Görüş Bildir
Haberler
Aşk Her Şeyi Affeder mi? Kör Kütük Aşık Olunsa Dahi İlişkilerde Asla Özrü Olmaması Gereken 9 Şey!

Aşk Her Şeyi Affeder mi? Kör Kütük Aşık Olunsa Dahi İlişkilerde Asla Özrü Olmaması Gereken 9 Şey!

Onedio Content
30.03.2021 - 15:35 Son Güncelleme: 30.03.2021 - 15:59

İlişkilerde bazı yazılı olmayan kurallar vardır. Yaşadığınızda filmlere konu olacak kadar çok seviyor olsanız bile, bazı hataların affı yoktur. Özür dilemek bir erdemdir diyoruz fakat her şeyin bir özrü var mıdır? Bu içeriğimizde ilişkilerde özrü olmayan hataların neler olduğunu anlatıyoruz!

1. İlişkide özrü olmayan şeylerin başında pek çoğumuzun tahmin edeceği gibi aldatmak geliyor.

Maalesef güveninizin sarsıldığı bir ilişkide istediğiniz kadar çabalayın, bu durumu unutup ilişkiye devam etmek çok zor. Partneriniz bu durum ortaya çıktığında size belki ''bir hataydı, kendimde değildim, çok pişmanım, benim için sadece sen varsın'' gibi sözlerle şiirsel biçimde pişmanlığını dile getirecek. Bu tuzağa düşmemenizde fayda var çünkü klişe ama aldatan erkek yine aldatır. Bu denenmiş, test edilmiş ve onaylanmış bir GERÇEK.

2. Yukarıda da bahsettiğimiz gibi ilişkinize üçüncü bir kişi girdiyse sıkıntı büyük. Bu aşamadan sonra işler tamamen karmakarışık bir hal almaya başlar. Sonrası sadece mutsuzluk...

Hele ki partneriniz bu üçüncü kişiyle sizi karşı karşıya getirdiyse, hem ilişkinize olan saygınızı hem de kendinize olan öz saygınızı çoktan yitirmişsiniz demektir. Böyle bir durumda o ortamdan koşarak uzaklaşmanızda büyük fayda olduğunu düşünüyoruz. 😊

3. İlişkide şiddetin asla affı olmamalı. Bu ister fiziksel ister duygusal şiddet olsun. İçinde şiddet bulunan bir ilişkiden uzak durun.

Şiddetin türü, cinsiyeti olmaz. Şiddet olduğunu hissettiğiniz bir ilişkiniz varsa oturun, düşünün ve o ilişkiye en kısa sürede veda edin.

4. Karşınızda ne istediğini bilmeyen bir insan varsa bir gün mutlu olursunuz bir gün mutsuz. Ne gerek var?

Bu tarz ilişkilerde, geçirdiğiniz güzel bir günün akşamına bile kavga etme ihtimaliniz var. Bu tarz bir ilişkiyi hayatınızın hangi döneminde yaşıyor olursanız olun enerjinizi sömüren, hayat kalitenizi düşüren bir ilişkinin içinde bulursunuz kendinizi.

5. Partnerinizle yaşadığınız ciddi bir problemde, partneriniz o sorunu çözmek yerine konuyu kapatmak için size maddi değeri yüksek bir hediyeyle geliyorsa oturup bi' düşünmenizde fayda var.

Çünkü ilişkideki manevi sorunları maddi hediyelerle kapatmaya çalışmak o sorunların daha sonrasında tsunami etkisiyle ilişkinizde büyük bir patlama yaşamanıza neden olur. Ha tabii ki bahsettiğimiz sorunlar partneriniz buluşmaya geç kaldığı için yanınıza gelirken çiçek alması gibi bir durum değil. Bu güzel bir davranış bunda sıkıntı yok, devam. 😂

6. Yapılan hatalar telafi edilmeden, ilişkiniz açısından durum kötüye gitse bile bu hatalara göz yummak, yapılacak en büyük yanlışlardan birisi olacaktır.

Yanlış olduğu çok açık olan bir olayda bu yanlışları görmezden gelmek, sonrasında daha büyük yanlışların kapısını aralar.

7. İlişkinin yapı taşı olan ve ilişkiyi besleyen her şey bitse de çevreye karşı sanki mutlu bir ilişki yaşıyormuş gibi davranmak. Böyle ilişkiler iki taraf için de zaman kaybından başka bir şey değil.

Hayatta daima tek ve biricik olduğumuzu hatırlamamız gerekiyor. Bazı uzun ilişkilerde olay sevgiden çok bağlılığa ve alışkanlığa dönüşebiliyor. Heyecan bitiyor, sevgi bitiyor ve hatta saygı bitiyor ama ilişki sadece alışkanlıktan vazgeçilemediği için devam ediyor.

8. Yaşanılan tartışmalarda sizi düzenli olarak ilişkiyi bitirmekle tehdit eden bir partneriniz varsa bu ilişkiye veda etmenin zamanı gelmiş demektir.

İlişkiyi bitirmekle partnerini sürekli tehdit etmek, duygusal şiddetin en belirgin göstergelerinden biridir. Devamlı bununla tehdit edilen bir insan duygusal şiddetin nirvanasını yaşıyordur desek yanlış olmaz.

9. İlişkide kendi düşündükleri yerine bir başkasının kararlarıyla hareket eden bir partneriniz varsa hızla uzaklaşın. Çünkü ilişki iki kişiliktir.

İlişkide başkalarının düşüncesiyle hareket etmek, davranışlarda tutarsızlığa neden olur. Bu da ilişkiyi tüketen önemli bir etken. Masumiyet dizisindeki İlker'in annesiyle olan ilişkisini biliyorsunuzdur. Siz Hale'nin yerinde olsanız konu oğlunuz olunca yaptıkları doğru ya da yanlış olsun fark etmeksizin, onun menfaati için her şeyi yapar mıydınız?

Yorumlarda buluşalım!

ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın