Görüş Bildir
Haberler
Bitkilerin ve Çiçeklerin Shazam’ı: Pl@ntnet

Bitkilerin ve Çiçeklerin Shazam’ı: Pl@ntnet

Gaia Dergi
12.03.2016 - 23:42

Bilim insanları, dünyada yaklaşık 400 bin çiçekli bitki türü olduğunu tahmin ediyorlar. Dolayısıyla bunların her birini bilmiyor olmamız çok normal. Eğer siz de parkta yürürken yanından geçtiğiniz bitkilerin ve çiçeklerin ne olduğunu çok merak ediyor ve öğrenmek istiyorsanız, üzülmenize gerek yok çünkü artık bitkileri tanıyan bir uygulama var: Pl@ntNet.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Pl@ntNet uygulaması ile bitkinin fotoğrafını çekerek bu bitkinin ne olduğunu öğrenebiliyorsunuz. Bu uygulamayı bir çeşit çiçekler ve bitkiler için Shazam olarak düşünebilirsiniz. Pl@ntnet uygulaması ilk kez tarım fuarında tanıtıldı ve şu an Apple Store’dan indirilebiliyor, Android versiyonu da kısa bir süre içinde hazır olacak.

Bu uygulama özellikle amatör botanikçilerin bitkileri kolaylıkla tanımlamasına ve gözlemlerini gerçek zamanlı olarak paylaşabilmesine yardımcı olacak. Bir akıllı bir telefon ile bitkinin çiçeğinin, kabuğunun veya yaprağının fotoğrafını çekiyorsunuz ve birkaç saniye içinde veri tabanından bitkinin bilimsel ve ortak isimleri ekranınıza geliyor.

Gaia Dergi

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
13
4
1
1
1
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın