Görüş Bildir
Haberler
Bayramda Tatile Çıkmayıp Yaşadıkları Şehirde Kalanların Bildiği 14 Şey

Bayramda Tatile Çıkmayıp Yaşadıkları Şehirde Kalanların Bildiği 14 Şey

Tatile çıkmaya paranız olmadığından ya da bilinçli olarak evde kalıp dinlenmek istediğinizden bu bayram yaşadığınız şehri terk etmediniz. Hem sizin gibi şehirde kalanları da ziyaret edip bayram ruhunu biraz olsun yaşatırım diye düşündünüz. Ama sizden başka herkesin tatile çıkabileceğini hesaba katmadınız... 😁

İşte; 'Bayramda Tatile Çıkmayıp Yaşadıkları Şehirde Kalanların Bildiği 14 Şey. 😅

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Bu bayram sabahı öncekilerden farklı olarak içinde garip bir duyguyla uyanırsın. Sanki böyle herkes senden gizli eğlenmeye gitmiş de seni çağırmamış gibi...

Bir şeyler kaçırıyormuş hissi bütün vücudunu ele geçirir. 😄

2. Daha sonra günlük kıyafetlerinden birkaç tanesini çıkartır arasında seçim yaparsın. Öyle bayramlık yeni kıyafet giyme zamanı çoktan geçmiştir çünkü artık.

Dolapta bulduğun ilk kıyafeti geçirirsin üstüne. Işıklı ayakkabı ve bayramlıklar için sabaha kadar heyecanlandığın günler gelir aklına. 😕

3. Ziyaret edilecekler listesi oldukça kısadır. Senin gibi şehirde kalan çok fazla insan yoktur.

Dayımlar köye gitti, amcamlar Altınoluk'ta tatildeler. Kuzenler zaten Mikonos'ta sabah ilk check-in'lerini yapmışlar. E kimse kalmamış ki şehirde. 😄

4. Kimisi Ege kıyılarına tatile kimisi de memlekete özlem gidermeye gitmiştir. Sanki şehir boş kalmasın, göz kulak ol diye de seni geride bırakmışlardır.

Eskiden olsa böyle mi olurdu... 😒

5. Dışarıya çıktığında belki 3-5 tane çocuk görürsün ellerinde boş şeker torbalarıyla. Ziline bastıkları evin kapısını açacak kimse yoktur çünkü.

5. Dışarıya çıktığında belki 3-5 tane çocuk görürsün ellerinde boş şeker torbalarıyla. Ziline bastıkları evin kapısını açacak kimse yoktur çünkü.

Bizim zamanımızda şekerler torbalara dolmaz, artanların yarısını yolda yer yarısını da ceplerimize doldururduk. 😳

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Şehir içinde bir yerlere gitmek istediğinde bomboş yollarla karşılaşırsın. Tıka basa dolan, trafikten hareket edilemeyen yollarda neredeyse araç yoktur.

Adeta yollarında çalı yuvarlanan Teksas.

7. Kalabalık olan tek yer AVM'lerdir. Bayram günleri şehirdekiler akın eder adeta.

Allah AVM çalışanlarına sabır versin. 🙏

8. Trafik ise artık telefon hatlarındadır. Akrabalarının bayramını kutlamak için ararsın, kimisi meşgul çalar tekrar tekrar ararsın.

Burada olsalardı da ziyaret etsem daha çabuk biterdi. 😰

9. Bunun dışında her zamanki toplu mesajlar gelir yine uzun zamandır selam bile vermediğin tanıdıklarından. Ama bu bayram gelen mesajlar öncekilere göre daha da azalmıştır.

Yeni trend Whatsapp'tan grup kurup herkese tek mesajda yazma. 😁

10. Telefonla konuşurken zil çalar, o boş şeker poşetiyle dolaşan çocuklar gelir. Bayram için gelen olursa diye aldığın şekerleri onlara uzatırsın.

10. Telefonla konuşurken zil çalar, o boş şeker poşetiyle dolaşan çocuklar gelir. Bayram için gelen olursa diye aldığın şekerleri onlara uzatırsın.

Adettendir diye aldığın şeker, o çocuklar da gelmese kavanozda aynı şekilde duracaktır...

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Bu durumda bayramda yapılacak en güzel şey evde cipsini içeceğini alıp film izlemek gibi görünür.

Bilgisayar ve internet tek kurtuluşun olur. 😌

12. Ya da uzun zamandır izleyemediğin dizileri izlersin, okuyamadığın kitapları okursun ama bunlar beklediğin kadar tat vermez sana.

Bir yerde bir eksiklik vardır. 😕

13. Instagram'da, Facebook'ta arkadaşlarının tatil fotoğraflarını görürsün. Arada da bayram kutlayan sevimli karikatürler falan.

Like'layayım da ayıp olmasın şimdi eğleniyorlar tatilde belli. 😒

14. En sonunda; reklamlardaki yakınlarını bekleyen yaşlı dedeler, nineler gibi hissedersin kendini. Sürekli gözün pencerede, benim gibi şehirde kalan var mı diye etrafa göz atarsın.

Daha yaşlanmadan bayramlarda yalnız kalan yaşlıların ne hissettiğini anladık iyi mi... 😕

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
156
109
26
16
9
6
5
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Katilice

benim için gayet sıradan bir gün valla. dün gibi bir gün ama adı bayram. şanslı mıyım şanssız mı bilmiyorum ama. :)

Emir Balkan

o kadar da değil amk

melionepu

Editör çok yalnız...