Görüş Bildir
Haberler
Avrupa İlaç Ajansı: 'AstraZeneca Aşısı ile Kan Pıhtısı Vakaları Arasında Bağlantı Var'

Avrupa İlaç Ajansı: 'AstraZeneca Aşısı ile Kan Pıhtısı Vakaları Arasında Bağlantı Var'

Batuhan
06.04.2021 - 13:12

Avrupa Birliği'nin (AB) ilaç denetleme kurulu Avrupa İlaç Ajansı (EMA), AstraZeneca'nın Oxford Üniversitesi ile ortak geliştirdiği aşısı ile çeşitli ülkelerde aşıyı yaptıranlarda görülen kan pıhtısı vakaları arasında bağlantı bulunduğunu, ancak nedeninin henüz netleştirilmediğini açıkladı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

EMA Biyolojik Sağlık Tehditleri ve Aşı Stratejisi Başkanı Marco Cavaleri , İtalya'da yayınlanan Il Messaggero gazetesine yaptığı açıklamada AstraZeneca aşısıyla kan pıhtılaşması arasında bir bağlantı olduğunu söyledi.

'Aşı ile bir bağlantısı olduğu açık. Ama hala bu tepkiye neyin sebep olduğunu bilmiyoruz' diyen Cavaleri, 'Aşı nedeniyle meydana gelen bu sendromu ayrıntılı olarak tanımlamak için neler olup bittiğine dair kesin bir resim elde etmeye çalışıyoruz' ifadelerini kullandı.

Cavaleri ayrıca, 'Aşılananlar arasında, gençler arasında beklediğimizden daha fazla pıhtılaşma vakası var' dedi.

Avrupa ülkelerinde AstraZeneca kullanımı sonucunda artış görülen pıhtılaşma vakaları, aşının güvenilirliğinin sorgulanmasına neden oldu.

Ancak, İtalya da dahil olmak üzere bazı ülkeler, ' faydalarının risklerden daha ağır bastığını ve kullanımda kalması gerektiğini' açıkladı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın