Görüş Bildir
Haberler
Bakan Kirişçi: Marmaris'teki Orman Yangını Tamamen Kontrol Altında'

Bakan Kirişçi: Marmaris'teki Orman Yangını Tamamen Kontrol Altında'

Emre Ordu
25.06.2022 - 10:55 Son Güncelleme: 25.06.2022 - 11:20

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci Marmaris'te orman yangınının tamamen kontrol altına alındığını ve soğutma çalışmalarının devam ettiğini duyurdu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bakanlar basın toplantısı düzenledi

Bakanlar basın toplantısı düzenledi

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Marmaris'te çıkan Orman Yangını ile ilgili basın toplantısı düzenledi. Bakan Kirişçi orman yangınının tamamen kontrol altında olduğunu açıkladı:

'Kontrol altına alınmış olan bir yangınla ilgili güzel haberi vermek için bir aradayız. Yangın kontrol altına alındı, soğutma çalışmaları başladı. Bütün aziz milletimize geçmiş olsun diyorum. Soğutma çalışmaları devam edecek. Türkiye'deki orman yangınlarının yüzde 88'i insan kaynaklıdır. Bu tedbirsizlik, özensizlik ve kasti olabilir. Yüzde 55'i hassas ormanlardan oluşan böyle bir coğrafyada, Turizm cennetinde hepimizin çok dikkatli olması gerekiyor.

Geçtiğimiz yıla göre gerek helikopter sayımızda, gerek İHA sayısında bunlar hava araçlarıyla ilgili bu sayılar artırılmıştır. Bir koordinasyon ve uyum içerisinde bu çalışmaları yürüttük arkadaşlar. Sahada gördüklerimle geçen seneyi mukayese ettiğimde vatandaşlarımızın daha duyarlı olduğunu söyleyebilirim. Bizim Tarım ve Orman Bakanlığı olarak 150 bine ulaşmış bir sayımız var. 100 binin üzerinde de bir gönüllü gurubumuz var. 

Dikkat ederseniz konuşmamızı kesen bir hava aracımız yok. Bu bizim yangını kontrol altına aldığımız anlamına geliyor. Gün boyu devam edecek. __Özellikle uçuş saati açısından bin 69 saat uçak ve helikopter uçuruldu. Bir de sorti sayısını vermek istiyorum, 4 bin 48 adet sorti yapılmıştır. Atılan su miktarı 1 Mart'tan itibaren 13 bin 384 ton su atılmış, bu yangında 12 bin 400 ton su atılmıştır. Bu yangına verdiğimiz önemi gösteriyor.

Her şeyden önce tüm dünyadan yangında mücadelede asıl olan kara mücadelesidir. Dünyada gerçekten geceleyin orman alanına girip bu mücadeleyi veren bir ekip yoktur desek abartmış olmayız. Dünyada kendini bu topraklara adamış olan insanlarımız, polisimiz, jandarmamız, sade vatandaşımız gece vakti de olsa bu mücadeleyi verdiklerini belirtmem de yarar var.

Bundan sonra, soğutma çalışmalarımız bittikten sonra önce kendi kendilerine ağaçlanmasına müsaade edilecek, sonra fidan dikme çalışmalarımız da olacak. Geçmişte de aynısını yaptık, şimdi de aynısını yapacağız bu alanların istismarına izin vermeyeceğiz. 

"Soylu: 2022'yi afet yılı ilan ettik"

"Soylu: 2022'yi afet yılı ilan ettik"

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise şunları kaydetti:

'Türkiye afet bölgesidir. Bu afetlerle sürekli karşılaşacağız. 2022 yılını afet tatbikat yılı ilan ettik. Afet dediğimiz mesele sürekli önlem almamız gereken bir meseledir. Bu yangında şunu da gördünüz; yangın alanına sivil vatandaşı sokmadık. Bundan sonra da sokmayacağız. 15 çalışma grubumuz burada çalıştı. 

Bu yangın çok riskli bir yangındı. Teyakkuz halinde bir teşkilatımız olduğunu söylemek isterim. Devletin tüm kurumları hazır. Allah'a hamdolsun insan canına bir şey olmadı. Ama ciğerlerimiz yandı, hayvanlarımız yandı. Onun için bir üzüntümüz var.'

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
10
7
5
2
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
E

İstedikleri yerler yeterince yanmıştır ondan. Sıra projede.

Trabuzeni

Bakalım hangi yandaşa peşkeş çekilecek ki yandaş derken genel olarak diyorum