Görüş Bildir
Haberler
Bakan, Çorum Da Ki Programlara Katıldı

Bakan, Çorum Da Ki Programlara Katıldı

silviya alaskarova
24.10.2014 - 14:35 Son Güncelleme: 24.10.2014 - 14:50

Bakan, Çorum Da Ki Programlara Katıldı

Bakan, Çorum’ da ki programlara katıldı

Çeşitli programlara katılmak üzere Çorum'a giden Bakan Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Vali Ahmet Kara'yı makamında ziyaret etti.

Vali Kara'dan kentte yürütülen çalışmalarla ilgili bilgi alan Prof. Dr. Eroğlu, ziyaret sonrası düzenlediği toplantıda Çorum'un, Anadolu'nun öne çıkan kentlerinden biri olduğunu söyledi. Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın ilgi alanına giren konularda her türlü desteğe hazır olduklarını ifade ederek, Çorum'un gelişmesine katkı yapmaktan memnuniyet duyacaklarını belirtti.

“19 müjdeyle geldik”

Yurt genelinde yürütülen faaliyetler kapsamında 12 yıllık süreçte Çorum'a da büyük yatırımlar yapıldığını, birçok projenin de devam ettiğini anlatan Prof. Dr. Eroğlu, 'Bakanlığımız tarafından Çorum'a 12 yıl içerisinde 942 milyon liralık yatırım yapıldı. Buraya gelirken de 19 müjdeyle geldik' diye konuştu.

“Yeraltı göletleri projelerini başlatıyoruz'

Bakanlık olarak 2011 yılında '1000 Günde 1000 Gölet Projesi' başlattıklarını hatırlatan Prof. Dr. Veysel Eroğlu, gelecek yıldan itibaren yeraltı göletleri projelerini de başlatacaklarını açıkladı. Türkiye genelinde ilk yeraltı göletinin Çorum'un İskilip ilçesinde yapıldığını belirten Prof. Dr. Eroğlu, şunları kaydetti: “İskilip ilçesinde ilk defa yeraltı göleti inşa ettik. Biz 2011 yılında bin günde bin gölet projesi başlatmıştık. 2015 yılından itibaren de yeraltı göletleri projelerini başlatıyoruz” dedi. Toplantının ardından belediyeye geçen Prof. Dr. Eroğlu, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü'den faaliyetleriyle ilgili bilgi aldı. Daha sonra Hitit Üniversitesinin temel atma merasimine de iştirak eden Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Hitit Üniversitesinin akademik eğitim yılı açılışına da iştirak etti.

Kaynak: http://www.afyonkarahisar.com.tr/habe...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0