Görüş Bildir
Haberler
Angelina Jolie'nin Dövmelerinin Anlamları

Angelina Jolie'nin Dövmelerinin Anlamları

Gökhan Emrah Yağmur
18.03.2015 - 23:49 Son Güncelleme: 19.03.2015 - 01:09

Angelina Jolie Dövmeleri & Anlamları

Seksi güzelliğinin ve harika oyunculuk kariyerinin dışında Angelina Jolie denildiğinde akla ilk gelen şeylerden biriside vücudunun herhangi bir yerine yaptırmayı sevdiği dövmeleridir. Yaptırdığı dövmelerini bazı filmlerinde görememenizin sebebi ise çekimler sırasında dövmelerinin makyajla kapatılmasındandır. Birçok insanın yeni dövmeler yaptırmasının yanı sıra, Angelina Jolie sıkıldığı dövmelerini sildirip yerine yenilerini yaptırdığı bile oluyordu. Dövmelerine aşırı bedeller ödemeyen Jolie herhangi bir ülkeden farklı dövme artistlerine gitmekten ise kesinlikle kaçınmıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Know Your Right

1. Know Your Right

Gothic tarzda ensesinin hemen altında yazan bu cümlenin anlamı türkçe’deki kullanımıyla “Haddini Bil”.

2. Budist Pali Metinleri

2. Budist Pali Metinleri

Omzunda bulunan Budist sözleri Kimer dilinde, (Kamboçya’da kullanılan bir dil) yazılmıştır. Angelina Jolie’yi ve evlatlık edindiği Kamboçya’lı oğlu Maddox’u kötülüklerden koruyan bir büyüdür. İşte bu dövmenin anlamı; Düşmanlarınız sizden uzaklara kaçabilirler Eğer zenginleşirseniz, her zaman sizlede kalabilirler Sizin güzelliğiniz periler gibi olacak Nereye giderseniz gidin, birçoğu size katılacak. Sizi her yanınızdan sarıp, hizmet edip koruyacaklar.

3. Coğrafi Koordinatlar

3. Coğrafi Koordinatlar

Angelina Jolie evlat edindiği çocukların doğduğu yerlerin enlem ve boylamarıyla koordinatlarını yaptırmıştır. Bu dövmeyi önceden kolunda bulunan ve sildirdiği ejderha dövmesinin üstüne yaptırdı.

K11° 33′ 00″ D104° 51′ 00″ Kamboçyada doğan Maddox’un, K09° 02′ 00″ D038° 45′ 00″ Etiyopya’da doğan Zahara’nın,  G22° 40′ 26″ D014° 31′ 40″ Namibya’da doğan Shiloh’un, K10° 46′ 00″ D106° 41′ 40″ Vietnam’da doğan Pax Thien’in, K43° 41′ 21″ D07° 14′ 28″ Monaco’da doğan ikizleri Knox Léon ve Vivienne Marcheline’in

4. Kararlılık

4. Kararlılık

Arapça karakterlerle yazılmış bu dövmenin anlamı kararlılık ya da irade gücü demek. Bu Arapça kelimenin kesin anlamı tartışılabilir olmasına rağmen, Angelina Jolie’Nin sağ alt arka kolunda bulunan bu dövmesi oldukça popüler. Birçok kaynak Jolie’Nin bu dövmeyi eski erkek arkadaşıy Billy Bob Thornton’la beraber yaptırdığını belirtiyor.

5. XII V MCMXL

5. XII V MCMXL

Angelina Jolie’nin sol alt iç kolunda bulunan dövmesi ise roma rakamlarıyla yazılmış 13’tür. 13 rakamı efsaneleri ve mit’leriyle meşhur olmasına rağmen Jolie’nin bunu yaptırmasının sebebi bu mit’lere inanması değil. Aksine bu mit’lere inanmadığını göstermek için yaptığı söylenir. Angelina sonradan yine roma rakamlarıyla V MCMXL rakamlarını XIII rakamının altına yazarak dövmesini büyüttü. Bu rakamlar Mayıs 1940’a tekabül ediyor. 13 rakammıyla birleştiğinde 13 Mayıs 1940 tarihini bize veren dövme, Winston Churchil’in halka yaptığı ünlü konuşmasının tarihi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Rünik Tarz Yazı

6. Rünik Tarz Yazı

Sol bileğinde bulunan “H” harfinin hatlarındaki bu dövmesi rünik yazı tarzıdır. Birçok insan Jolie’nin bu seçiminin sebebini eski erkek arkadaşı Timothy Hutton’ın isminin kısaltması olarak düşünseler de birçok diğerleri de “H” harfinin erkek kardeşi James Haven için olduğunu düşünüyorlar.

7. A prayer wild at heart, Kept in cages

7. A prayer wild at heart, Kept in cages

Sol kolunda bulunan bu dövmeyi yaptırırken Tennesse Williams’ın popüler sözünden etkilendiğini kabul etti. Onun bu sözlerini alıp dövmesini yaptıran Jolie, ayrıca dövmeyi annesine bir teşekkür için yaptığınıda ekledi.

8. Haç Dövmesi

8. Haç Dövmesi

Angelina Jolie’nin en popüler dövmelerinden biriside haç dövmesidir. Kasığının üstüne yaptırdığı bu dövmesinin Jolie’ye çekicilik katığı konusunda birçok insan hem fikirdir. 1995 yılında Johnny Lee Miller’la evlenmeden bir gün önce yaptıran Jolie, “Tamamen sembolikti. Ve kötü bir şeyi değil iyi bir şeyi” dedi. Bu dövmesi karnının alt tarafında Latince bir deyimle bir araya gelmiştir. “Quod me nutrit me destruit” deyiminin olduğu bu dövmenin anlamı “Beni besleyen şey, beni yok eder” dir.

9. Bengal Kaplanı

9. Bengal Kaplanı

30cm yüksekliğinde 20cm genişliğindeki Bengal tarzı dövmesi sırtınında alt kısmında bulunur. Bu dövmeyi 8 Eylül 2004 tarihinde Bankok’da yaptırdı.

10. Billy Bob

10. Billy Bob

Bir zamanların Tomb Raider'ı Angelina Jolie, eski eşi oyuncu Billy Bob'a çılgınlar gibi aşıktı. Jolie bu aşkı koluna bir ejderha resmi ve Billy Bob'un ismini dövme yaptırarak göstermeyi tercih etti. Ancak boşanmalarının ardından dövmeyi lazerle sildirdi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Japonca Ölüm

11. Japonca Ölüm

Jolie'nin sol omzunun arka tarafında Japonca 'ölüm' yazan bir dövmesi vardı. Bu Jolie'nin ilk dövmesiydi. Ancak bu dövmeyi daha sonra Khmer duası dövmesiyle kapadı.

12. Ejderha

12. Ejderha

Angelina Jolie'nin bu ejderha dövmesini Amsterdam'da sarhoş bir anında yaptırdığı söyleniyor. 'Ölüm' dövmesi gibi bu dövmeyi de daha sonra başka bir dövme ile kapadı.

Bonus : Kapak Fotağrafının Boydan Çekilmiş Hali

Bonus : Kapak Fotağrafının Boydan Çekilmiş Hali
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
72
25
18
10
5
4
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?