Bilirkişi İddianamesi Hazırlandı: Ekrem İmamoğlu'nun 4 Yıla Kadar Hapsi İsteniyor
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında, bilirkişiye yönelik sözleri nedeniyle hazırlanan iddianamede 2 yıldan 4 yıla kadar hapis cezası istendi.
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında başlatılan bilirkişi soruşturması tamamlandı.

“Yargı Görevi Yapanı, Bilirkişiyi veya Tanığı Etkilemeye Teşebbüs” suçundan 2 yıldan 4 yıla kadar hapis cezası ve siyasi yasak istendi.

NE OLMUŞTU?

Ekrem İmamoğlu, 27 Ocak'ta 'Turpun Büyüğü' adlı basın toplantısında düzenlemiş ve belediyeyle ilgili soruşturmalarda görev alan bilirkişinin adını vererek tepki göstermişti. İmamoğlu hakkında soruşturma açılmıştı. Daha sonra söz konusu bilirkişiyle yaptığı telefon görüşmesini 'izinsiz olarak kayda alarak paylaştıkları' iddiasıyla Halk TV'den beş gazeteci gözaltına alınmış. Televizyonun Genel Yayın Yönetmeni Suat Toktaş tutuklanmıştı.
Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!
Yorum Yazın
çok merak ediyorum seçim sonrası bu absürt kararları veren hukukçular ne diyecek. Siyaseten mi bu kararları verdik diyecekler???? Peki bu söz onları kurtarır... Devamını Gör
ABD ye gidecekler hiç 1 şey demeden.....
erken seçim olmasın diye tüm tuşlara basılıyor 🙂
vatandaş için tutuklamalar normalde siyasetçiler için neden normal değil. onlar hukukun üstünde mi