Görüş Bildir
Haberler
Bir Can Gittikten Sonra... 8 Yaşında Çocuğun Öldüğü Yamaçlara Şimdi Önlem Alınıyor

Bir Can Gittikten Sonra... 8 Yaşında Çocuğun Öldüğü Yamaçlara Şimdi Önlem Alınıyor

Rize'de geçen yıl kopan kaya parçasının isabet ettiği 8 yaşındaki Metehan İslamoğlu’nun ölümünün ardından yamaçlar, çelik ağlarla örülerek önlem alınıyor. Metehan'ın babası 'Tel örgülerin yapılması için birinin hayatını kaybetmesi gerekiyormuş' diyerek geciken önleme tepki gösterdi. 

Çamlıhemşin ilçesinde sarp kayalık ve engebeli arazi şartları nedeniyle yaşanan kaya düşmelerine karşı çalışma yürütülüyor. 

Geçen yıl ocak ayında düşen kaya parçasının isabet etmesiyle Metehan İslamoğlu’nun hayatını kaybettiği ilçede endüstriyel dağcılardan oluşan ekip, halatlar yardımıyla tırmandıkları yamaçlarda önce riskli kayaları düşürdü. Ekipler, ardından yamaçları çelik ağlarla örerek güvenli hale getirdi. Yer yer 35 metre yüksekliği bulan tel örgülerle ilçe kaya tehdidinden kurtulacak.

"Yol güvenliğini sağlamış olacağız"

"Yol güvenliğini sağlamış olacağız"

Çamlıhemşin Belediye Başkanı Osman Haşimoğlu, “Doğa şartları ilçemizde kayalık ve sıkıntılı. Yamaçları ve yamaç akmalarını korumak için tel örgü yapılmasına ihtiyaç duyduk. Tel örgülerimiz 35 metreye kadar çıkıyor. Bunun bir bölümünü geçen yıl yapmıştık, şimdi de geri kalan kısmını tamamlıyoruz. İnşallah bu tel örgüyle yamaç kaymaları ve taş düşmeleri önlenecek. Bununla birlikte yol güvenliğini de sağlamış olacağız. İnsanların can ve mal güvenliğini açısından iyi bir önleyici tedbir almış oluyoruz” dedi.

"Kimsenin canı yanmasın, önlemler alınsın"

"Kimsenin canı yanmasın, önlemler alınsın"

Metehan İsmailoğlu’nun babası Alican İsmailoğlu, “İnsanların yaşam alanlarının yanı başında böyle bir risk olduğu zaman önlem alınması gerekiyor. Biz burada küçük bir yerde yaşıyoruz, defalarca arabalarımıza, evlerin çatılarına, yollara, taşlar düştü. Bütün bu tel örgülerin yapılmasının sebebi benim çocuğumun vefat etmesi. Tel örgülerin yapılması için birinin hayatını kaybetmesi gerekiyormuş. Çamlıhemşin’in ilçe olduğu zamandan bu önlemlerin alınması gerekiyordu. Allah kimseye böyle acı yaşatmasın. Kazalar olmasın, kimsenin canı yanmasın. Önlemler alınsın” diye konuştu.

ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın