Görüş Bildir
Haberler
Anonymous, NASA'yı Hacklediğini İddia Etti!

Anonymous, NASA'yı Hacklediğini İddia Etti!

Burak Çelik
12.02.2016 - 16:47

En büyük hack gruplarından birisi olan Anonymous, son paylaştığı bilgilere göre NASA'yı hackledi ve sistemden bazı bilgileri çalmayı başardı. Bu bilgilerin arasında hava değişimini sağlamak için kullanılan projeler de var.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Son zamanlarda artan hack olaylarının en tanınan ismi Anonymous ,  iddia ettiğine göre kariyerinin en büyük hack saldırılarından birini yaptılar. Anonymous NASA'yı hacklediğini ve kurumun devlet için geliştirdiği bazı programları ortaya çıkarttığını iddia etti. Bunun üstüne araştırmacı gazeteci Mikael Thalen kendi Twitter hesabından bu olaya yönelik bazı bilgiler paylaştı. Micheal'e göre Anonymous Nasa'dan 276 GB veri çalmayı başardı.

Bu veriler içerisinde NASA'nın bir araştırma drone'unun bilgileri, 'Alternative-Fuel Effects on Contrails and Cruise EmiSSions' şeklinde adlandırılan bir hava değişim projesi hakkında bilgiler ve birçok NASA çalışanının adı ve telefon bilgileri de yer almakta. NASA hiçbir şekilde kabul etmezken, 30 Ocak günü gerçekleştirildiği iddia edilmekte ve Anonymous' un yayınladığı telefon ve kimlik bilgileri NASA çalışanlarınınkilerle uyuşmasıyla birlikte NASA basın sözcüleri tarafından onaylanmayan hack olayının doğru olduğu anlaşıldı.

Bu proje, Anonymous' un iddiasına göre bir hava değişim programı projesi. 'Chemtrails' olarak da adlandırılan bu proje , gökyüzünde ilerleyen bir hava aracının , arkasında belirli kimyasallar bırakmasını kapsıyor. Arkada bırakılan bu kimyasallar sayesinde havanın yapısı değiştiriliyor. Aynı zaman da hava aracının da iz bırakmaması sağlanıyor. Bu kimyasallarla hava değişimi yapmak için kullanan NASA , Anonymous'a göre kontrolünü ele geçirdikleri drone ile de aynı teknolojiyi test ediyordu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

2,414 NASA çalışanının bilgisi, 2,143 uçuş bilgisi ve 631 hava aracı radar videosu yayınlayan Anonymous , eline geçirdiği tüm bilgileri hack olayından bir gün sonra paylaştı. Bu hack saldırısıyla ele geçirilen uçuş bilgilerinin de NASA uçuş kayıtlarıyla uyuştuğu söyleniyor. 

İlerleyen günlerde NASA'nın bu hack konusu ile ilgili açıklamalar yapması bekleniyor.

Kaynak: http://www.webtekno.com/sektorel/anon...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın