Görüş Bildir
Haberler
Bill Gates Zengin Ülkelere Seslendi: 'Yapay Et Üretimine Geçin'

Bill Gates Zengin Ülkelere Seslendi: 'Yapay Et Üretimine Geçin'

Dünyanın en zenginlerinden Bill Gates, ineklerin çıkardığı gazların küresel ısınmadaki payına dair uyarılarını tekrarlayan bir açıklama yaptı ve zengin ülkelerin bu hayvanların yetiştiriciliğini bırakıp yapay et tüketimine geçmesi gerektiğini söyledi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sputnik Türkçe'nin haberine göre, neredeyse gün aşırı olarak yeni tip koronavirüs (Kovid-19) pandemisiyle ve gelecek olası salgınlarla ilgili açıklamalar yapan ve insanları çip takmaya çalışmadığına inandırmaya uğraşan Microsoft kurucusu Bill Gates, 'İklim Felaketi Nasıl Önlenir' adlı yeni kitabının tanıtımlarına da devam ediyor.

'Tadının farklı olmasına zamanla alışılabilir'

'Tadının farklı olmasına zamanla alışılabilir'

Technology Review sitesine konuşan Gates, 'gıdanın geleceği' olarak gördüğü yapay et tüketilmesi fikrini yeniden gündeme getirdi. Gerçek et yerine laboratuvarda hayvan hücrelerinden üretilen etin tüketilmesi çağrısı yapan, bu sayede hayvan yetiştiriciliğine gerek kalmayacağını ve metan gazı salınımının azalacağını söyleyen Gates, şöyle devam etti: 'En fakir 80 ülkenin yapay et tüketebileceğini zannetmiyorum. Tüm zengin ülkelerin tamamen yapay et tüketimine geçmesi gerektiğini düşünüyorum. Tadının farklı olmasına zamanla alışılabilir. Ayrıca zamanla tadının iyileştirileceği iddiaları var.'

'İneklerin bağırsak hareketleri hakkında konuşacağım aklıma gelmezdi'

'İneklerin bağırsak hareketleri hakkında konuşacağım aklıma gelmezdi'

Gates, 2019'da CNN' verdiği bir demeçte, küresel ısınmadaki payları nedeniyle, ineklerin çıkardığı gazların dünyanın en önemli sorunlarından biri olduğunu söylemişti. Gates, 'Bir gün ineklerin bağırsak hareketleri hakkında konuşacağım hiç aklıma gelmezdi. İnekler, bakterilerin metan gazı biriktirmesine neden oluyor ve sıra dışı mideleri var' diye konuşmuştu.

'Et talebi artışı sürdürülebilir değil'

'Et talebi artışı sürdürülebilir değil'

Çevreciler dünyada özellikle Çin gibi yükselen ekonomilerden gelen et talebi artışının sürdürülebilir olmadığını çünkü inek eti, domuz eti ve tavuk etinin bitkisel proteinlerden çok daha fazla kaynak tükettiğini belirtiyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
29
14
13
7
4
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
İsmail Doğan

Dünyayı bu üç beş tane kuş beyinlilerin yönettiğine inanamıyorum ama bu kadar aptalın olduğu bu dünyada normal karşılıyorum

çokmulazım

Din düşmanı it herif derdi başka bunların o’da iyi biliyor saçmaladığını erkek eşekler ahırına kapayacaksın bunu