Görüş Bildir
Haberler
Ata İttifakı Cumhurbaşkanı Adayını Açıkladı

Ata İttifakı Cumhurbaşkanı Adayını Açıkladı

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, dört partiden oluşan Ata İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayının Sinan Oğan olduğunu açıkladı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Zafer Partisi, Adalet Partisi, Türkiye İttifakı Partisi ve Ülkem Partisi'nin oluşturduğu ‘Ata İttifakı’ Zafer Partisi’nin Genel Merkezi’nde ilan edildi. Doğru Parti ise ittifak duyurusundan dakikalar önce ittifaktan çekilme kararı aldı. 

Partinin ayrılık kararını duyurduğu açıklamasında 'Doğru Parti olarak üçüncü cumhurbaşkanı adayı çıkarmamanın Cumhur İttifakı'na hizmet edeceği ve partimizi bölen bir duruma düşüreceği inancındayız' denildi.

Çok sayıda partilinin katıldığı törende parti binasının dışına kürsü kuruldu. Eski MHP Milletvekili Sinan Oğan da Ata İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı olarak açıklandı. Sinan Oğan Zafer Partisi’ne gelişinde alkışlar ve bozkurt işaretiyle karşılandı.

"Türk siyaseti iki kutup arasında ayrıştırılmaya çalışılıyor"

"Türk siyaseti iki kutup arasında ayrıştırılmaya çalışılıyor"

Gazete Duvar'ın aktardığı habere göre, ittifakın ilanı için yapılan toplantının açılışında konuşan Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, “Ülkemiz, anayasa çiğnenmesiyle cumhurbaşkanı tarafından bir seçime götürülüyor. Erdoğan kararname imzalayarak seçimlerin yenileneceğini açıkladı. Bu bir anayasa ihlalidir, anayasa suçudur' dedi.

'2023 ruhuyla 1923’teki ruhu tazeleyerek yolumuza devam edeceğiz' diyen Özdağ, şöyle devam etti:

'Türk siyaseti iki kutup arasında ayrıştırılmaya çalışılıyor, iki kutupla siyaset dayatılıyor. Birisinin yanına ülkeyi bölmek isteyen bir siyasi parti, HDP konuluyor. Diğerinin yanına bu ülkeyi bölmek isteyen HÜDAPAR konulmak isteniyor. Ata ittifakında bir araya gelen bizler Atatürk çizgisinde Türk milliyetçiliğiyle geleceğe doğru yürümek için yola çıktık. Allah yardımcımız olsun'

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
67
40
26
11
9
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Engin Türk

Kime ne hizmeti ettiğin belli senin

Amon Ra

İyi Parti'nin oylarını bölecekler

gizliyazarr

Sen yeni devlet bahçelisin biri yaşlandı daha gencini getirdiler zamanla Türk siyaset sistemine entegre edeceklerdir bu şahısı

Pasif Kullanıcı

Şaka maka ülke ABD nin seçim sistemine döndü ha, İki kutuplu seçim. Cumhuriyetçiler ile Demokratlar gibi