaşık 3 saat süren sağanak felakete neden oldu. Muğla Valisi Amir Çiçek, Bodrum'daki kuvvetli rüzgar ve sağanakta 200'e yakın ev ve işyeriyle 33 arabanın hasar gördüğünü açıkladı.

Akşam saatlerinde ilçe merkezinde etkili olan sağanak yağış nedeniyle Şakir Caddesi ile Dere Sokak'taki 20'ye yakın araç sele kapılarak sürüklendi.

AKUT 45 kişiyi kurtardı

Bitez ve Ortakent -Yahşi mahallelerinde derelerin taşması sonucu 5 araç sürüklendi. Araçların içindeki insanları AKUT ekipleri son anda kurtardı.

Evlerde ve araçlarda mahsur kalan yaklaşık 40 kişi AKUT ve itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı. Bodrum ile Konacık Mahallesi arasındaki ulaşımı sağlayan karayolu yaklaşık 2 saat trafiğe kapalı kalırken, Bitez, Ortakent-Yahşi - Yalıkavak ve Turgutreis mahallelerindeki yollar dağlardan gelen sel suları nedeniyle kullanılamaz hale geldi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

33 araba, 200 ev ve işyeri su altında kaldı

Muğla Valisi Amir Çiçek, Bodrum'daki kuvvetli rüzgar ve sağanakta 200'e yakın ev ve işyeriyle 33 arabanın hasar gördüğünü açıkladı. İlçede gece saatlerinde elektrik kesintisi de yaşandığını belirten Vali Çiçek, 'Trafo bölgesinde su baskını olduğu için ilgili kuruluşlar gerekli çalışmaları yaptılar. Ekiplerimiz halen çalışıyor. Şu an itibarıyla Bodrum rahatlamış durumda. Allah'a çok şükür, her şeyden önce bir can kaybımız, bir insanımızda yaralanmamız yok. Anında olan yaralamalara da hastanede ekiplerimiz gerekli müdahaleyi yaptı. Şu ana kadar bana verilen bilgilerde bir vatandaşımız, kendi evini süpürüp temizlerken ayağı kırılmış, ona geçmiş olsun diliyorum. Hasar tespit çalışmalarına başladık. Vatandaşlarımızın canı kadar malı da önemlidir. Bodrum'un en kısa zamanda toplanacağını ifade ediyorum. Yarın bayram, Bodrum'un bayrama en iyi şekilde ulaşması gerekiyor.' dedi. Bütün ekipler çalışmalarını sürdürdüğünü belirten Çiçek, 'Ekiplerimiz gerekeni yapıyorlar. Şu ana kadar 200'e yakın ev ve işyeri, 33 araç hasar görmüş. Bu, ön tespitlerdir. Bu sayılar artabilir ama sanıyorum ki bu sayıdan fazla yoktur. Kriz merkezi olarak arkadaşlarımız burada. En kısa zamanda, saat demiyorum, dakika demiyorum, yarın bayrama yetiştirecek şekilde, özellikle de vatandaşlarımızın güzel bir bayram geçirmesi konusunda belediye ekiplerimiz çalışmalarını hızlı bir şekilde yapacak.' ifadelerini kullandı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bodrum Belediyesi itfaiye ve zabıta ekipleri alarma geçerken, bazı firmalara ait traktör ve iş makinaları da kurtarma çalışmalarına destek verdi.

Sel sırasında yaralanan 8 kişinin Bodrum Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındığı ve sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi.

Ayrıca bakınız: Bodrum'da Yaşanan Sel Felaketinin Ardından Söze Yer Bırakmayacak 47 Fotoğraf

Ajanslar

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
0
0
0
0
0