Görüş Bildir
Haberler
ATATÜRK'ÜN EN SEVDİĞİ YEMEKLER

ATATÜRK'ÜN EN SEVDİĞİ YEMEKLER

Favoreat
21.05.2014 - 14:51

ATATÜRK'ÜN EN SEVDİĞİ YEMEKLER

Atatürk siyasi liderliğinin yanı sıra günlük yaşamı, alışkanlıkları, aile hayatı ve değer yargılarıyla da yüzyıllarca hepimize örnek oldu. Biz de 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nda Ata'mızı anmak ve onun en sevdiği yemekleri sizlerle paylaşmak istedik.

Ünlü yazar Yakup Kadri Karaosmanoğlu'nun deyimiyle 'Atatürk'ün sofrasından hepimizin ruhunda ve dimağında nice derin, tatlı ve ibret verici anılar, yaşama ve insanlığa dair, nice değerli dersler kalmıştır.'

Atatürk yaptığı bir konuşmada çok yemek yenmesini tasarrufa aykırı bulduğunu söylemiş ve sağlığa zararlı olduğunu belirtmiş. O yüzden öğünlerinde dikkatli ve seçici davranırmış. Sabah kahvaltılarında soğuk ayranla bir dilim ekmek; bazen de bir kase yoğurt yer ve ardından sütlü kahve içermiş.

Öğle yemeğinde ise etsiz kuru fasulye ve pilavın en sevdiği yemekler olduğu belirtiliyor. Kuru fasulyeye 'yağlı fasulye' diyen Atatürk, yemeğinin yanında ayran ve limonata içermiş. İki dilim ekmeği de ayrana batırarak yemeyi severmiş.

Kaynak: http://www.favoreat.com/ataturk-un-en...
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın