Görüş Bildir
Haberler
Aşkın da Düşmanı Var: İlişkilerin Korkulu Rüyası 17 Alışkanlık

Aşkın da Düşmanı Var: İlişkilerin Korkulu Rüyası 17 Alışkanlık

cakyz
11.09.2015 - 03:47

Bir ilişkinin ilk zamanlarında pek çoğumuz problemleri kafaya takmayız, çünkü önümüzü bile göremeyecek kadar aşık olmuşuzdur. Fakat zaman geçtikçe ve karşımızdaki insanı daha iyi tanımaya başladıkça, herkeste olduğu gibi bir takım kötü alışkanlıkları olduğunu fark ederiz. Bu alışkanlıklar da haliyle ilişkiyi yavaş yavaş aşındırır. İşte söz konusu alışkanlıklardan 17 tanesi:

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Karşıdakini değiştirmeye çalışmak.

Elbette her ilişkide bir takım karşılıklı talepler oluyor fakat kimi zaman bunlar aşırıya kaçabiliyor. Örneğin yatağı toplamadığı için sevgiliye kızmak başka bir şey; ondan karakterine has özellikleri değiştirmesini istemek başka bir şey. Karakter özellikleri size uyuyorsa devam edin, yok eğer uymuyorsa çok da şeapmayın...

2. Devamlı bir hatasını yakalamaya çalışmak.

Bu özelliğe sahip olmak, karşınızdakini çileden çıkarsa yeridir. Onu sürekli takip etmek, ne yaptığını kontrol etmek, en ufak yanlışlarını bile anında yüzüne vurmak çekilmez bir insan olmanıza ve sonunda yalnız kalmanıza sebep olabilir.

3. Bilincinizi telefon ortamına aktarmak.

Bu özelliğin aranızdaki tüm iletişimi bitireceğini tahmin etmek zor olmasa gerek. Kaldı ki sevgilinizin yanında devamlı telefonda takılıyor, yüzüne bile bakmıyorsanız bu, artık ilişkiden sıkıldığınız anlamına gelir. Ayrılın da rahatlayın o zaman, kim tutar sizi...

4. Ona topluluk içinde bağırmak.

İlişkinizi geçtik, bu hoş değil be arkadaşım. Hem sevgilini utandırıyorsun hem de etraftakilere eğlencelik malzeme veriyorsun. Yapma, etme...

5. Kavga etmekten kaçınmak.

Kavga, ilişkilerde olmazsa olmaz gibi bir şeydir. Gerçek düşünceleri meydana çıkartır, insanı stresten arındırır. Her gün kavga edin de demiyoruz ama gerektiğinde de kaçmamak lazım...

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Sorunlardan hiç söz etmemek.

Rahatsız olduğunuz bir konu hakkında konuşmamak, eğer sevgilinizin zihin okuma gibi bir yeteneği yoksa hiçbir işe yaramaz. Onları biriktirirseniz ilerleyen zamanda daha büyük ve kötü sonuçlar doğuracak patlamalara yol açabilirler. Bizden söylemesi.

7. Affetmeyi bilmemek.

Karşınızdaki insan hata yapabilir. Tıpkı herkes gibi. Bunları olduklarından daha büyük görmek ve sevgilinize karşı kin tutmaya başlamak gereksiz stres ve sıkıntıya sebep olur. Rahat olun...

8. Önemli konuları yanlış zamanlarda açmak.

Konuşmayıp konuşmayıp da karşınızdakinin en stresli zamanında önemli konulardan bahsetmeye başlamak genellikle tatsızlık çıkmasıyla sonuçlanır. İkinizin de rahat ve gevşemiş durumda olduğu zamanları kollayın ve uzun konuşmalara öyle girin.

9. Karşılıklı olarak yapılanların çetelesini tutmak.

Belki siz birlikte gittiğiniz ortamlarda daha fazla hesap ödemişsinizdir; belki siz onun ailesiyle tanışmışsınızdır ama o sizinkilerle tanışmamıştır... Bunları çok fazla kafaya takmak ve dile getirmek, ilişkiye bir yarış havası verir ve karşınızdakini yorar. Her şeyin karşılığını bulmasının bir zamanı vardır.

10. İlişkinizde gereksiz dramlar yaratmak.

En ufak hadiseyi büyütüp de dünya tersine dönmüş gibi davranmak sağlıksız bir davranıştır. Gereksiz gerginlik ve üzüntüler hem ilişkiyi zedeler hem de insanın kendisini yorar. Her şeye çok da takılmamak en iyisi...

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Güvenmemek ve devamlı gözetlemek.

İlişkilerde güvenin çok önemli olduğunu en az 768 kez duymuşsunuzdur. Sevgilinizi devamlı gözetlemek, ona güvenmediğiniz anlamına gelir. O olmadığı zamanlarda telefonunu alıp kurcalamak, Facebook şifresini illa ki size de vermesini istemek boş ve anlamsız kuruntuların belirtisidir.

12. İlişkiye güvenip kendini bırakmak.

Artık nasıl olsa sağlam bir ilişkim var deyip kendinizi salmamaya dikkat edin. Hayatta ne olacağı hiç belli olmaz. Kilonuza ve sağlığınıza en az eskiden olduğu kadar dikkat edin.

13. Onu eski sevgililerinizle karşılaştırmak.

Her insan farklı özelliklere sahiptir, bunu kabullenin ve sevgilinizden başka birisi gibi davranmasını beklemeyin. Aşk yalnızca mantıkla yürüyen bir süreç değildir. Kendinizi zevkli yönlerine bırakın.

14. Her an birlikte olmak, her şeyi birlikte yapmak.

İlişkiniz ne kadar samimi ve sağlam olursa olsun, herkesin yalnız vakit geçirmeye ihtiyacı vardır. Devamlı birlikte olan insanların birbirlerinden çabuk sıkılma ihtimalleri çok fazladır. Ayrıca birlikte olduğunuz anların bir değerinin olması da lazım değil mi?

15. Elbette ki yalan söylemek.

'Akşam yaptığın tavuk iğrenç olmuş hayatım hiçbir şeye benzetemedim.' derecesinde de dürüst olmayın tabi... O dengeyi siz ayarlarsınız zaten.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Bu ilişkiye neden başlamış olduğunuzu unutmak.

Ara sıra kendinize bu ilişkiden ne beklediğinizi sorun. Bir taraf işleri hafife almak istiyorken, diğeri evlilik planları yapıyor olabilir. Bu da en az bir kişinin kırılacak olması anlamına gelir.

17. Ve onu çantada keklik gibi görmek.

Onun özel bir insan olduğunu daima kendinize hatırlatın ve onu dikkate alın. Eğer değerini artık göremiyorsanız da ilişkinizi sonlandırın. En azından bu onu yalnızca bir kez üzer.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
6
1
0
0
0
0
0