Görüş Bildir
Haberler
Arjantin Lideri Kirchner’e Soruşturma Başlatıldı

Arjantin Lideri Kirchner’e Soruşturma Başlatıldı

Onedio Medya
13.02.2015 - 21:04
İçeriğin Devamı Aşağıda

Arjantin Devlet Başkanı Cristina Fernandez de Kirchner’e karşı, 1994’teki terör saldırısının İran ile bağlantısını örtbas etmeye çalıştığı iddiasıyla soruşturma başlatıldığı bildirildi.

Arjantin’in Clarin gazetesi, 1994’teki terör saldırısıyla ilgili soruşturma yürüten Savcı Gerardo Polisita’nın, 18 Temmuz 1994’te Arjantin-İsrail Derneği’ne (AMIA) düzenlenen bombalı saldırının sanıkları olan iki İranlının ceza almamasını sağlamaya çalışmakla suçladığı Devlet Başkanı Kirchner, Dışişleri Bakanı Hector Timerman ve diğer iki siyasetçiye karşı soruşturma başlattığını bildirdi.

Arjantin’in başkenti Buenos Aires’de, 1994 yılında 85 kişinin öldüğü bir Yahudi merkezine yapılan saldırıyı daha önce soruşturan Savcı Alberto Nisman, geçtiğmiz Ocak ayında evinde ölü bulunmuştu. İntihar mı ettiği, öldürüldüğü mü henüz tam kesinleşmeyen Nisman, Devlet Başkanı Fernandez de Kirchner’i, Dışişleri Bakanı Timerman’ı ve diğer bazı yetkilileri, Tahran ile ticari ilişkilerin zarar görmemesi için 18 Temmuz 1994'te Arjantin-İsrail Derneği'ne (AMIA) düzenlenen bombalı saldırıda İran ile bağlantıları örtbas etmeye çalışmakla suçluyordu.

Clarin gazetesi, Nisman’ın ardından soruşturmanın başına geçen Federal Savcı Gerardo Polisita’nın, Kirchner, Timerman ve siyasetçiler Luis D'Elia ile Andres Larroque hakkında yasal işlem başlattığını duyurdu.

Devlet Başkanı ile Dışişleri Bakanı’nın sorguya çekilmesi ve 23 milyon dolarlık malvarlıklarına ambargo konulması talebiyle mahkemeye başvuran Nisman’ın ölümü, Arjantin toplumunda bomba etkisi yaratmıştı. Muhalif siyasetçiler ve sivil toplum örgütleri, ölümü ile ilgili geniş soruşturmanın başlatılmasını talep etmişti.

  • Sputniknews
Kaynak: http://tr.sputniknews.com/guney_ameri...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0