Görüş Bildir
Haberler
Apple TV 4K Alınır mı? Özellikleri ve Yorumları

etiket Apple TV 4K Alınır mı? Özellikleri ve Yorumları

Asya Yılmaz
24.09.2023 - 16:49

Teknoloji sevenlerin, evindeki her şeyi teknolojik bir şeye dönüştürmeye bayılanların ilgisini çekecek bir cihaz Apple TV 4K. Artık televizyon izlemek dediğimizde aklımıza gelen 90'larda ya da 2000'lerin başındaki 5-10 kanal değil. 

Hatta bir ara evlerine televizyon almayanların arttığı birkaç sene olmuştu. Şimdi o televizyon almayanlar bile televizyon aldı. Neden? Yerel kanallardaki haberleri izleyip tatlarını kaçırmak için mi? Tabii ki hayır. Kendi televizyon izleme deneyimlerini yaşamak için.

Akıllı televizyonlar, televizyonu akıllı televizyona dönüştüren cihazlar derken her şey çok değişti. Özellikle de dijital platformların artması ile beraber televizyon izleme alışkanlıklarımız çok değişti.

Bu değişimin bir getirisi olan Apple TV 4K nedir, ne değildir, ne işe yarar hep beraber bir bakalım.

Satın aldığınız ürünlerde satıcılardan kaynaklanan sorunlardan Onedio sorumlu değildir.

“Bu içerik marka iş birliği içeriyor olabilir.”

İçeriğin Devamı Aşağıda

Apple TV 4K nedir?

Apple TV 4K nedir?

Apple TV 4K; evde, ofiste, tatilde yani kısaca istediğiniz her yerde sizi teknolojiyle sarıp sarmalayacak bir hizmet. 

Bunun için HDMI girişi olan bir TV ve Apple kimlik hesabınızın olması da yeterli. Aslında Apple TV 4K size akıllı televizyonların sunduğu hizmeti ve çok daha fazlasını sunuyor.

Apple TV 4K'yı, istediğiniz her türlü dizi, film ve belgeselleri en iyi ses ve görüntü kalitesiyle izlemenizi sağlayacak yüksek teknolojili bir televizyon olarak tanımlayabiliriz. Ancak büyük ölçüde haksızlık ederiz.

Eğer bir akıllı TV'niz var ve sizin için fazlasıyla da yeterliyse Apple TV 4K almak istemeyebilirsiniz. 

Apple TV 4K, teknoloji deneyimini arşa çıkarmak isteyen teknoloji sevenlerle çocuklu aileleri daha mutlu edebilir. 

Yine de incelemeden geçmeyin derim.

Bu Apple TV + değil Apple TV 4K!

Bu Apple TV + değil Apple TV 4K!

Maalesef hala ülkemizde Apple TV + yok. Ancak onun yokluğunu unutturacak Apple TV 4K var. 

Apple TV 4K ile de istediğiniz dijital platforma girip istediğiniz dizi, film ve belgeselleri izleyebilirsiniz. 

Apple Music kulanıyorsanız çok pratik bir şekilde müzik listenizi televizyondan da dinlemeye devam edebilirsiniz. 

Sadece Apple Music değil, Spotify ya da YouTube Music de olur. Yani sadece izleme deneyimi değil dinleme deneyimi de sunuyor.

Teknik özelliklerini teknolojiden elektronik aletlerden anlamayanlara göre anlatalım.

Teknik özelliklerini teknolojiden elektronik aletlerden anlamayanlara göre anlatalım.
  • Apple, Apple TV 4K'nin ses ve görüntü kalitesinin bugüne kadar çıkardığı tüm cihazlardan daha iyi olduğunu söylüyor. 

  • Dolby Vision ve Dolby Atmos sayesinde evinizde sinema keyfi yaşamanızı sağlıyor. 

  • 4K görüntü sayesinde en karanlık gölge, en parlak ışık bile gözünüzden kaçmıyor.

  • Uzamsal ses teknolojisi de mevcut. 

Peki nedir uzamsal ses teknolojisi? İzlediğiniz dizi ve filmler olsun, Apple TV 4K üzerinden girdiğiniz online toplantılar olsun, uzamsal ses teknolojisi size çok daha gerçekçi ve etkileşimli bir ses kalitesi sunar.  Bu teknolojisi AirPods'unuzla da deneyimleyebilirsiniz. 

  • Ses paylaşımı sayesinde iki farklı Airpods ile bağlanıp farklı ses seviyelerinde aynı şeyi izleyebiliyor ya da dinleyebiliyorsunuz.

  • SharePlay ile filmleri ve dizileri arkadaşlarınızla birlikte Apple TV’nizden gerçek zamanlı olarak izleyebiliyorsunuz. Ve Split View özelliğiyle, izlediğiniz şeyin bir anını bile kaçırmıyorsunuz. Güldüğünüz, ağladığınız, çığlık attığınız veya iç çektiğiniz anları birlikte paylaşabiliyorsunuz

  • Cihazınızı televizyonunuza HDMI kablosu ile kolaylıkla bağlayabilirsiniz. Bu sayede istediğiniz her yere de taşıyabilirsiniz. Ayrıca kaliteli bir HDMI kablosu almak cihazınızı daha verimli kullanmak için iyi bir yatırım olabilir. 

  • A15 Bionic çip sayesinde tüm online yayın uygulamalarınızı ve en sevdiğiniz Apple hizmetlerini şimdiye kadarki en iyi görüntü ve ses kalitesiyle sunuyor.

A15 Bionic çip sayesinde FaceTime ya da diğer görüntülü konuşma uygulamaları ile toplantılarınızı yapabilecek ve büyük bir verim sağlayabileceksiniz.

  • Apple TV Remote ile kontrol tamamen sizde! iPhone benzeyen tasarımı ile daha önce hiç deneyimlemediğiniz bir kumanda konforu deneyimleyeceksiniz. Dairesel hareketlerle istediğiniz her şeyi saniyeler içinde kolaylıkla açabileceksiniz.

Ayrıca sürekli kumanda kaybeden biriyseniz telefonunuzu kumanda olarak da kullanabileceksiniz. Aynı zamanda kumanda ya da telefonunuz oyun oynarken bir anda konsola dönüşüp sizi dünyanın en mutlu ve profesyonel kişisi yapacak. 

  • Ev denetimi yapan Apple TV 4K ile evdeki tüm Apple cihazlar birbirine bağlanacak ve istediğiniz her şeyi büyük ekrandan da yapabileceksiniz.

  • Wi-Fi özellikli Apple TV 4K 64 GB depolama alanına sahip; Wi-Fi ve Ethernet özellikli Apple TV 4K ise 128 GB depolama alanına sahip.

  • Son olarak kurulumunun da çok kolay olduğunu söyleyelim. Başka bir Apple cihazınız ya da Apple kimlik hesabınız varsa işleriniz çok daha kolay olacak.

Ee daha ne olsun?

Evde akıllı televizyonum varken neden Apple TV 4K alayım?

Evde akıllı televizyonum varken neden Apple TV 4K alayım?

Aslında yukarıda bahsettiğim tüm özellikler teknoloji meraklıları için bu sorunun cevabını fazla fazla karşıladı. 

Evinizde bir akıllı televizyonunuz varsa bir Apple TV 4K almak sizin için fazlasıyla gereksiz bir masraf olabilir. Ancak Apple meraklısı biriyseniz bu cihaz sizin evdeki tüm hakimiyetinizi artırdığı gibi konforunuzu da hayat kalitenizi de yükseltecek bir deneyim sunacak.

Apple Arcade ile oyun oynamayı sevenlerin de evde geçen zamanlarını çok daha eğlenceli hale dönüştürecek.

Evdeki küçük çocukları da mutlu edecek bir teknoloji. Kumandayı ya da telefonu oyun konsolu olarak kullanabildiğiniz gibi kendi oyun konsolunuzu da bağlayabilirsiniz.

Apple TV 4K kullananların yorumlarına da bakalım:

Apple TV 4K kullananların yorumlarına da bakalım:

👇🏼

Apple ekosistemi zaten sorunsuzluk ve deneyim açısından zirvede. Ekosistem ürünlerinin çoğuna sahipseniz deneyiminiz daha ileri seviyeye aktarılıyor. Akıllı televizyonu gereksiz kılan bir alet. Ambilight özellikli bir Philips tv ile kullanıyorum. en son ne zaman TV'nin kendi menüsüne girdim hatırlamıyorum. TV mi değiştirmeyi düşündüğüm zaman en akılsız ama en iyi panel özelliğine bakarım bundan sonra. akıllı tv özelliklerine vereceğim parayı ambilight özellikli bulamazsam da hue sync box ile değerlendiririm ya da gider lazer projektör alırım. Yani bundan sonra tek ihtiyacınız sadece kaliteli bir ekran.

👇🏼

Acayip bir şey yaa çok hızlı. Ses ve görüntü kalitesi harika daha önce ki android kutuların çöp olduğunu şimdi fark ettim. Bazı hizmetler ücretli örneğin ücret ödemeden canlı tv izlemeniz mümkün değil gibi görünüyor ben bulamadım öyle bir platform ama cihaz ömürlük gibi kumanda çok sağlam uygulamalar çok hafif geliyor alete bir kere bile donma takılma gibi bir şey olmuyor android cihazlarda saçma sapan sorunlar ne kadar da beni bezdirmiş gerçekten Apple bu işi çok iyi yapıyor yazılımı harika yapıyor satıcı zaten Hepsiburada kendini kanıtlamış bir firma 15 senedir Hepsiburada'dan alışveriş yapıyorum hiç sorun yaşamadım tebrikler

👇🏼

TV'mi değiştirmek yerine akıllı hale getirecek bir cihaz arıyordum. Diğer markalarda ki örnekleri yarı fiyatına olsada Apple kalitesini konuşturmuş Apple ekosistemi içerisinde sizi yormadan kurulumunu hemen yapabildim. İşlemcisi güçlü olduğu için geçişler zaten harika kasma donma yok. Airplay ile telefon üzerinden de istediklerimi izleyebiliyorum. Kumandasını tv kumandası ile eşleştirip tek kumandaya geçebiliyorsunuz. AirPodlarımı da bağladım gece özellikle istediğim gibi gürültü olmadan izleyebiliyorum.

👇🏼

Öncelikle Amazon’a ürünlerin temini ve tüketici memnuniyetini öncelikli saydığı icin teşekkür ederim. Daha önce bu urunu defalarca almak istedim fakat TV'deki smart özelliği güncel ve hızlı diye vazgeçmiştim ama bu defa almaya karar verdim. Ürün elime ulaştı ve hemen tv bağladım. Benim hızlı dediğim şey Apple TV yanında hızlı değilmiş. Daha önce TV'de gördüğüm renkler tamamen değişti. İnanılmaz bir cihaz. Apple kalitesini kesinlikle hissettiriyor. Kesinlikle hiç düşünülmeden alınmalı.

Apple TV 4K sizin de ilginizi çekti değil mi? Bu deneyimi geç kalmadan denemek için hemen almaya karar verdiyseniz Amazon'dan bakmak için buraya; Hepsiburada'dan bakmak için de şuraya tıklayın.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Tüm bunları kim okuyacak şöyle etkili ama kısa bir video yok mu diyen Z kuşağı için👇🏼

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın