Görüş Bildir
Haberler
Apple, Cihazlarının Enerji Kapasitesini Arttırmak İçin Yeni Piller Geliştiriyor

Apple, Cihazlarının Enerji Kapasitesini Arttırmak İçin Yeni Piller Geliştiriyor

core0.staticworld.net
İçeriğin Devamı Aşağıda

Apple, henüz uzun pil ömrü ile iftihar edecek durumda değil, ancak bunu değiştirmek için çabalıyor. Firma, masaüstü, dizüstü, mobil ve giyilebilir cihazların yeniden şarj edilmeden daha uzun süreler kullanılabilmesini sağlayacak yeni bir pil tipi araştırması yapıyor.

Yeni pil teknolojisi için yapılan araştırma iki aydır devam ediyor ve mevcut lityum-iyon mimarisi üzerinde bazı geliştirmeler üzerine çalışılıyor. Firmanın, yeni materyallerin lityum-iyon teknolojisine uyumunu test etmeleri ve değerlendirme yapmaları için bilim adamlarına ihtiyacı var. Bu nedenle iş ilanları yayınlayan Apple, elektrotlar, elektrolitler üzerine uzmanlaşan bilim adamlarını arıyor. Öyle ki amacı, bilim adamlarının da yardımıyla katotlar, anotlar, elektrolitler alanında yeni teknolojiler üretmek.

Mevcut piller, depolama için lityum iyonların katottan anoda doğru hareketi ile çalışıyor. Şarjın boşalması boyunca ise, lityum iyonlar anottan katoda doğru hareket ediyor. Sıvı elektrolitler lityum iyonların hareketi ile şarj etmeyi mümkün kılıyor.

Kaynak: http://www.computerworld.com/article/...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın