Görüş Bildir
Haberler
Asus Zenfone 2 Laser 6.0 ZE600KL Detaylı Yazılı İnceleme

Asus Zenfone 2 Laser 6.0 ZE600KL Detaylı Yazılı İnceleme

Technosfer
07.03.2016 - 13:09

Asus Zenfone 2 Laser 6.0 ZE600KL Detaylı Yazılı İnceleme

Teknoloji'nin yeni katmanı Technosfer.Com'dan herkese merhaba, bugün test masamızda Asus'un yeni akıllı telefonu Zenfone 2 Laser 6.0 var. ZE600KL kod adlı cihazın en önemli özelliği donanımı ve büyük ekranı oluyor.

Cihazın ön incelemesi için buraya tıklayabilirsiniz.

Cihazı anlatmaya başlamadan isterseniz cihazın teknik özelliklerinden bahsedelim.

  • 8 çekirdekli Qualcomm Snapdragon 615 işlemcisi,

  • Adreno 405 grafik işlemcisi,

  • 6 inç, HD 1280x720, Corning® Gorilla® Glass 4 teknolojisine sahip ekranı,

  • 2 GB belleği

  • 16 GB arttırılabilir depolama alanı (128GB'a kadar)

  • WLAN 802.11 a/b/g/n/ac

  • Bluetooth V4.1+EDR +A2D

  • Çift sim kart desteği, iki sim kart yuvası da 4.5G desteği bulunuyor.

  • 3000 mAh Li-Polymer

  • 13 MP arka kamerası, 5 MP ön kamerası,

  • Sensörler: Accelerator/G-Sensor/E-Pusula/Jiroskop/Proximity Light/Ambient Light Sensor/Hall Sensor

  • Boyutları: 164.55 x 84 x 10.55 ~ mm (UxGxY)

  • Ağırlık: 190 g (batarya dahil)

  • Android Lollipop işletim sistemi bulunuyor.

Tasarımı

Performansı

Kamerası

Sonuç

Asus Zenfone 2 Laser 6.0 Tasarımı

Ürünün tasarımı Asus Zenfone 2’nin neredeyse birebir aynısı. Asus Zenfone 2 ile kazanmış olduğu sempatiyi bozmak istemeyen Asus bu üründe de aynı tasarımı kullanmış.  6 inçlik devasa ekranı bulunan cihazın elle tutuş hissi gerçekten de çok iyi.

Asus Zenfone 2 Laser şık bir ön yapı ile karşımıza çıkıyor. Zenfone 2’den de alışkın olduğumuz yapı bu üründe de birebir aynı. Alt kısımda kullanılan metal işleme bu üründe de diğer tüm Asus ürünlerinde olduğu gibi ayrı bir hava katmış.

Arka kısımda ise; tam ortaya yerleştirilmiş ses açma ve kapatma tuşları bulunuyor. Tuşların hemen üstünde ise 13 MP'lik çift flashlı ve laser auto-focus'lu arka kamerası bulunuyor. Tuşun hemen altında ise Asus logosu bulunmakta.

Telefonun alt kısımında konumlandırılmış olan hoparlör çıkışının ızgarası tasarım ile bütünlük sağlaması açısından büyük tutulmuş Zenfone 2'de kısa tutulan hoparlör Zenfone 2 Lazer 6.0'da uzun tutulmuş.

Tasarım Konusunu özetleyecek olursak; tutuş hissi gerçekten de çok iyi bir cihaz, bazı durumlarda ekranı tek elle kullanmak zor durumda kalsa da %98 tek elle rahatlıkla kullanabiliyoruz. Özellikle hoparlör kısmının uzun tutulması ses olayını fazlası ile etkilemiş durumda bir kısmını elimiz ile kapatıyor olsak ta sesi rahatlıkla duyabiliyoruz.

Asus Zenfone 2 Laser 6.0 Performansı

6 inç büyüklüğüne sığdırılmış 8 çekirdekli 1.7 Ghz hızına sahip Qualcomm Snapdragon 615 işlemcisi ile performansı hız kesmeden yakalayabiliyorsunuz.  Adreno 405 grafik işlemcisi ile Zen UI arayüzü ile stabil çalışarak performansı ve görüntüyü maksimum seviyeye çıkararak kullanıcıyı fazlası ile memnun ediyor.

Benchmark testlerinin sonucunu merak ediyorsanız buradan bakabilirsiniz.

Asus Zenfone 2 Laser 6.0 Kamerası

Kamera olarak 13 MP çözünürlüğünde çekim yapabilen kameranın laser autofocus ve çift led flaş ile birleşmesi ile eşsiz kareler yakalamak hiç zor değil. Bu karelerden bazıları:

Zenfone 2 Laser 6.0 ile çekilmiş fotoğrafları görmek için tıklayın.

Genel Özet: Asus, Zenfone 6 modelli akıllı telefonunun devamı olarak nitelendirdiğimiz cihaz, 1000 TL etiket fiyatı ile satışa başladı.

Küçük boyutlu cihazları sevmeyenler için kaçırılamayacak bir fırsat olduğunu sakın unutmayın, bu tür akıllı telefonların diğer firmalar tarafından satıldığını düşünürsek, en az 1500 TL etiket fiyatı ile satılacağını sakın unutmayın!

Özellikle kamera konusunda Zenfone 2 Laser modellerinde gördüğümüz kamera ile aynı, fakat ekranın büyümesi ile orantılı olarak çektiğimiz fotoğrafları daha net ve daha iyi görüntüleyebiliyoruz.

Cihazı alan dostlarımızda oluşan sorunları cevapladığımız özel bir platform hazırladık sorularınız ve sorunlarınızı buraya tıklayarak sorabilirsiniz.

Kaynak: http://technosfer.com/asus-zenfone-2-...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın