Görüş Bildir
Haberler
Baraj İnşaatlarını Koruyan Askerlere Saldırı

Baraj İnşaatlarını Koruyan Askerlere Saldırı

İçeriğin Devamı Aşağıda

Diyarbakır'ın Silvan ilçesi yakınlarında yapımı süren Silvan Barajı'na roket atarlı saldırı düzenlenirken, Bingöl'de ise devriye gezen askeri araca mayınlı saldırı yapıldı.

Silvan’ın Bayrambaşı köyü yakınlarında Dicle nehri üzerinde yapımı devam eden Silvan Barajı’na saat 20.30 sıralarında bir PKK’lı oldukları ileri sürülen bir grup tarafından roketatarlı saldırı düzenlendi. 

Atılan roketlerden birinin işçilerin yemek yediği binaya isabet ettiği öğrenildi. Ardından uzun namlulu silahlarla da ateş açan gruba, barajı korumakla görevli olan askerler karşılık verdi. 

Yaklaşık 10 dakika süren çatışmada ölen veya yaralanan olup olmadığı konusunda henüz bilgi alınamadı. 

Bingöl’de mayın tuzağı

Öte yandan, Bingöl Valiliği’nden yapılan açıklamaya göre, Bingöl’ün Kiğı ilçesinde yapımı süren Kigı Hidroelektrik Santrali Baraj şantiyesine çimento taşıyan kamyonların emniyetini sağlayan zırhlı askeri araçların geçiş güzergahına mayınlı saldırı düzenlendi. 

Kigı ilçesinin Cevizliçeşme mevkiinde önceden yola döşenen mayın, askeri araçların geçişi sırasında uzaktan kumanda ile patlatıldı. 

Patlamada zırhlı askeri araçlardan biri zarar görürken, ölen ya da yaralanan olmadı. Bingöl Valiliği’nden konu ile ilgili yapılan açıklama şöyle:

“Bingöl il jandarma komutanlığı, kendisine tevdi edilen sorumluluk sahasında, huzur ve güven ortamını sağlamak ve terörist faaliyetleri bütün boyutları ile tesirsiz hale getirmek maksadıyla mücadelede yürütülen faaliyetlere kararlılıkla devam etmektedir.” 

DHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
1
0
0
0
0