Görüş Bildir
Haberler
Bitcoin ve Shiba Coin Arasındaki 3 Temel Fark Nedir?

Bitcoin ve Shiba Coin Arasındaki 3 Temel Fark Nedir?

Kripto para devrimi 2009’da Bitcoin (BTC) blok zinciri ve kripto para biriminin faaliyete geçmesiyle başlasa da Ethereum (ETH), Dogecoin (DOGE), Shiba Inu (SHIB) gibi altcoinler sayesinde büyüdü. Bugün BTC ve ETH dışında Shiba coin al - satı da çok yaygın şekilde yapılıyor. DOGE coin ile aynı internet meminden esinlenerek oluşturulan SHIB coin, artık piyasa değeri en büyük kripto paralar arasında yer alıyor.

Peki piyasa değeri en büyük kripto para birimi olan Bitcoin ile bir şaka coini olarak ortaya çıkan Shiba coin al sat yapmak arasındaki 3 temel fark nedir?

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bitcoin ve SHIB coin arasındaki temel farklar

Bitcoin ve SHIB coin arasındaki temel farklar

Bitcoin (BTC) ilk ve en büyük kripto para birimi olarak kripto piyasalarına öncülük ediyor. Ancak ona rakip olabilecek kripto paralar da var. Bunlardan biri de Shiba coin. SHIB coin kurucusu Ryoshi’nin de kim olduğu, tıpkı BTC kurucusu Satoshi Nakamoto gibi bilinmiyor. Üstelik her iki kripto para birimi de merkeziyetsiz. Ancak bu benzerliklerinin dışında aslında Bitcoin ve SHIB coin arasında çok temel 3 farklılık bulunuyor.

1. Biri coin, biri token

1. Biri coin, biri token

Bitcoin ile Shiba Inu arasındaki en temel fark birinin coin, diğerinin ise token oluşudur. Coin ve token kavramları sık sık birbiri yerine kullanılır ama aslında aynı şey değildirler. Kendi blok zinciri üzerinde çalışan kripto para birimleri “coin” olarak adlandırılırken, başka bir blok zincir üzerinde üretilen kripto paralara “token” denir. Bitcoin’in kripto para birimi Bitcoin blok zincirinde üretilir ve çalışır. Ancak SHIB, Ethereum (ETH) blok zincirinde yaratılmıştır.

2. Sınırlı arz, sınırsız arz

2. Sınırlı arz, sınırsız arz

Bitcoin (BTC), arzı 21 milyon coin ile sınırlandırılmış bir kripto para birimidir. Bu açıdan doğası itibariyle deflasyonisttir. Her 210 bin blokta bir Bitcoin madencilik ödüllerinin yarı yarıya azalmasıyla dolaşıma giren BTC coin miktarı da sürekli düşmektedir. Yani Bitcoin, giderek kıt hale gelir. Buna karşın SHIB coin arzı sınırsızdır. Ancak ShibArmy topluluğunun talepleri sonucunda bir Shiba Inu yakım mekanizması geliştirilmiştir. SHIB coin yakan, yani dolaşımdan coin eksilten kullanıcılar ödüllendirilmektedir. Böylece SHIB kıtlığının artırılması amaçlanmıştır.

3. Hız

3. Hız

Bitcoin (BTC), Proof-of-Work konsensüs mekanizmasına ve SHA-256 algoritmasına dayanır. Bu da Bitcoin blok zincirinde blok üretim süresinin yaklaşık 10 dakika olması demektir. Shiba Inu’nun kullandığı Ethereum’da ise blok üretim süresi yaklaşık 15 saniyedir. Yani SHIB coin ile, Bitcoin’e göre çok daha hızlı para transferi yapılabilir.

Shiba coin nereden alınır?

Shiba coin nereden alınır?

Shiba coin al sat işlemlerinde güvenilir kripto para borsalarını kullanabilirsiniz. Bunlardan biri de yerli kripto para varlık platformu Bitlo’dur. Müşteri memnuniyeti ve kolay bir şekilde kripto para al sat olanağıyla öne çıkan platform, önde gelen coin ve token türlerini listelemektedir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın