Görüş Bildir
Haberler
Berlo İletişim Modeline Göre İnsanlarla İlişki Kurmada Ne Kadar İyisin?

etiket Berlo İletişim Modeline Göre İnsanlarla İlişki Kurmada Ne Kadar İyisin?

Erkam Evlice
13.04.2016 - 19:11

İletişim, içinde yaşadığımız dünyanın kaçınılmaz bir unsuru. Hatta yeme, içme kadar hayati olan şeylerden biri. Yaşamınızı idame ettirirken diğer bireylerle girdiğiniz etkileşimlerde, farkında olmadan takip ettiğiniz bir yol bulunuyor. Bu yola tavırlarınızdan, kısa cevaplarınızdan, hatta kelime tercihlerinizden dahi ulaşılabilir. 

Testimizi çözün ve bireysel iletişim yöneliminizi öğrenin.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Arkadaşınızın morali bozuk gibi...

2. İyi bir restorana gittiniz, fakat garson son derece ilgisiz ve lakayıt davranıyor....

3. Beklemediğiniz bir anda hediye aldınız...

4. Ortamda hararetli bir tartışma var. Neredeyse herkes A düşüncesine sahip ve B düşüncesindeki insanları eleştiriyor. Aksi bu ya, sen de B düşüncesine sahipsin. Ne yaparsın?

5. Tartışma devam ediyor diyelim...

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. İnsanlarla iletişim içerisindeyken...

7. Birisi espri yaptığında genellikle...

8. Konuştuğunuz biri, söylediğiniz şeyi yanlış duydu ve doğrusuyla düzeltti. Ama siz de zaten doğrusunu söylemiştiniz!

9. Dışarıdayken biri yanınıza gelip sizden bağış yapmanızı istedi. Bu kuruma güvenmiyorsunuz ama söz konusu olan yardıma muhtaç çocuklar...

10. Yeni biriyle tanıştınız ama ismini unutuverdiniz...

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda

Sen bireysel iletişimde fazlasıyla dobrasın!

Düşüncelerini insanlara ifade etmekte hiçbir problem yaşamıyor gibisin. Tepkiler, istekler, dilekler ağzından akıp gidiyor adeta. Yine de bazen kantarın topuzunu kaçırdığın, istemeden insanları incittiğin oluyor sanki. Herkesin dürüst ve komplekssiz olduğu bir dünyada muhtemelen hiçbir problem yaşamazdın ama yine de dikkatli ol. Doğruyu yaparken yanlışa batmak hiç de iyi bir durum değil!

Sen bireysel iletişimde oldukça şeffafsın!

Bu dünya güzel bir yer olacaksa, senin gibiler sayesinde olacak! Ne istediğini bildiğin kadar bunları insanlara açıkça ifade etme konusunda da sıkıntı çekmiyorsun! Seninle konuşan insanlar kıvranmıyor, anlaşılmak için uğraşmıyor, ya yanlış anlarsa diye hiç telaşa kapılmıyor. İletişimi insanlar için bir kolay bir hale getiriyorsun!

Sen bireysel iletişimde sezgiselsin!

Kuvvetli sezgilerin seni iletişimde farklı bir pozisyona koyuyor. Bireysel iletişim söz konusu olduğunda, sezgilerinle neyin ne olduğunu anlıyor ve kolayca kavrıyorsun. Bu yüzden birine bir şeyi çocuk gibi izah etmek yerine, tıpkı senin yaptığın gibi seni anlamalarını bekliyorsun. Hakkaniyetli de olsan bu vaziyet başa bela olabilir. Ne de olsa dünya anlayışsız insanlarla dolu...

Sen bireysel iletişimde pasifsin!

Sen insanlarla iletişim kurarken arkaplanda kalmayı tercih ediyor, baskın olmaktan hoşlanmıyorsun. Yüksek empati yeteneğin başkalarını derinlemesine anlamanı ve onların yerine sık sık kendini koymana neden oluyor. Bunun etkilerini de gündelik hayatta gerçekleştirdiğin etkileşimlerde geri planda kalmayı tercih ederek gösterdiğini söylemek mümkün. Unutma, pasif demek kötü bir şey anlamına gelmiyor!

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
887
176
58
51
24
23
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

Bireysel iletişimde şeffafsın diyo. Bi testte daha şeffaf çıkmıştım. Mübarek buzdolabı poşetine çevirdiniz beni! Neyim var neyim yok gözler önünde!

TUNA

Sen bireysel iletişimde sezgiselsin! Kuvvetli sezgilerin seni iletişimde farklı bir pozisyona koyuyor. Bireysel iletişim söz konusu olduğunda, sezgilerinl... Devamını Gör

Aylin Kayhan

Sen bireysel iletişimde sezgiselsin!