Görüş Bildir
Haberler
Artık Facebook Messenger’dan Uçak Bileti Yönetilebiliyor

Artık Facebook Messenger’dan Uçak Bileti Yönetilebiliyor

İçeriğin Devamı Aşağıda

Facebook’un Messenger’ı sadece bir mesajlaşma uygulaması olmaktan çıkarmayı hedeflediği artık bir sır değil fakat yeni botlar ile bu sınırın ne kadar genişleyebileceği gözler önüne serilmeye başlandı. Havacılık şirketi KLM’nin yolcuları artık şirketin özel olarak geliştirdiği sohbet botu sayesinde Facebook Messenger’dan daha önceden satın alınmış uçak bileti ile ilgili işlemler yapılabiliyor.

Facebook, KLM’nin botunun kullanıcıların bir kısmı için devreye girdiğini ve yakında genele açılacağını duyurdu. KLM’den bir bilet satın alan kullanıcılar uçuş bilgilerini ve biniş kartlarını Messenger üzerinden alabilecek, check-in işlemlerini bilgilerini görüntüleyebilecek ve uçakları rötar yaptığında yine Messenger üzerinden uyarı alabilecek. Elbette akıllardaki daha karmaşık soruları cevaplamak üzere botun kontrolünü ara sıra KLM çalışanları da alacak ve kullanıcılar ile iletişime geçebilecek.

Bu yılın başlarında Facebook’un üçüncü parti şirketlere sohbet botları yapmaya yardım edeceği haberleri gelmişti. Hali hazırda Uber’in bir adet botu bulunuyor ve şimdi yanına KLM de eklenmiş görülüyor. Messenger’ın bu yetenekler sayesinde sadece iletişim platformundan sıyrılıp sıyrılamayacağını ise zaman gösterecek.

Kaynak: http://gizmodo.com/you-can-now-manage...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın