Görüş Bildir
Haberler
Badem Faydaları ve Besin Değeri Nedir? Badem Kaç Kaloridir?

Badem Faydaları ve Besin Değeri Nedir? Badem Kaç Kaloridir?

Müge Kakşi
02.08.2021 - 11:40

Badem, gülgiller ailesinin Prunoideae alt familyasından olan meyvesi yenebilen küçük bir ağaç türü olmakla birlikte meyvesinin insan sağlığı için saymakla bitmeyen faydası vardır. Besin değerleri açısından oldukça zengin olan bademin kalp sağlığından, kolesterole kadar bir çok olumlu etkisi bulunurken zayıflamaya da fayda sağlıyor. Peki bademin faydaları nelerdir? Badem kaç kalori? İşte bademin besin değerleri...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Damak zevkimize göre çiğ badem ve kavrulmuş badem olarak evlerimize aldığımız badem besin değeri açısından oldukça zengin olmakla birlikte diyet yapanlarında kalorisi düşük olduğundan çokça tercih ettiği bir kuruyemiştir. İçeriğinde barındırdığı yüksek lif oranı, çeşitli mineraller ve vitaminlerle oldukça sağlıklı olan bademin faydaları saymakla bitmezken tok tutmasıyla da biliniyor. Ayrıca antioksidan özelliği bulunan bademin uzmanlar tarafından belirlenen sayıdan fazla da tüketilmesi önerilmiyor. İşte bademin faydaları, kalorisi ve besin değeri...

Bademin Faydaları Nedir?

Bademin Faydaları Nedir?

Düzenli tüketilen bademin saymakla bitmeyen faydalarından bazılarını şu şekilde sıralayabiliriz;

  • Kalp ve damar sağlığını koruyan badem kolesterol seviyesini dengeler. Bunun yanında içerdiği zengin lif kaynağı sayesinde damarlardaki kötü maddeleri de temiziler.

  • Güneşten gelen UVA ışınları cildimize zarar verirken bademin içerdiği antioksidan içeriği olan e vitamini cildimize zararlı ışınların verdiği etkileri onarmaya destek olurken serbest radikallerle de savaşarak cildimizi koruyor. 

  • Karbonhidrat bakımından zengin olmayan badem tam tersine posa ve yağ bakımından zengin olduğu için kişiyi tok tutmaya yardımcı oluyor. Tok tutmanın yanında kabızlığa da iyi gelen badem kan şekerini de dengede tutarak diyet listelerinin vazgeçilmezi oluyor.

  • Magnezyum bakımından zengin olan badem düzenli tüketildiğinde magnezyum eksikliğini tamamlarken, araştırmalara göre magnezyum eksikliğinin neden olduğunu kan basıncı yükselmesini de engelliyor. 

  • Yine magnezyum açısından zengin olmasından dolayı kemik sağlığını destekleyen besinler arasında yerini alıyor. Öte yandan hayvansal ürünler kullanmayan vejetaryen kişilerinde magnezyum eksikliğini önlemek açısından bademi oldukça tercih ediyor. 

  • Kilo kontrolüne destek olması, içerdiği posa ve magnezyum gibi bir çok yarara sahip badem kansere karşı da koruyucu yiyecekler arasında yerini alıyor. Özellikle hayvanlarla yapılan çalışmalarda bademin kolon kanserine karşı önleyiciliği olabileceği tespit edilmiştir.

Bademin Besin Değeri Nedir?

Bademin Besin Değeri Nedir?

Oldukça sevilen bademin sağlık açısından oldukça faydalı olmasının nedeni içerisinde yüksek besin değerleri bulundurmasından dolayıdır. 

100 gram bademin besin değerleri; 

  • 570 kcal enerji,

  • 3.7 gram karbonhidrat,

  • 18,7 gram protein,

  • 54.1 gram yağ

  • 12 gram lif ve ayrıca A, B, E vitaminleri bakımından zengin olmakla birlikte potasyum, magnezyum, demir ve çinko bakımından da oldukça zengindir.

Badem Kaç Kaloridir?

Badem Kaç Kaloridir?

Bir avuç badem yaklaşık olarak 28 gram gelmektedir. 28 gram bademde ise yaklaşık 161 kaloridir.

Aşağıdakiler de İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın