Görüş Bildir
Haberler
Bir Gün Mutlaka İşinize Yarayacak 11 Hayat Kurtarıcı Bilgi

Bir Gün Mutlaka İşinize Yarayacak 11 Hayat Kurtarıcı Bilgi

Var olduğumuz sürece 'Benim başıma gelmez!' diye düşündüğümüz birçok zor durumla karşı karşıya kalabiliriz. İşte bu yüzden gereksiz diye düşünmeden önce bu bilgilere göz atmak hayatınızı kurtarabilir. 

9GAG' tan esinlenerek hazırladığımız içeriğimizle karşınızdayız.

Kaynak: https://9gag.com/gag/aDWNbyx?ref=fbp
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Yılan ve akrep sokmalarında zehri emerek tükürmeyin!

Zehri emen kişinin ağzındaki bakterilerden dolayı o kişi de zehirlenebilir. Yapılması gereken ısırılan bölge fazla hareket ettirilmeden kalbe göre daha alt düzeyde tutularak kişiyi derhal hastaneye götürmektir.

2. Ayıdan koşarak kaçmaya çalışmayın!

Ayıyla karşılaştığınızda fiziksel olarak daha büyük gözükmeye çalışmak ve bağırmak saldırıyı engelleyebilir. Ölü taklidi yapmak ayıyı meraklandırabileceği için her zaman doğru değildir. Örneğin siyah ayı saldırısından kurtulmak için dövüşmeniz kesinlikle daha doğru olacaktır.

3. Hemen yemek bulmak zorunda değilsiniz!

Issız bir adadaysanız öncelikle sakin olmaya çalışın. Yemekten önce su ve barınak bulmak için çaba harcayın çünkü açlığa 3-6 haftaya kadar dayanabilirsiniz.

4. Her kaktüsün suyunu içmeyin!

Eğer arındırma işlemini biliyorsanız varil kaktüslerin bir türünün suyunu içmek işe yarayabilir. Ancak genellikle sizi hastalandırıp daha fazla susuz kalmanıza neden olur hatta sizi öldürebilir.

5. Yosunlar her zaman kuzeyi göstermez!

Sadece yosunlara bakarak 'Aaa kuzey bu tarafmış!' tespiti tam olarak doğru değildir. Çünkü yosuna sebep olan şey nemdir. Örneğin çok nemli bölgelerde her tarafını yosun sarmış ağaçlar görmek mümkündür.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Hayvanların her yediği güvenli değildir!

'O yediyse ben de yiyebilirim.' düşüncesi her zaman doğru değildir. Örneğin kuşların ve sincapların yediği bazı böğürtlenler ve mantarlar insanları öldürebilir.

7. Köpekbalığından kaçmaya çalışmayın!

Köpekbalığı saldırısına maruz kaldığınızda öncelikle köpekbalığıyla aranıza katı bir cisim koymayı deneyin. Eğer yetmiyorsa burun kısmına veya solungaçlarına doğru yumruk atın. Bu durum köpekbalığını rahatsız ederek uzaklaşmasını sağlayabilir.

8. Rip akıntısına kapılırsanız kıyıya doğru yüzmeyin!

Kıyıya doğru yüzmeye çalışmak en çok yapılan hatalardan birisidir. Oysaki böyle bir durumda kıyıya paralel olarak yüzmek birçok insanın hayatını kurtarabilir.

9. Donan bölgeyi ovuşturmayın!

Donan bölgeyi ovuşturmak ya da direkt ısı kaynaklarına maruz bırakmak dokunun daha fazla hasar görmesine neden olur. Yapılması gereken kişiyi battaniye desteği ve ten temasıyla yavaş yavaş ısıtmaya çalışmaktır.

10. Eğik bir çatı her zaman mükemmel bir barınak değildir!

Eğik bir çatı sizi rüzgârdan koruyabilir; fakat geceleri üşümeye karşı bir önlem değildir. Bu yüzden barınak olarak daha elverişli bir yer seçmeli veya yapmalısınız.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Suyu kaynatmak tam olarak temiz su elde ettiğinizi göstermez!

Suyu kaynatarak içerisindeki mikropları ve bakterileri öldürmek mümkündür; fakat kir ve pislik suda kalmaya devam eder. Suyu bir parça kumaş yardımıyla süzerek kaynatmak daha temiz su elde etmenizi sağlar.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
274
56
44
29
28
28
17
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın

ejderha saldırısına uğrarsanız uçan tekme atmayı deneyin belki bu salak napıyor aq diyip gidebilir

Genzo Wakabayashi

Siyah ayı ile dövüşmek ve Köpekbalığı'nın burnuna yırmıh atmak.Bunları deniycem tamam.

baba bende mermiye kafa atmaya çalışıyodum sonra azcık sert gelmiş azcık tansiyonluydum onda gerek olsun öldüm :(

Tyler DURDENOGLU

Şimdi sen düşün siyah ayı