Görüş Bildir
Haberler
Beyonce En Doğrusunu Bilir: Kraliçeden Hayat Dersi Niteliğinde 18 Alıntı

etiket Beyonce En Doğrusunu Bilir: Kraliçeden Hayat Dersi Niteliğinde 18 Alıntı

2000'li yılların başında Britneyler, Christinalar yani beyaz genç pop starlar tüm o şirinlikleriyle aşk şarkıları söylerken, Beyonce Destiny's Child grubuyla Survivor ile 'hayatta kalacağım' diye haykırıyordu. Independent Woman şarkısı ile bağımsız kadınların döneminin yaklaştığını duyuruyordu.

Ve o dönem geldi. Artık Beyonce dönemimizin ve popüler kültürün en güçlü kadın figürlerinden biri. Şu an adeta bir trend gibi yayılan 'bedenini olduğu gibi sev' akımını dahi, ana akım medyaya, televizyon ekranlarına taşıyan oydu. Afro-Amerikan bir kadın olarak; dipten zirveye çıktı. Çok çalıştı. Her şeyden önemlisi de, dünya kadınlarına kariyeri boyunca hep ilham oldu ve güç verdi.

Kraliçe olarak yaftalanan Beyonce'nin söyleyecek sözü çok!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. "Ben patronluk taslamam. Çünkü zaten patron benim."

2. "Hiç bir zaman 'Tamam, oldum ben' demem. Kendimi hep rüzgara karşı yürümek zorunda hissederim. Bir işi bitirdikten hemen sonra kendime yeni bir hedef koyarım. Bu günlere bu şekilde geldim."

3. "Her kadın kesinlikle ekonomik özgürlüğünü kazanmalı. Kabul edelim; para erkeklere tüm bu gösteriyi kontrol edebilecekleri gücü veriyor. Neyin değerli olduğuna da bu yüzden onlar karar veriyor. Seksapalitenin, feminenliğin ne olduğunu erkekler tanımlıyor. Bu çok saçma!"

4. "Japonya'ya Destiny's Child konseri vermek için gittiğimizde, bir sürü kadının Independent Woman (Bağımsız Kadın) şarkısı sırasında avazları çıktığı kadar bağırarak, meslek sahibi, bağımsız ve güçlü olmaktan ne kadar gurur duyduklarını söylediklerini gördüm. İşte o an, hemcinslerime ilham vermemin benim için bir sorumluluk olduğunu fark ettim."

5. "Sabah kalkıp işe giden, çıkışta çocuklarını alan, eve girdiği gibi yemek yapmaya başlayan her kadının işi benim yaptığım işten kat kat daha zor."

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. "Bir ünlü olsam da henüz denemediğim ve denemeyi düşünmediğim pek çok şey var. Çünkü Hollywood yıldızlarının nasıl hatalar yaptıklarını ve hayatlarını nasıl mahvettiklerini gördüm bir kere..."

7. "Bir kadının sahip olabileceği en göz kamaştıran özellik, öz güvendir."

8. "Gerçekten inanıyorum ki, çok çalışıp emek verirsen, istediğin şey her ne ise, önüne gelecektir. Biliyorum, söylemesi kolay. Ama en azından denemelisiniz!"

9. "Birisinin karısı olmadan önce, kendi hayatına sahip olduğundan emin olmalısın."

10. "Erkekler üzdükleri kızların arkasından dalge geçip eğlenirler. Fakat aynı erkekler, kendi kız evlatları aynı şekilde üzüldüğünde, bu yaptıklarına pişman olacaklar."

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. "Geleneklerdeki itaat ve kırılganlık dayatması bizi 'kurban' haline getirdi. Kadınlar bu kalıplardan çok daha fazlası! Bir kadın bilim insanı olabilir, anne olabilir, bir sanatçı, feminist... Ne isterse olabilir!"

12. "Kötü hissettiğimde, bu kötü hissi kendimi motive etmek için kullanırım. Negatif duyguları daha çok çalışmak için yakıt gibi görürüm. Kötü şeyler olduğunda kendime üzülmek ve acımak için sadece 1 gün veriyorum. Sonrasında ise kalkıp işe koyuluyorum."

13. "Yaptığınız hatalardan dolayı kötü hissetmeyin. Hatalar bizi biz yapan şeylerden biridir. Pişmanlık içinde yaşamanın hiçbir anlamı yok; çünkü henüz hiçbir şey bitmiş değil!"

14. "Kalbiniz sandığınızdan daha dayanıklıdır. Hayal dahi edemeyeceğiniz acıları bile atlatabilirsiniz."

15. "Yapacağım bir işten önce paniklemediğimi fark edersem, hemen panikliyorum. Çünkü heyecan ve endişe önemsediğinizi ve sevdiğinizi gösterir. Eğer elim ayağım titriyorsa, iyi bir işe başlayacağım demektir."

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. "Kendi değerini kendin belirlersin. Kimsenin sana senin nasıl biri olduğunu ya da ne kadar değerli olduğunu söylemesine ihtiyacın yok!"

17. "Eğer bir erkek peşinizi bırakmıyor ve sürekli çıkma teklif ediyorsa, onu istiyormuş ve onunla gerçekten ilgileniyormuş gibi davranın. Onunla ilgilendiğinizi fark edince derhal ortadan kaybolacaktır."

18. "Ve sonuç olarak özgürlük, kim olduğunu bilmekten ve kendinle barışık olmaktan gelir."

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1778
832
46
42
32
21
13
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Sevilay

şu kadın kadar kusursuz bir varlık görmedim. Uzaylı varsa bu kadındır.

Buse Kaya

Mükemmel idolüm <3

Sevilay

profilinde rihanna var

Jesse Pinkman

Bu kadın harika ya. ---Queen B---

Selin Gündoğan

Queen B diyince aklıma Blair Waldorf geldi.^^