Görüş Bildir
Haberler
Bavullar Hazırlansın: Uygun Fiyatlı Tatil Yapmak İçin 7 İpucu

Bavullar Hazırlansın: Uygun Fiyatlı Tatil Yapmak İçin 7 İpucu

Onedio Content
06.12.2022 - 19:00 Son Güncelleme: 07.12.2022 - 17:30

“Seyahat etmek eşittir, çok para harcamak!” diye bir görüş almış başını gidiyor. Evet, hayat pahalı, ama biz konu tatil olunca umutsuzluğu hiç sevmiyoruz ve avantajlı fiyatlarla tatil yapmanın da mümkün olduğunu savunuyoruz. “Nedir ucuza tatil yapmanın sırrı? Bize de söyle!” diye düşünenlerdenseniz sizi bekletmiyoruz ve hemen, uyguna tatil yapmak için önerilerimizi sıralamaya başlıyoruz!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Uygun Tatil Yapmanın İlk Adımı: Plan-Program Candır!

Yola çıkmak isteyince ufak bir çanta alıp spontane bir şekilde seyahat edebilmek şahane bir şey, farkındayız. Ancak amaç uygun fiyatlı, bütçeyi aşmayan bir tatilse biraz organize olmaya; plana-programa ihtiyaç var! Şimdi telefonun notlar kısmı açılsın, en kötü eski usül kağıt kalem hazırlansın… Çünkü ucuz tatil yapmanın yolu, planlı olmaktan geçiyor.

2. Yüksek Sezon Demek, Yüksek Fiyat Demek

Yazın o kavurucu sıcaklarında denizde ferahlamak ya da kış mevsiminde karın tadını bir kayak tatiliyle çıkarmak istiyor olabilirsiniz. Fakat yüksek sezonlarda fiyatlar da yüksek oluyor. Dolayısıyla tatil planını sezon başlangıcında ya da bitişinde yapmak kesinlikle avantajlı fiyatlarla tatil yapmanıza yardımcı oluyor. Üstelik, bu sayede daha sakin bir tatilin de kapıları sonuna kadar açılıyor; bizden söylemesi!

3. Popüler Olandan Uzak Durmak Ucuz Tatilin Sırlarından

Evet, kabul ediyoruz; popüler tatil noktalarının canlılığı kesinlikle deneyimlenmeyi hak ediyor. Fakat bu tatil yerlerindeki arz-talep, hem konaklama hem de yeme-içme gibi alanlardaki fiyatların yüksek olmasına sebep olabiliyor.

Seçiminizi, daha az tercih edilen destinasyonlardan yana yapmak “Uygun fiyata tatil nasıl yapılır?” sorusunun cevaplarından biri. Popüler olandan azıcık uzaklaşmak ve daha sakin dönemler için yer ayırtmak artık hem daha ekonomik hem de daha “cool” diye düşünüyoruz. Emin olun, sakin yer bulmakta düşündüğünüz kadar zorlanmayacaksınız. Ülkemizde keşfedilecek o kadar çok yer var ki!

4. Sırada Konaklama Seçenekleri Arasından Seçim Yapmak Var

Oteller, pansiyonlar, butik oteller, villalar… Tatilde konaklayabileceğiniz pek çok seçenek var! Bu aşamada beklentilerinizi, isteklerinizi net bir şekilde belirlemek gerek. Örneğin en bütçe dostu alternatifi arıyorsanız pansiyonları, apartları tercih edebilir veya tatilde size özel bir alana, hatta havuza sahip olmak istiyorsanız villaları tercih edebilirsiniz. Bu arada kalabalık gruplarla yapılan villa tatilinin de çok uygun fiyatlı olabileceğini not düşmeden geçmeyelim.

5. Erken Rezervasyon Yaptırmadan Asla!

Geldik en önemli kısma! İki kere iki dört; bütçenize ve zevkinize uygun tatil yapmanın yolu erken rezervasyondan geçiyor! Otellerdeki yerinizi aylar öncesinden ayırtıp erken rezervasyon otelleri fiyat avantajından yararlanabilir ve hayal ettiğiniz o tatili, normalden çok daha uygun fiyatlara yaparak bütçenizi koruyabilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Ulaşım Konusunu da Hallettik mi Tamamız!

Konaklayacağınız tesise karar verdiniz; şimdi sırada seyahat etmenin bir diğer önemli aşaması olan ulaşım var. Otobüs veya uçak biletinde de avantajlı fiyatlardan yararlanmak için yapabileceğiniz birkaç şey var.

Biletinizi, bilet arama motorlarından aratarak en cazip fiyatı sunan alternatifi bulabilirsiniz. Ayrıca “Dünya dursa ben yine uçakla seyahat ederim!” diyorsanız size önerimiz teyakkuz! Uçak bileti kampanyalarını sıkı bir şekilde takip etmek, ucuza uçmak için oldukça işe yarıyor. Ayrıca mil biriktiren kredi kartlarını kullanmak ve uçak biletini erken satın almak da epey iş görüyor!

Uçak ve otobüse ek olarak; arkadaş grubunuzla seyahat ediyorsanız araç kiralama seçeneğini düşünebilir ya da sizi oraya götürecek biriyle önceden anlaşabilirsiniz.

7. Bir Küçük Bütçe Meselesi!

Şu an her şeyi ayarladığınızı kabul ediyoruz. Konaklama hazır, ulaşım konusu tamam, kafa rahat… Sizden ricamız son adım olarak tatilde harcayacağınız bütçeyi de çıkarın. Seyahat edeceğiniz lokasyonda mutlaka uğramak istediğiniz restoranlar var mı ya da bir etkinliğe katılacak mısınız ve bunların tutarı ne olacak, güzelce hesaplayın. Hepimiz sürprizleri severiz; ama maliyet konusu hariç!

Şimdiden İyi Tatiller!

Uygun şartları yakalayıp doyasıya tatil yapmanız için size önemli ipuçlarımızı aktardık. Artık en uygun tatil yerlerini nasıl bulacağınızı, nasıl uygun fiyatlı tatil yapacağınızı biliyorsunuz. O halde dönemi, süresi ya da konsepti ne olursa olsun herkese şimdiden iyi tatiller!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın