Görüş Bildir
Haberler
Apple, Nihayet Temel iPhone Uygulamalarını Silmemize İzin Verecek mi?

Apple, Nihayet Temel iPhone Uygulamalarını Silmemize İzin Verecek mi?

Tim Cook'a göre; Apple, kullanıcılar tarafından pek de kullanılmayan temel iPhone uygulamalarının silinmesine izin vermeyi düşünüyor. Kullanıcıların genellikle tek bir klasör içinde gizlemek zorunda kaldığı ve neredeyse hiç kullanmadığı, Borsa, Podccast'ler ve İpucular gibi temel uygulamalar, nihayet silinebilir olacak.

İçeriğin Devamı Aşağıda

BuzzFeed News'le gerçekleştirdiği röportajda Cook, kullanıcıların bu seçeneği talep etmesi üzerine çalışmalara başladıklarını ve aynı zamanda bu uygulamanın, Mesajşar, Safari ya da Posta Kutusu için de kullanılabilirliği üzerinde çalıştıklarını dile getidi.

'Bu seçenek aslında göründüğünden daha komplike bir durum. Bazı uygulamalar, başka uygulamalarla bağlantılı olarak çalışıyor ve silindikleri anda başka sorunlara yol açma ihtimalleri mevcut. Bazı uygulamalar ise doğrudan silinebilir ve problem yaratmayacak nitelikte. Yani şimdilik bu farkı belirleyip, silindiğinde sorun yaratmayacak uygulamalar üzerinde çalışıyoruz.'

Yani cihazımız için kritik olan uygulamalar şimdilik bir yere gitmiyor. iOS 8'le beraber gelen, Sağlık, Podcast'ler ve İpucular dahili uygulamalar. iOS 9'la birlikte ise, iPhone'umu Bul, Arkadaşlarımı Bul ve Haberler gibi, silinemeyecek uygulamalar geliyor.

'Taşınmaz her şeyinize el koymak ister gibi bir durumumuz yok, biz kullanıcının mutlu olmasını istiyoruz.' diyor Apple CEO'su Tim Cook.

Şimdilik bu çalışmaların ne zaman hayata geçeceği bilgisi açıklanmış değil. Ama artık biliyoruz ki, Apple bizi duyuyor ve bu da demek oluyor ki, değişikliğin gelmesi an meselesi.

The Verge & Onedio

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0