Görüş Bildir
Haberler
Beşiktaş Zirveye Döndü

Beşiktaş Zirveye Döndü

Fatih
08.02.2015 - 18:08 Son Güncelleme: 08.02.2015 - 20:59
İçeriğin Devamı Aşağıda

Rize'yi deplasmanda 2-1 yenen Beşiktaş, üç hafta önce Fenerbahçe'ye kaptırdığı liderliği geri aldı. Rize maçı dokuz kişi tamamladı.

Beşiktaş bu galibiyetle puanını 44'e yükseltti ve Trabzonspor ile berabere kalan 43 puanlı Fenerbahçe'yi ardında bıraktı. Siyah beyazlı ekip ayrıca, şampiyonlukla tamamladığı 2002-2003 sezonundan beri ilk defa ligde deplasmanda art arda altı galibiyet aldı. Düşme hattındaki Çaykur Rizespor ise 17 puanda kaldı. 

19'uncu hafta mücadelesinin ilk yarısında iki ekip de çok büyük tehlikeler yaratamadı.

53'te hızlı gelişen Beşiktaş kontratağında Sosa, kaleci Serkan'ın öne çıktığını görüp altıpasa doğru aşırtma bir pas çıkardı ancak Demba Ba'nın kafa vuruşu dışarıya çıktı. Sosa'nın bir dakika sonra ceza sahası dışından çektiği güzel şutta ise Serkan başarılıydı.

56'da Motta'nın pasında kaleciyle karşı karşıya kalan Gökhan Töre'nin sert şutunda Serkan gole izin vermedi.

59'da Demba Ba ile yaptığı duvar pasının ardından son çizgiye inen Sosa, dar açıdan yaptığı vuruşla Beşiktaş'ı öne geçirdi.

Henüz ikinci dakikada sarı kart gören Kıvanç Karakaş, golden sonra Cüneyt Çakır'a itiraz etti ve direkt kırmızı kartla atıldı.

62'de soldan yapılan ortada Tolga topa müdahale edemedi. Sercan, kafayla skora denge getirdi.

65'te Koray, Motta'ya yaptığı sert hareket nedeniyle doğrudan kırmızı kart gördü ve Çaykur Rizespor'u dokuz kişi bıraktı.

Sosa, 81'de ceza sahası köşesinden kazanılan serbest vuruşta doğrudan kaleyi düşündü ama Serkan topu yumruklarıyla uzaklaştırdı.

86'da Sosa'nın ortasını Obraniak elle kesince Cüneyt Çakır penaltı noktasını gösterdi.

Topun başına geçen Demba Ba, Beşiktaş'ın 2-1'lik galibiyetini ilan etti.

İki teknik adam da kazanan kadroyu bozmadı

Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, geçen hafta Mersin İdman Yurdu'nu 2-1 yendikleri maçtaki ilk 11'i Çaykur Rizespor deplasmanında aynen sahaya sürdü.

Siyah beyazlı ekipte, Rize ile perşembe akşamı oynanan Türkiye Kupası maçında sakatlanan yeni transferler Alexander Milosevic ve Daniel Opare, lig maçının kadrosunda yer almadı. Takıma devre arasında katılan Tolgay Arslan ise yedek başladı ve 78'inci dakikada Oğuzhan'ın yerine oyuna girdi.

Rizespor Teknik Direktörü Hikmet Karaman da geçen hafta Gençlerbirliği'ni deplasmanda 2-0 mağlup ettikleri maçın ilk 11'ini sahaya sürdü.

Karaman, Asya Kupası'ndan dönen Ali Adnan'ı yedek soyundururken, Beşiktaş ile oynanan kupa maçında 90 dakika görev verdiği Kweuke'yi ise 18 kişilik kadroya almadı.

Beşiktaş'tan sezon başında kiralanan Flip Holosko, eski takımına karşı tek forvet olarak sahaya çıktı.

Beşiktaşlı taraftarlar, kulübün aldığı deplasman tribünü kapatma cezası nedeniyle Rize maçında takımlarının yanında olamadı.

15 bin 600 kişilik statta yaklaşık 3 bin dolayında Rize taraftarı vardı.

Kaynak: Al Jazeera ve AA

Kaynak: http://aljazeera.com.tr/haber/besikta...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0