Görüş Bildir
Haberler
Bir Kariyer Fırsatı Kaçırma Hikayesi: Hayalini Kurduğum İşe Girme Şansımı Nasıl Batırdım?

Bir Kariyer Fırsatı Kaçırma Hikayesi: Hayalini Kurduğum İşe Girme Şansımı Nasıl Batırdım?

Bu acı tatlı tecrübeyi Hilal Alsaç'tan dinliyoruz...

Kaynak: https://www.kafasinagore.com/
İçeriğin Devamı Aşağıda

Altı aydır işsizdim, son iş yerim mali sebeplerden ötürü battığından iş arama fırsatım bile olmamıştı.

Bu sırada boş durmadım, birçok yere iş başvurusunda bulundum ama ülkenin içinde bulunduğu ekonomik durumdan dolayı çoğu yer eleman alımını durdurduğundan mülâkata dahi çağırılmadım. Bu sırada psikolojim bir hayli bozuldu ve sigaraya başladım ki ne başlama. Günde iki pakete yakın içer oldum...

Mezun olduğum günden beri bir amacım vardı: "X" şirketinde çalışmak.

Ama bu basit bir şirket değil, sektöründe önde gelen, çalışanlarının çok bilgili olduğu ve maaşı sektöre göre hayli yüksek. İnsanların çalışmak isteyip mülakatlarda elendiği ve herkesin kolay kolay kabul edilmediği bu yer, altı aydır benim hayallerimi süslüyordu.

Hazır işsiz kalmışken, fırsat bu fırsat deyip elimden gelen herkesi araya sokup, bu şirket ile bir görüşme ayarladım.

İki hafta sonrası için randevumu aldım. İşe alınmışcasına havalarda uçuyordum, gerekli evraklarımı sertifikalarımı düzenledim, mülakat için ön araştırma yaptım.

Görüşme günü gelmişti...

Ben, günler öncesinden ütüleyip hazırladığım şık takımımı giyip iş görüşmesine bana söylendiği gibi görüşme saatinden on beş dakika önce gittim. Beklerken doldurmam üzere bir form verdiler. Bilindik soruları hızlıca yanıtladım, ta ki “Sigara kullanıyor musunuz?” sorusuna kadar. Bu şirketin ne kadar Yeşilaycı bir şirket olduğunu bildiğimden ve “Nasıl olsa işe başlayınca bırakırım” rahatlığından HAYIR’ı işaretledim. Görüşme çok güzel geçti. Görüşmenin sonunda ikinci görüşmeye çağırmak istediklerini söylediler.

Heyecanla arabaya gittim, görüşmenin olumlu geçmesinden ve stresimin artık yerini mutluluğa bırakmasından keyifle bir sigara yaktım.

Uzaklara bakıp kendimle gurur duyarken yanımda birisinin olduğunu fark ettim. Ben ağzımdan burnumdan duman çıkarırken beş dakika önce görüştüğüm adam bana bakıyordu. Bana bir asır gibi gelen o birkaç saniye boyunca sessizlik oldu, kıyamet kopacak sandım. Kopmadı. Ertesi gün ise bana bir telefon geldi ikinci görüşmemin iptal edildiği söylendi...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Ertesi gün ise bana bir telefon geldi ve ikinci görüşmemin iptal edildiği söylendi…

Evet batırdım ama bunu deneyimlemeseydim öğrenemeyecektim.

Başarısızlık kavramı görecelidir, bizim ona nasıl bir anlam yüklediğinize bağlıdır. Bize göre başarılı olan bir durum, bir başkasına göre başarısızlıktır. Başarısızlık olarak gördüğümüz şey aslında bize birçok şey öğreten bir deneyimdir. Başarısız olduğunuzu düşündüğünüzde bakış açınızı değiştirmeye çalışın, bu durumdan neler kazandığınıza odaklanın. Önemli olan nasıl batırdığınız değil bundan ne öğrendiğinizdir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
86
32
24
18
7
7
5
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın