Görüş Bildir
Haberler
Arşimet’in Son Sözü Nedir? İşte Arşimet’in En Ünlü Sözleri

Arşimet’in Son Sözü Nedir? İşte Arşimet’in En Ünlü Sözleri

Şebnem Sucu
27.01.2022 - 10:30

Arşimet geometri, aritmetik ve mekanik üzerine önemli eserler yazan bir Yunan matematikçi, filozof ve mucittir.  Arşimet sözleriyle çok popüler bir isim olmasa da 'Bana bir dayanak noktası verin Dünya’yı yerinden oynatayım.' Sözü günümüze kadar gelmiştir. İşte Arşimet’in bilinmeyen sözleri…

İçeriğin Devamı Aşağıda

Arşimet, Antik Yunan tarihindeki en ilginç karakterlerden biridir. Arşimet, kaldırma kuvveti ilkesini veya bir sıvının içine yerleştirilmiş bir cisim üzerinde yukarıya doğru bir kuvvet uygulama gücünü keşfetmesiyle tanınmıştır. Arşimet'in hayatını çevreleyen birçok gerçeküstü hikâyeye rağmen, matematik incelemeleri ve matematiğe olan katkılar için ona çok şey borçluyuz. Ölüme gittiği gün bile işine olan bağlılığını bozmamış, hayatını icatlarına adamıştır. Gelin bu muazzam kaşifin hayatına ve sözlerine yakından bakalım.

Arşimet Hakkında

Arşimet Hakkında

Arşimet, MÖ 287'de Sicilya adasındaki Syracuse şehrinde doğdu. Phidias adında bir astronom ve matematikçinin oğluydu.  Arşimet'in gerçek tutkusu matematikti. Birçok keşif yaptı ve bugün tarihin en büyük matematikçilerinden biri olarak kabul ediliyor. Keşiflerinden bazıları, küreler, silindirler, daireler ve parabollerle çalıştığı geometri alanındaydı. Mekanikte, kaldıracın prensibini, suyu daha düşük seviyeden daha yüksek bir seviyeye yükseltmek için bileşik kasnağı ve hidrolik vidayı icat etti. MÖ 214'te Roma'nın Sicilya'yı fethi sırasında Arşimet devlet için çalıştı ve mekanik cihazlarının birçoğu Syracuse'un savunmasında kullanıldı. Arşimet bir Romalı asker tarafından öldürüldü ve efsanelere göre hesaplarına o kadar dalmış ki katiline son sözü;  'Lütfen dairelerimi bozmayın' oldu.

Arşimet'in En Ünlü Sözleri

Arşimet'in En Ünlü Sözleri

- 'Bana bir dayanak noktası verin Dünya’yı yerinden oynatayım.'

- ' Her cisim, yerini değiştirdiği suyun hacmi kadar kendi ağırlığından kaybeder.'

-' Eşit kollara asılmış eşit ağırlıklar dengede kalır.'

- Arşimet'in son sözü; 'Lütfen dairelerimi bozmayın'

Aşağıdakiler de İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
2
2
1
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın