Görüş Bildir
Haberler
Apple En Büyük İkinci Giyilebilir Teknoloji Firması Oldu

Apple En Büyük İkinci Giyilebilir Teknoloji Firması Oldu

Onedio Teknoloji
28.08.2015 - 09:26 Son Güncelleme: 29.08.2015 - 00:37
İçeriğin Devamı Aşağıda

Apple henüz yeni giyilebilir teknolojisi Apple Watch’un satış rakamlarını resmi olarak açıklamış değil. Ancak diğer kurumların verdiği bilgilere göre teknoloji devinin ilk tecrübesi oldukça iyi gidiyor.

IDC’nin açıkladığı rakamlara göre Apple, 2015’in ikinci çeyreğinde tam 3,6 milyon adet Apple Watch satmış durumda. Apple, bu rakam ile birlikte giyilebilir teknoloji üreticileri arasında ünlü Fitbit markasının hemen arkasında ikinciliği elde edebiliyor. Fitbit, aynı dönemde cihaz satışlarında 4,4 milyon sayısını gördü. Bir önceki yılda yaptığı 1,7 milyon satış ile kıyaslayınca performansı oldukça iyi. Ancak Fitbit’in Pazar payı, Apple ve Xiaomi’nin piyasaya girmesiyle yüzde 30’dan yüzde 24,3’e düşmüş durumda. Genelde Fitbit, Apple ve Xiaomi giyilebilir teknoloji üretiminde ilk üç sırayı alırken, Garmin ve Samsung ise dört ve beşinci sıraya yerleşti.

Apple Watch, IDC’nin ‘akıllı giyilebilir cihazlar’ segmentinde ise lider. Apple’ın toplam satışların yüzde 66’sını elinde bu segmentte üzerine üçüncü parti uygulamalar yüklenebilen cihazlar bulunuyor.

Kaynak: http://www.engadget.com/2015/08/27/ap...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0