Görüş Bildir
Haberler
Aşıdan Sonra Kol Ağrısı Neden Olur? Aşı Sonrası Alkol Almak Yasak Mı?

Aşıdan Sonra Kol Ağrısı Neden Olur? Aşı Sonrası Alkol Almak Yasak Mı?

Türkiye’de koronavirüs ile ilgili aşılama çalışmaları devam ediyor. Aşı olan milyonlarca vatandaş, aşı sonrası yaşanan etkileri merak ediyor. Biontech aşısından sonra en fazla görülen kol ağrısı etkisi oluyor. Birçok vatandaşlar, ‘aşı sonrası kol ağrısı neden olur?’ sorusuna cevap arıyor. Ayrıca, aşı sonrası alkol alımı için de uyarı yapılıyor? Peki Biontech aşısı sonrası kol ağrısı neden olur? Aşı sonrası alkol ne zaman içilir? İşte Biontech aşısının bazı yan etkileri…

İçeriğin Devamı Aşağıda

Aşı Sonrası Kol Ağrısı Neden Olur?

Aşı Sonrası Kol Ağrısı Neden Olur?

Enjeksiyon (iğne) yerinde ağrı, şişlik ve kızarıklık gelişmesi, tüm aşılardan sonra değişen oranlarda (%5-60) gözlenebilir. Özellikle tetanoz aşısının tekrarlayan dozlarında bu reaksiyon daha sık gözlenmektedir. Bulgular genellikle 24-48 saat içinde kendiliğinden düzelmektedir. Şikayetleri rahatlatmak için enjeksiyon yerine soğuk uygulama ve ağrı kesici olarak parasetamol alımı önerilmektedir. Diğer aşılardan farklı olarak BCG aşısı sonrası, bağışıklık sistemin yanıtı ile enjeksiyondan 2-3 hafta sonra başlayan sivilce benzeri şişlik aşı sonrası %90-95 sıklıkla beklenen bir durumdur ve 2-5 ay sonra ciltte iz bırakarak iyileşir.

Aşı Sonrası Ne Zaman Alkol Alınabilir?

Aşı Sonrası Ne Zaman Alkol Alınabilir?

Sağlık Bakanlığı Covid-19 Aşısı Bilgilendirme Platformu sık sorulan sorularda 'Aşı olduktan sonra alkol alabilir miyim?' sorusuna 'Olası ASİE (Aşı Sonrası İstenmeyen Etki) izleminde değerlendirme açısından sıkıntı olacağı için alkol alınmaması önerilmektedir.' cevabı veriliyor.

Aşı uygulama merkezlerinden yapılan uyarılar da aşıdan sonra 24 saat boyunca alkol kullanılmaması yönünde. Doktorlar, aşıdan sonra hemen alkol kullanılmasının aşının etkinliğini azaltacağını düşünüyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
2
1
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın