Görüş Bildir
Haberler
Başarılı FIFA Oyuncusu ve Red Bull Sporcusu isopowerr, FIFA Hakkında Merak Edilen Sorularımızı Yanıtladı!

Başarılı FIFA Oyuncusu ve Red Bull Sporcusu isopowerr, FIFA Hakkında Merak Edilen Sorularımızı Yanıtladı!

Burak Kaya
01.02.2022 - 15:24

Ülkemizin önemli FIFA oyuncularından Red Bull sporcusu İsmail Can 'isopowerr' Yerinde ile FIFA kariyeri hakkında ufak bir röportaj gerçekleştirdik.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İsmail Can Yerinde: ''Her sene TOTY'de düşündüğüm oyuncu Cristiano Ronaldo.''

İsmail Can Yerinde: ''Her sene TOTY'de düşündüğüm oyuncu Cristiano Ronaldo.''

Onedio Gaming: Yakın bir zamanda FIFA 22’ye TOTY oyuncuları gelecek. Senin için etkinliğin en önemli ismi nedir? Kadrona, TOTY’den hangi oyuncuları dahil etmeyi planlıyorsun?

İsmail Can Yerinde: TOTY kartlardan her sene kesin olarak düşündüğüm oyuncu Cristiano Ronaldo. Onun dışında Mbappe çok güçlü olur diye düşünüyorum ama kadromda düşündüğüm tek oyuncu TOTY Cristiano. 

Onedio Gaming: FIFA 22’de oynamaktan en zevk aldığınız üç oyuncu ve karşınızda görmekten en çok korktuğunuz üç oyuncu kimdir?

İsmail Can Yerinde: En keyif aldığım oyuncular; Margamat, Hashtag Stokes ve Dossary. Korktuğum oyuncu yok fakat topu çok tuttukları için en son oynamak istediklerim; Tuga, Hartixel ve Jacop0d.

İsmail Can Yerinde: ''WL sistemi Rivals’a göre daha kolay.''

İsmail Can Yerinde: ''WL sistemi Rivals’a göre daha kolay.''

Onedio Gaming: eMilli Takımı’na geçtiğimiz günlerde iki yeni FIFA oyuncusu daha dahil oldu. Sen de eMilli Takım’ın bir parçası olarak takım hakkında neler düşünüyorsun?

İsmail Can Yerinde: Birbiriyle iyi anlaşan ve kaliteli oyunculardan oluşan bir eMilli Takımımız var. Turnuva haftaları güzel geçiyor ve adım adım FIFA eNations Cup Play-Off’ları için güzel sonuçlar alıyoruz. Hedefimiz, takım olarak iyi oynamak ve FIFA eNations Cup turnuvasını kazanarak Dünya Şampiyonu olmak.

Onedio Gaming: FIFA 22 ile birlikte EA’nin turnuvalarına artık Rivals maçları sonucunda katılabiliyorsunuz. Sizce bu sistem mi yoksa WL’ye göre olan sistem mi daha iyiydi? Sistemin artı ve eksi yönleri nelerdir?

İsmail Can Yerinde: WL sistemi rivals’a göre daha kolay ve elemeye katılması görece basit olan bir sistemdi. Rivals ise oynadığınız maçların çoğunu kazanmanız gereken ve daha fazla enerji harcamanız gereken bir sistem. 

Kısacası elemelere katılması daha zor olan bir sistem. Bence rivals daha iyi çünkü diğer türlü çok fazla katılımcı oluyor ve turnuva süreleri çok uzuyor.

İsmail Can Yerinde: ''Ronaldo ve Messi, yavaşladıkları için tercih edilmiyor.''

İsmail Can Yerinde: ''Ronaldo ve Messi, yavaşladıkları için tercih edilmiyor.''

Onedio Gaming: FIFA’da birçok yetenekli oyuncuya sahibiz fakat uluslararası turnuvalarda henüz istenilen seviyede bir şampiyonluk gelmedi. Sizce Türk oyuncularının zorlandığı en önemli konu nedir?

İsmail Can Yerinde: Türk oyuncuların karşılaştığı en büyük problem bence turnuva eksikliği. Birçok ülkede yerel ligler olduğu için rakipler daha tecrübeli ve hazır olarak turnuvaya giriyorlar. 

Belirli bir eşiği geçtikten sonra, özellikle offline turnuvalara katılıp, tecrübe kazandıktan sonra bu problemi aşabilirsiniz ancak yerel bir ligimiz olmadığı için Türk oyuncular bu konuda zorlanıyor. 

Onedio Gaming: Ronaldo ve Messi, FIFA 22’de geçen senelerdeki hype’a sahip değil ve şimdiden ucuz fiyatlara kadrolara eklenebiliyor. Sizce bu iki goat’ın FIFA 22’de az tercih edilmesinin sebebi nedir? 

İsmail Can Yerinde: Eski oyunlara nazaran bu sene iki kart da yaşlandıkları için ‘pace’ olarak daha yavaş çıktılar ve bu oyunda hız önemli olduğu için pek fazla tercih edilmiyor iki oyuncu da. TOTY kartları geldiği zaman tekrardan hyple yaratıcaklardır.

Onedio Gaming: FIFA 21’de bazı taktiklerin, dönem dönem çok popüler olduğunu görmüştük. FIFA 22’de şu an için en iyi taktik nedir ve bu taktiğin özelliklerden bahsedebilir misiniz?

İsmail Can Yerinde: Bu sene 4-4-2 ve 4-2-2-2 en çok oynanan taktikler. Özellikle yeni gelen patch'den sonra 4-2-2-2 baya bir etkili olmaya başladı. İki forvetli taktiklerde daha hızlı pas yapıp, daha rahat gol pozisyonuna girebiliyoruz. O yüzden iki forvetli taktikler bu sene daha etkili.

İsmail Can Yerinde: ''Futbolist harika bir iş çıkarıyor.''

İsmail Can Yerinde: ''Futbolist harika bir iş çıkarıyor.''

Onedio Gaming: Red Bull’un sponsor olduğu Futbolist takımının Gaming House’u sanırım yakın zamanda açılacak. Yurtdışında Gaming House kültürü oturmuş olsa da Türkiye’de çok alışkın değiliz aslında. Gaming House’unuzun Türkiye’deki esporun gelişimine katkısı nasıl olacak sence?

İsmail Can Yerinde: Futbolist her zaman olduğu gibi yine harika bir iş çıkarıyor ve inanılmaz güzel bir ‘gaming house’ ile espor’a ne kadar değer verdiğini ve geliştirmek istediğini gösteriyor bence. 

Videolardan da ‘gaming house’ hakkında ufak ufak spoiler veriliyor ve tamamlandığı zaman çok farklı bir boyut olduğunu herkesin göreceğini düşünüyorum. Bu tür adımlarla umarım Türkiye’de espor’un kalitesinin artacağını ve daha da gelişeceğini düşünüyorum. Umarım Avrupa’daki ilgiyi ve desteği ülkemizde de görürüz.

Onedio Gaming: Röportaj için teşekkür ederiz, eklemek istediğiniz bir şey var mı?

İsmail Can Yerinde: Her sporda olduğu gibi bizim için de destek çok önemli. Bu anlamda da ben kendimi şanslı hissediyorum. Red Bull ve takımım Futbolist her zaman yanımdalar. O sebeple kendimi hep şanslı hissediyorum ve destek için teşekkür ediyorum.

İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
6
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın