Görüş Bildir
Haberler
Bize Böyle Öğretilmemişti, Meğer Yıllardır Yanlış Yapıyormuşuz! Bulaşık Makinesini Doğru Yerleştirme Tüyoları

Bize Böyle Öğretilmemişti, Meğer Yıllardır Yanlış Yapıyormuşuz! Bulaşık Makinesini Doğru Yerleştirme Tüyoları

01.10.2022 - 07:45

Biriken bulaşıkları pratik ve sağlıklı bir şekilde temizlemeyi sağlayarak insanı büyük bir zahmetten kurtaran bulaşık makinesi, her evin ihtiyacı. Bu makinelerden maksimum verimi almak istiyorsanız bulaşıkları makineye nasıl yerleştirdiğiniz büyük önem taşır. Bulaşık makinesi yerleştirilirken yapılan yanlışlar hem makinenin ömrünü kısaltır hem bulaşıkların etkili bir şekilde temizlenmesine engel olur. Peki, bulaşık makinesi en doğru şekilde nasıl yerleştirilir? İşte detaylar...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bardaklarınızı üst rafa yerleştirin.

Bardaklarınızı üst rafa yerleştirin.

Bulaşık makinelerinin üst rafı, bardakların düzgün bir şekilde temizlenebilmesi için özel olarak dizayn edilir. Bu nedenle bulaşık makinenizde yer kalmayınca bardaklarınızı alt rafa yerleştirmekten kaçının. Bunun yerine bir sonraki bulaşık zamanını bekleyin. Aksi hâlde deterjan ve suyun iyice nüfuz edemediği bardaklar, düzgün bir şekilde temizlenmez ve kirli bulaşıklar için boş yere makinenizi suçlamanıza neden olabilir.

Tabak ve kâseleri yerleştirirken yönüne dikkat edin.

Tabak ve kâseleri yerleştirirken yönüne dikkat edin.

Tabaklar, bulaşık makinelerinin alt rafına, kâseler ise üst rafına dizilmeli. Tabaklar ve kâselerin rafa yerleştirilirken baktıkları yön, oldukça önem arz eder. Üst rafa yerleştirdiğiniz kâselerin önde olanlarının arka tarafa doğru, arkada olanlarının ise öne doğru bakmaları gerekir. Tabakların iç kısımlarının birbirine bakacak şekilde dizilmesi ise deterjan ve suyun tabağa daha fazla nüfuz etmesini ve bu sayede pırıl pırıl parlayan, tertemiz tabaklara sahip olmanızı sağlar.

Çatal, bıçak ve kaşıklarınızı ters yönlere bakacak şekilde dizin.

Çatal, bıçak ve kaşıklarınızı ters yönlere bakacak şekilde dizin.

Çatal, bıçak, kaşık gibi bulaşıkları bulaşık makinesine yeterli özeni göstermeden ve gelişigüzel bir şekilde dizerseniz istediğiniz temiz bulaşıklara kavuşamayabilirsiniz. Bu nedenle aynı bardak ve tabaklar gibi çatal, bıçak, kaşıkların da yerleştirme kuralları bulunur. Örneğin iç içe geçen kaşıklar, deterjan ve suyun onlara nüfuz etmesine engel olur. Bu durum da yıkandığı hâlde kirli kaşıklarla karşılaşmanıza neden olabilir. Etkin temizlik için çatal, bıçak ve kaşık gibi malzemelerin birbirine ters yönde dizilmelerine ve su ile deterjanı engelleyecek durumda olmamalarına dikkat etmeniz gerekir.

Tencere ve tavaları, tersi yukarıya bakacak şekilde sıralayın.

Tencere ve tavaları, tersi yukarıya bakacak şekilde sıralayın.

Tencere, tava, borcam gibi yer kaplayan eşyaları bulaşık makinesine yerleştirirken ürünlerin sınırlarına bağlı kalarak onları uygun şekilde yerleştirmeniz gerekir. Bu tip bulaşıkların sıkıştırılarak dizilmesi, etkili temizliğin önüne geçer. Makinenizin performansını olumsuz etkilememesi için büyük bulaşıkları alt rafın kenar kısımlarında özel olarak hazırlanmış bölmelere; küçük kapları ise üst rafa, tersi yukarıya bakacak şekilde yerleştirin. Bu noktada bulaşıkların pervanenin dönmesini engellemediğine emin olun. Böylelikle bulaşıklarınızın doğru bir şekilde temizlenmesini sağlayabilirsiniz.

Bulaşık makinelerinin verimli çalışması için makinelere bulaşıkların doğru yerleştirilmesinin yanı sıra dikkat edilmesi gereken başka noktalar da var. İşte tertemiz bulaşıklar elde etmeye ve makineden maksimum verimi almaya yardım edecek ipuçları!

Bulaşık makinenizi gereğinden fazla doldurmaktan kaçının.

Bulaşık makinenizi gereğinden fazla doldurmaktan kaçının.

Her bulaşık makinesinin belli bir kapasitesi bulunur. Bulaşık makinenizi kapasitesini aşacak şekilde doldurmanız hem bulaşıkların düzgün şekilde temizlenmesini engeller hem makinenin ömrünü kısaltır. Ayrıca düzgün yerleştirilmemiş bulaşıklar birbirlerine çarparak zarar görebilir. Bulaşıklarınızı makineye dizerken makinenin kapasite sınırlarını aşmadığınızdan ve bulaşıkları sağlam bir şekilde yerleştirdiğinizden emin olmalı, dışarıda kalan bulaşıkları makineye sığdırmaya çalışmak yerine onları bir sonraki yıkama turuna saklamalısınız.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Makinenize koymadan önce yemek artıklarını temizleyin.

Makinenize koymadan önce yemek artıklarını temizleyin.

Bulaşıkların yemek artıklarından arındırılmadan makineye konulması, sık yapılan yanlışlardan birisi. Bulaşıklarınızı makineye yerleştirmeden önce yemek artıklarından uzaklaştırmalısınız. Aksi hâlde bulaşık makineniz donmuş artıkları çıkarmakta zorlanır ve bulaşıklarınızı ikinci sefer elinizle yıkamak zorunda kalabilirsiniz. Ayrıca katılaşmış artıklar makinenize zarar vererek performansını olumsuz yönde etkileyebilir.

Az sayıda bulaşık için makinenizi çalıştırmayın.

Az sayıda bulaşık için makinenizi çalıştırmayın.

Bir iki tabak için bulaşık makinesini çalıştırmak, en çok yapılan hatalar arasında yer alır. Az sayıda bulaşıkla makinenizin çalışmasına izin vererek, hem suyun fazla harcanmasına hem bulaşıklarınızın etrafa çarparak kırılmalarına yol açabilirsiniz. Bulaşık makinenizi çalıştırmadan önce yeterli bulaşığınız olduğundan ve onların düzgün bir şekilde yerleştirildiğinden emin olmanız, kaliteli bir yıkama deneyimi elde etmeniz için önem taşır.

Gereğinden fazla deterjan kullanmayı bırakın.

Gereğinden fazla deterjan kullanmayı bırakın.

Ne kadar çok deterjan kullanılırsa bulaşıkların da o kadar temiz olacağını sanılır. Fakat çok fazla deterjan kullanmak, bulaşıklara yarardan çok zarar verir. Gereğinden fazla deterjan, tabak ve bardak gibi bulaşıklarınızın çizilmesine ve üzerlerinde buğulu bir görünüm oluşmasına sebebiyet verebilir. Böyle sonuçlarla karşılaşmamak için ürün ambalajını incelemeli ve kullandığınız deterjan miktarına dikkat etmelisiniz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
63
8
5
4
3
2
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın