Görüş Bildir
Haberler
Azerbaycan, Borussia Dortmund'un Ermeni Futbolcusu Mkhitaryan'a Vize Vermedi

Azerbaycan, Borussia Dortmund'un Ermeni Futbolcusu Mkhitaryan'a Vize Vermedi

Batuhan
20.10.2015 - 11:30

UEFA Avrupa Ligi’nde Azerbaycan temsilcisi Kabala ile karşı karşıya gelecek Borussia Dortmund’un Ermeni futbolcusu Henrikh Mkhitaryan’a Azerbaycan hükümeti tarafından vize verilmedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

AGOS’un haberine göre Mkhitaryan, Azerbaycan hükümetinin Ermenilere ülkeye giriş izni vermemesi nedeniyle Azerbaycan’da oynanacak karşılaşmada forma giyemeyecek.

İki takımın eşleştiği kura çekimi sonrası, maçta diplomatik kriz yaşanma olasılığı konuşulmuş, Azerbaycan medyası, Mkhitaryan’ın daha önce bir hayır işi için Karabağ topraklarına girmiş olmasını kendisine vize verilmemesi için yeterli sebep olarak göstermişti. Azerbaycan medyasında ayrıca, Mkhitaryan’ın ‘izinsiz olarak Azerbaycan topraklarına giriş yaptığı’ iddiasıyla tutuklanabileceği de belirtilmişti.

Dortmund Genel Direktörü Hans-Joachim Watzke de Bild gazetesine verdiği demeçte, Mkhitaryan’ın maçta oynamayacağını açıkladı.

Azerbaycan’ın bu konudaki katı tutumuna rağmen UEFA’nın sakatlık veya ceza harici hiçbir durumun, futbolcuların deplasman ülkesine girmesine engel olmamasına dair kararı bulunuyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
149
21
9
7
5
4
2