Görüş Bildir
Haberler
Ay'ın Toprak Ağasından, Ay'ın Yeraltı Rezervleri Hakkında Bilmemiz Gerekenler

Ay'ın Toprak Ağasından, Ay'ın Yeraltı Rezervleri Hakkında Bilmemiz Gerekenler

Kazım Bir
20.07.2014 - 13:59 Son Güncelleme: 20.07.2014 - 16:26

Lunarregistry.com (Ay'ın toprak kayıtları ve Ay vakfı) tarafından Ay'da en fazla toprak sahibi olan ilk 10 kişiyi açıklayarak ve bu 10 kişinin arasından 440.000 dönüm ile 6.Sıradan listeye girmiş olan Emre Özerginli tarafından Ay'a inişin 45.Yıldönümü sebebiyle yaptığı açıklama.

'Ay'ı keşfetme ve İnsanlı Ay yolculuğu projesi kapsamında A.B.D tarafından gerçekleştirilen Apollo programı sonucunda ve devam eden çalışmalar sonucunda Ay'dan bazı numuneler getirilmiştir.

Özellikle Apollo 11'in görev esnasında 'sessizlik denizi' adlı bölgeden alınan numuneler ve bu numunelerde yapılan analizlere göre Platin, Titanyum, Zirkonyum, İtriyum elementlerinin varlığı tespit edilmiştir.

    Ay'ın diğer bölgelerinde ise genel olarak Demir, Çinko, Bakır, Gümüş ve Altın rezervleri tespit edilmiştir.

    Ay'ın oluşumu hakkında tam olarak bilgi sahibi değiliz..Eğer Mars büyüklüğündeki bir gök cisminin şiddetle Dünyaya çarpması sonucu uzaya fırlayan taş ve toprak parçaların zamanla birleşerek Ay’ı oluşturmuşsa ki yapılan araştırmalar bunu gösteriyor.Öyleyse Dünya'da bulunan element ve minarellerin birçoğunun Ay'da da bulunacağından eminiz.Yapılan son araştırmalar %99 oranla bunu doğruluyor.

   Yukarıda belirttiğim gibi uydumuz yeraltı kaynakları bakımından oldukça zengin.Yapılan bu büyük çaplı yatırımların karşılığını, kendisinden beklenen sonucu verecektir.'

   İşte Emre Özeginli'nin  Ay'ın yeraltı zenginliği hakkında yaptığı konuşmayı derleyerek sizlere sunuyorum.Emre Özerginli'nin Ay'da kolonileşme hakkındaki görüşlerini ileriki günlerde yazacağım.

Kaynak: http://www.turkishny.com/hot-special-...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
0
0
0
0
0
0