Görüş Bildir
Haberler
BioNTech'in Kurucu Ortağı Dr. Özlem Türeci: 'Her Yıl Aşı Olmak Gerekebilir'

BioNTech'in Kurucu Ortağı Dr. Özlem Türeci: 'Her Yıl Aşı Olmak Gerekebilir'

Batuhan
23.04.2021 - 14:49

Türk bilim insanları Uğur Şahin ve Özlem Türeci çiftinin başında olduğu Alman BioNTech firmasının Pfizer ortaklığında geliştirdiği koronavirüs aşısı çığır açarken, Türeci, 'Aşıdan sonra virüse karşı bağışıklık zaman içinde azalıyor. Mevsimsel gripte olduğu gibi yıllık aşılar olunabilir' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) aşısının geliştiricilerinden BioNTech firmasının kurucu ortağı ve baş tıbbi sorumlusu Dr. Özlem Türeci, 'Aşıdan sonra virüse karşı bağışıklık zaman içinde azalıyor. Mevsimsel gripte olduğu gibi yıllık aşılar olunabilir' dedi.

"Mevsimsel gripte olduğu gibi yıllık aşılar olması gerekebilir"

"Mevsimsel gripte olduğu gibi yıllık aşılar olması gerekebilir"

Türeci, ABD merkezli bir televizyon programına konuk olarak katıldı. ANKA’da yer alan habere göre, Pfizer şirketi ile geliştirdikleri Covid-19 aşısının üçüncü dozunun da yapılmasına ihtiyaç duyulabileceğini söyleyen Türeci, 'Aşıdan bir süre sonra virüse karşı bağışıklığın azaldığını' bildirerek, 'Mevsimsel gripte olduğu gibi yıllık aşılar olması gerekebilir' diye konuştu.

Pfizer’ın Yönetim Kurulu Başkanı Albert Bourla, geçen haftalarda 'En geç 12 ay içinde üçüncü doz koronavirüs aşısının' yapılması gerektiğini söylemişti. Moderna'nın üst düzey yöneticilerinden Corinne M. Le Goff da geçen hafta destekleyici aşı dozunun gelecek yıl uygulanacağını belirtmişti.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
50
25
6
3
2
2
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Hasan Yıldız

Dünya ölümcüldür. İnsan, zekası ve pratiği ile yaşamı uzatmanın yöntemlerini bulur ve uygular. Bugün çocuk ölümlerinin bir çoğu mütemadiyen yapılan aşılamal... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

hatta çarşamba günleri halk günüdür 4 alana 1 i bedava

Alemin Delisi

Abla biz daha ilk dozu vs. vurulamadık. Bir de bunu her sene tekrarlayacak mıyız.