Görüş Bildir
Haberler
Biden ile Putin Ukrayna Konulu Zirve İçin Prensipte Anlaştı

Biden ile Putin Ukrayna Konulu Zirve İçin Prensipte Anlaştı

Batuhan
21.02.2022 - 08:09

Fransa Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, ABD Başkanı Biden ile Rus lider Putin Ukrayna konulu zirve için prensipte anlaştı. Zirvenin içeriği iki ülkenin dışişleri bakanları tarafından belirlenecek.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

Beyaz Saray, ABD Başkanı Joe Biden'ın, Moskova'nın Ukrayna'ya yönelik bir işgal eyleminin olmaması durumunda, Rusya Devlet Başkanı Putin'le buluşmayı prensipte kabul ettiğini açıkladı.

Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki, diplomatik sürece dair bir açıklama yaptı.

Açıklamasında, Ukrayna'ya yönelik bir işgal eyleminin yaşanmaması için ABD'nin tüm diplomatik süreçleri kullanacağına işaret eden Psaki, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile Rus mevkidaşı Sergey Lavrov'un bu hafta içi Avrupa'da buluşmasının planlandığını hatırlattı.

"Rusya halen kapsamlı bir saldırı için hazırlıklarını sürdürüyor"

"Rusya halen kapsamlı bir saldırı için hazırlıklarını sürdürüyor"

Psaki, '(Ukrayna'ya yönelik) Herhangi bir işgalin olmaması durumunda Başkan Biden, Devlet Başkanı Putin'le buluşmayı prensipte kabul etti.' ifadesini kullandı.

Beyaz Saray Sözcüsü, krizin diplomatik çözümüne her zaman hazır olduklarını, ancak Rusya'nın işgal yönünde adım atması durumunda ise hızlı ve ağır yaptırımlar getireceklerini sözlerine ekledi. Psaki ayrıca, Rusya'nın halen kapsamlı bir saldırı için hazırlıklarını sürdürdüğünü de ifade etti.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Mete Tunga

Putin zaman kazanıyor. Yarın işgale başlayacak Rusya. Bunun ABD'de biliyor. Rusya'nın Ukrayna işgali ABD'nin işine gelir. Ukraynaya gönderdiği yeni silahları... Devamını Gör