Görüş Bildir
Haberler
Aramızda Süper Kahramanlar Var! Doğaüstü Görünmelerine Rağmen Bazılarımızın Vücudunda Bulunan Bazı Özellikler

Aramızda Süper Kahramanlar Var! Doğaüstü Görünmelerine Rağmen Bazılarımızın Vücudunda Bulunan Bazı Özellikler

Rinascita
11.05.2020 - 14:11

Her birimizde yaklaşık olarak 30.000 gen bulunuyor ve dünya üzerindeki herkes birbirinden farklı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. İnanılmaz güç:

1. İnanılmaz güç:

Bu özellik, bir insan ölüm kalım durumuyla karşılaştığında ortaya çıkar ve bireyler aşırı bir güç gösterirler. İnsanların sergileyebileceğinin çok daha ötesinde olduğuna inanılan bu gücün, yüksek seviyede adrenalin üretiminden kaynaklandığı düşünülür. Bunun en yaygın örneği ise çocuklarını kurtarmaya çalışan ebeveynlerde görülür. 2006 yılında Québec'te bir kadın, çocukları kurtarmak için kutup ayısıyla resmen savaşmıştı. 2012 yılında ise 15 yaşındaki bir çocuk, araba altında kalan büyük babasını kurtarmak için arabayı kaldırmıştı.

2. Uzun ömür:

2. Uzun ömür:

Indiana'da Berne yakınlarında yaşayan Amiş topluluğundan büyük bir ailenin özel bir geni olduğuna inanılıyor. Fakat, bu uzun yaşamdan sorumlu olan aslında bir mutasyon. Bunun sayesinde, bu insanlar birçok insandan %10 daha uzun yaşıyorlar. Ayrıca ciddi oranda daha az diyabet hastalığı görülüyor. Bu insanlar hücrelerin yaşlanmasıyla ilgili olan moleküler parmak izinin bir parçasını içeren PAI-1 proteni oldukça düşük seviyede bulunuyor. Ayrıca bu proteinin hayvanların yaşlanmasıyla da ilgili olduğunu biliniyor, fakat bilim insanları insanları nasıl etkilediğini henüz bilmiyorlar.

3. Yüksek rakım atletizm:

3. Yüksek rakım atletizm:

Tibetli insanlar diğer insanların zorlandığı, gezegenin en yüksek noktalarına kolaylıkla çıkmalarıyla bilinir. Fakat anlaşılan o ki, bu insanlar aslında bu tarz durumları kolaylıkla alt etmelerini sağlayan özel bir DNA ile doğuyorlar. Genetik analizlere göre, etnik Tibetliler dağ yaşamına uyum sağlamış. Özel genler sayesinde oksijeni daha etkili alırken, kendilerini D vitamini eksikliğine karşın koruyabiliyorlar.

4. Yüksek derecede tat alma becerisi:

4. Yüksek derecede tat alma becerisi:

Bazı insanların her şeyi daha yoğun bir şekilde tatma becerisi vardır. Bilim insanları bu durumun mavi yiyecek boyasıyla ortaya çıkabilen, dil üzerindeki bir bakterinin sayıca fazla olması ve özel bir genin varlığıyla alakalı olduğunu düşünseler de asıl sebebi hala bilinmiyor. İnsanların yaklaşık %25'i tat almayanlardan, %50'si ortalama tat duyusuna sahip olanlardan ve kalan %25'i de yüksek derecede tat alabilenlerden oluşuyor. Bu insanların en çok tercih ettiği besinlerin ne olduğunu söylemek imkansız olsa da; soğan, greyfurt suyu, yeşil çay, brokoli, soya ürünleri ve lahanayı daha az tercih ettiklerine dair örnekler var.

5. Kırılmayan kemikler:

5. Kırılmayan kemikler:

İnanması güç olsa da, ABD'de bir ailede hiçbir bireyin kemik kırılma hikayesi yok. Araştırmalara göre bu, yüksek derecede kemik yoğunluğuna neden olan genetik mutasyon ile açıklanabilir. Aslında bu ailenin, gezegendeki en güçlü kemiklere sahip olma olasılığı oldukça yüksek.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Tek taraflı çiller:

6. Tek taraflı çiller:

Bu oldukça nadir görülen özelliğin farklı nedenleri olabilir. Genellikle bu çiller, güneşe maruz kalmakla ilişkilendirilir. Bu nedenle de bir tarafın, diğer tarafa oranla daha fazla etkilenmiş olabileceği düşünülür. Fakat tek taraflı bu çillerin, özel bir doğum lekesi olduğunun ortaya çıktığı bir durum da vardır.

7. Süper hızlı koşma:

7. Süper hızlı koşma:

Bazı insanların spor alanında oldukça iyi olmasını sağlayan bir gücü vardır. Yine bunun sebebinin de genlerimiz olduğu düşünülüyor. Bilim insanları kaslarımızı daha güçlü yaparak, oldukça atletik olmamızı veya hızlı koşma yeteneğimizi etkileyen özel bir hız geni olduğunu buldular.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
52
37
23
11
6
4
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
zey

Bizde de yan gelip yatma geni çok gelişmiş

pxx

Hiçbir şey yapmadan,hatta hayal bile etmeden oturup boş boş sıkılmak süper güç sayılıyorsa tamamdır.